Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13281 tot 13285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Fed’s Mester: Renteverhoging VS duurt niet lang meer

Een aantrekkende inflatie en een sterke banengroei maken dat de economie van de VS dichtbij het punt is waarop het sterk genoeg is voor hogere rentetarieven. Dat zei Loretta Mester, president van de Federal Reserve Bank of Cleveland.

‘Als ik goed zit met mijn verwachtingen voor de economische data, dan zal het niet lang meer duren voordat wij de rentes willen verhogen’, zei Mester afgelopen maandag in een interview.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Eindelijk fiscale transparantie tussen EU en Zwitserland

Vandaag hebben de Europese Unie en Zwitserland een akkoord ondertekend over de automatische uitwisseling van bankgegevens. Daarmee komt officieel een einde aan het Zwitserse bankgeheim. Vanaf 2018 zullen Europese ingezetenen zwart geld niet meer aan het oog van de fiscus kunnen onttrekken door het te verstoppen op een bankrekening in de bergstaat.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

"Goud als 100% garantie tegen politiek risico"

Rusland voegt goud aan haar reserves toe omdat het edelmetaal volledig vrij is van wettelijke en politieke risico’s, zo verklaarde Dmitry Tulin van de Russische centrale bank tegenover Reuters. Dat is niet onbelangrijk, want ook bij de Russische centrale bank is men zich bewust van het risico dat hun financiële bezittingen op een dag geblokkeerd kunnen worden.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Value8 tevreden over AmsterdamGold

AmsterdamGold heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat meldde grootaandeelhouder Value8 woensdag.

De goudhandelaar boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet die een kwart hoger was dan begroot. Daarbij overtrof ook de winstmarge de verwachtingen, aldus Value8. De aandeelhouder benadrukte wel dat AmsterdamGold gevoelig blijft voor de ontwikkeling van en de fluctuaties in de goud- en zilverprijs.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

27 mei: Spanjes radicale plan voor de eurozone en 7 andere dingen die je moet weten

Spanje heeft een voorstel gedaan om het macro-economisch beleid in de eurozone radicaal te herzien. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.