Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 13286 tot 13290
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier komt de 'Prexit'... Puerto Rico geeft toe dat het zijn schulden niet kan terugbetalen

Alejandro García Padilla, de gouverneur van Puerto Rico, heeft toegegeven dat zijn land een schuldenberg van ruim 72 miljard dollar (65 miljard euro) niet langer kan terugbetalen. Het eiland zal zijn schuldeisers voorstellen een gedeelte van de schulden kwijt te schelden en een verlenging van het afbetalingsplan te verkrijgen voor de resterende schulden.

‘De schulden kunnen niet worden terugbetaald. Er is geen andere optie. Ik zou graag een makkelijker optie hebben. Maar dit is geen politiek, dit is wiskunde.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Ai, inflatie eurozone blijft akelig laag: Draghi kan nog niet achterover leunen

De inflatie in de eurolanden is in juni afgezwakt tot 0,2 procent. Net geen daling van gemiddelde prijzen, maar van serieuze inflatie is geen sprake.

Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag op basis van een eerste schatting.

In mei lagen de consumentenprijzen in de eurolanden nog gemiddeld 0,3 procent hoger dan een jaar eerder. De kleinere stijging van het prijspeil in juni komt vooral doordat energie goedkoper werd. Door de enorme daling van de olieprijs in het afgelopen jaar waren brandstoffen deze maand ruim 5 procent goedkoper dan in juni 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland wil voorstellen EU alsnog accepteren

De Griekse premier Alexis Tsipras wil toch weer onderhandelen met de geldschieters om zo de noodsteun te verlengen.

Tsipras zou de plannen die eerder op tafel lagen van de drie instituties, de Europese Unie, het Internationaal Fonds en de Europese Centrale Bank, toch overwegen en toenadering hebben gezocht tot Brussel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Wat wil Obama nu? Amerikanen blazen warm en koud

Het wordt een beetje tussen de lijntjes lezen. De Verenigde Staten laten de jongste dagen niet al te veel in hun kaarten kijken, wanneer het over Griekenland gaat.

Het is een publiek geheim dat de Amerikanen destijds Griekenland in de eurozone wilden. Dit was omwille van geopolitieke redenenen: NAVO, Middellandse Zee, de Rus, Turkije…

Economisch kan het Obama en zijn kliek natuurlijk geen bal schelen wat er met dat kleine Schiereiland in Zuid-Europa gebeuren gaat.

De Amerikaanse beurzen (Nasdaq en DownJones) sloten gisteren zo’n twee procent lager af. De Griekse onzekerheid speelt hierin een belangrijke rol. Desondanks zegt de Obama-administratie: “this is not our problem!”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Nederlandse economie trekt verder aan

De Nederlandse economie stond er in juni opnieuw beter voor dan in de voorgaande maand.

De verbetering is onder meer te danken aan het groeiende vertrouwen onder producenten en consumenten. Verder gaan de export, investeringen en de consumptie volgens de meest recente cijfers nog altijd vooruit en produceert de industrie meer dan een jaar geleden.