Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13286 tot 13290
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Gevaarlijke kinderarbeid in goudmijnen Ghana

Duizenden kinderen en tieners werken in goudmijnen in Ghana in gevaarlijke omstandigheden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Internationale handelaars, die goud aankopen in het West-Afrikaanse land, ondersteunen daarmee mogelijk de uitbuiting van minderjarigen. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport vandaag, één dag voor de werelddag tegen kinderarbeid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

10 juni: Waarom een Fin Dijsselbloems belangrijkste concurrent is en 7 andere dingen die je moet weten

Terwijl Jeroen Dijsselbloem en Luis de Guindos en strijden om het voorzitterschap van de eurogroep, dreigt een derde kandidaat, de Fin Alexander Stubb ermoet de buit vandoor te gaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Dit moet ‘ontwikkelingsland’ Griekenland doen om de economie te redden, ook zonder euro

Geld in ruil voor hervormingen en bezuinigingen. Daar draait het om bij de vraag of Griekenland in de eurozone kan blijven. Maar economen wijzen erop dat de Griekse economie ook zonder euro hele grote problemen blijft houden.

In de dagelijkse nieuwsstroom over Griekenland bekvechten de linkse Syriza-regering en de schuldeisers over de vraag welke hervormingen en bezuinigingen Griekenland moet doorvoeren in ruil voor uit het uitkeren van noodhulp. Met als levensgrote dreiging: het uitblijven van een akkoord, wanbetaling van Griekenland en een wanordelijk vertrek van de Grieken uit de eurozone.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Hebt u al eens zo'n slimme reclame gezien?

In de Brazilaanse stad Sao Paulo heeft het koffiemerk Café Pelé een spraakmakende digitale publiciteitscampagne opgezet.

Op grote elektronische billboards is een man te zien die begint te geeuwen telkens iemand voorbijkomt... een mechanisme dat in gang wordt gezet dankzij een eenvoudige aanwezigheidsdetector. Hoe meer mensen passeren, hoe vaker de man of vrouw op het scherm begint te geeuwen.

Omdat de wetenschap wil dat geeuwgedrag bijna altijd wordt gekopieerd (in 70% van de gevallen, aldus de State University van New York), kan u het resultaat al raden.

Telkens een argeloze voorbijganger het na de digitale confrontatie op een geeuwen zet, passeert als bij toeval een charmante dame op het perron, die het slaperige doelwit wat caféine aanbiedt om de rest van de dag alsnog vol te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

4 signalen dat jij de sukkel bent die geld verliest met aandelen

Financieel advies dat meer teaset dan informeert is veel te vinden op de dag van vandaag. Dit is niet zonder risico, wie blindelings de massa volgt, garandeert zichzelf ondermaatse returns op de investeringen. Valse beloftes zorgen voor slechte beslissingen.

Dit zijn 4 signalen die er op wijzen dat jij de verkeerde beslissingen neemt: