Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13281 tot 13285
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Mr. Bean verkoopt zijn 18 jaar oude McLaren F1 voor 11 miljoen euro

Een 18 jaar oude McLaren F1 met 65000 kilometer op de teller is door acteur Rowan Atkinson - bij ons best gekend als Mr. Bean - aan een niet nader genoemde Brit verkocht voor 8 miljoen Britse pond (10,89 miljoen euro). Dat is 12 maal de prijs die Bean er in 1997 voor had betaald. 

Het gaat dan ook om een zeldzaam tweedehandsexemplaar. Van de McLaren F1 werden er tussen 1992 en 1996 maar 106 gebouwd. Atkinson had nummer 64. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Hierin laten de Russen zich voorbijstreven door de Amerikanen

Het kan u niet meer zijn ontgaan dat er zich nogal wat afspeelt op de wereldwijde energiemarkt. Door alleen al een regelmatig bezoek aan de benzinepomp te brengen heeft u zelfs van dichtbij kunnen ervaren dat er zich ergens iets moet afspelen in de wereldwijde oliemarkt.

Een schaliegasrevolutie in de Verenigde Staten ligt ten grondslag aan een productieoorlog dat de Amerikanen, de Russen en de OPEC leden momenteel voeren. Waar de Russen voornamelijk steeds meer invloed uitoefenen op enkele OPEC-leden (lees hier en hier), voeren de OPEC (lees: Saoedi-Arabië) en Amerika een oorlog om een marktaandeel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Landen voeren druk op Griekenland op

De Grieken zullen met meer en concretere voorstellen over de brug moeten komen. Bij hen ligt de bal, klonk het woensdag in Brussel bij meerdere eurolanden.

Europese regeringsleiders en staatshoofden zijn naar Brussel gekomen voor een tweedaagse top met collega's uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De Griekse schuldenkwestie is formeel geen onderwerp van gesprek, maar achter de schermen is er gelegenheid voor een-op-eengesprekken en kan er toch over de zaak worden gesproken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Column Kees de Kort | Stoomland bij uitstek

Zowel in de VS als in Nederland zit er wat herstel in. Maar of het doorzet? BNR's macro-econoom Kees de Kort durft zijn handen er niet voor in het vuur te steken. Nederland is ten slotte geen eiland en het Amerikaanse herstel is wel heel voorzichtig.

Het gevaar ligt immers altijd op de loer, zeker als DNB weigert een woord vuil te maken aan dingen die mis kunnen gaan. "Ze hadden op zijn minst een paar dingen kunnen noemen; als het een beetje meezit worden het hele mooie cijfers, maar het kan ook zomaar gebeuren dat het een beetje tegenzit."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Wederzijds wantrouwen tussen Zuid-Korea en Japan op een hoogtepunt

Het wederzijdse wantrouwen tussen Zuid-Korea en Japan, twee belangrijke bondgenoten van de Verenigde Staten in de Aziatische regio, is tot een nieuwe piek opgelopen. Reden voor de toenemende vijandigheid is de groeiende irritatie over een aantal historische conflicten. Dat blijkt uit een gezamenlijke enquête van de kranten Yomiuri Shimbun en Hankook Ilbo naar aanleiding van de herdenking van vijftig jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Uit de enquête blijkt dat 73 procent van de Japanners van mening is dat Zuid-Korea niet te vertrouwen is. Daarmee heeft het Japanse wantrouwen tegenover Zuid-Korea een recordhoogte bereikt. Maar ook in Zuid-Korea drukt 85 procent zijn wantrouwen in Japan uit.