Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13291 tot 13295
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Deze Groninger krijgt alvast een basisinkomen – via crowdfunding

Frans Kerver is de eerste Nederlander die kan gaan leven van een basisinkomen. Die krijgt hij nog niet van de overheid, maar van gulle gevers die meededen aan crowfundingsactie. Is zo’n basisinkomen voor alle Nederlanders haalbaar?

Iedere maand kan Kerver een bedrag van 1000 euro tegemoet zien, meldt RTV Noord. Het experiment, een initiatief van een groep Groningers, moet de voordelen van een basisinkomen in de praktijk laten zien. Niet langer worden mensen die buiten hun schuld zonder inkomen zitten opgejaagd door een wantrouwige overheid, die hun dwingt tot solliciteren en het invullen van tientallen formulieren om sociale toeslagen te ontvangen, zeggen de voorstanders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Te vroeg om Grieks akkoord op te tekenen

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters bevinden zich nog niet in een stadium dat doelstellingen op papier kunnen worden gezet.

Dat heeft de Franse minister van Financiën Michel Sapin woensdag gezegd terwijl hij op weg was naar de Duitse stad Dresden voor de G7-top die daar wordt geh

''Er is niet heel veel tijd meer om een akkoord te bereiken'', aldus Sapin. ''Op enig moment moeten discussies plaatsmaken voor concrete afspraken die op papier worden gezet. Zover zijn we nog niet.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Deze burgers mogen niet stemmen tijdens EU-referendum in Engeland

De meeste burgers uit landen binnen de Europese Unie die leven in Groot-Brittannië, zullen niet mogen stemmen tijdens het geplande referendum over het Britse lidmaatschap van de de Europese Unie. Zo liet de overheid er deze week weten.

David Cameron, premier van het land, liet weten dat alleen mensen die in aanmerking komen om te stemmen tijdens Britse nationale verkiezingen plus leden van het parlement en Commonwealth-burgers in Gibraltar een stem zullen krijgen in het EU-referendum.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Nederland iets lager op concurrentielijst

Nederland is een plaats gezakt op de ranglijst van meest concurrerende landen, die het Zwitserse economisch onderzoeksinstituut IMD woensdag publiceerde.

Nederland staat nu op de vijftiende plek. Twee jaar lang nam Nederland de veertiende positie in.

... De Verenigde Staten blijven de ranglijst aanvoeren als gevolg van zijn ''sterke zakelijke efficiëntie en financiële sector, innovatie en effectieve infrastructuur''. Hong Kong (2) en Singapore (3) hebben Zwitserland ingehaald, dat is gezakt naar de vierde plaats.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Waarom China als eerste land naar de achterkant van de maan wil

Het Chinese ruimtevaartprogramma draait om prestige, blijkt maar weer uit het ‘lekker moeilijke’ plan om een karretje aan de achterkant van de maan te laten landen. Al zit daar mogelijk wel een interessant gas voor nieuwe kerntechnologie.

Andere ruimtevarende naties laten de maan al decennia links liggen, maar in China staat het hemellichaam volop in de belangstelling. Sinds 2007 heeft ruimtevaartagentschap CNSA twee sondes in een baan om de maan gebracht, en een maanlander op het oppervlak. En ze willen een volgende stap zetten, bleek uit recente uitlatingen van Wu Weiren, hoofdingenieur van het maanverkenningsprogramma, schrijft Vox.