EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13291 tot 13295
Geplaatst op: donderdag 9 juli 2015

Europa klaar om humanitaire hulp te verstrekken in Griekenland

Waar de Europese leiders er omtrent het Griekse probleem niet uit geraken wat de mogelijke oplossingen zijn, zijn ze het wel eens geworden over een andere kwestie. Dit omtrent het inschakelen van humanitaire hulp voor Griekenland, een nieuw dieptepunt in een ooit ontwikkeld land.

Afgaande op steeds kleinere wordende kans op een nieuw steunpakket voor Griekenland is de nood aan het humanitaire hulp zodanig urgent geworden dat Griekenland beschouwd wordt als een derdewereldland op het gebied van noden. Dit gaande van tekorten aan medicatie tot het verstrekken van effectieve voedselrantsoenen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 9 juli 2015

Dit is waarom zoveel Chinese aandelen opgeschort zijn

Sinds het begin van de lange afdaling van de Chinese aandelenmarkt lijken een voor een aandelen te worden opgeschort. Zowat 40% van de gehele Chinese marktwaarde is reeds opgeschort, goed voor meer dan 1300 bedrijven. Hoe komt het dat door deze koersval er zoveel opschortingen gebeuren?

Woensdag 08/07 zakte de beurs in Shanghai spectaculair met 5,9% tot 3507 punten. Ondertussen daalde de beursindex daar al met meer dan 30% sinds de koerstop 12 juni op 5166 punten. Individuele investeerders maakten in de maanden voor de terugval gebruik van zeer interessante financieringsvoorwaarden om leningen aan te gaan om zo de aandelenmarkt te betreden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 9 juli 2015

IMF: geen uitzondering voor Grieken

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geen uitzondering maken op de regels voor Griekenland. Dat liet directeur Christine Lagarde woensdag weten tijdens een bijeenkomst in Washington.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geen uitzondering maken op de regels voor Griekenland. Dat liet directeur Christine Lagarde woensdag weten tijdens een bijeenkomst in Washington.

Lagarde benadrukte dat Griekenland zich in een ,,acute crisis” bevindt en dat er snel een oplossing moet worden gevonden. Ze zei daarbij andermaal dat Griekenland een herstructurering van de schuldenlast nodig heeft, maar ook dat het IMF niet aan de eigen regels kan tornen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Deze markten werden al besmet door Chinese beurspaniek

Dat er in China een beurscrash aan de gang is weet ondertussen iedereen. De vraag is nu: “Blijft de miserie beperkt tot China?”

Dat er in China een beurscrash aan de gang is weet ondertussen iedereen. De vraag is nu: “Blijft de miserie beperkt tot China?”

Op deze vraag kunnen we al met zekerheid antwoorden: Nee. De Chinese centrale bank heeft alles uit de hand laten lopen. Geen enkele van de noodmaatregelen lijkt effect te hebben.

Rentes werden verlaagd, reservevereisten voor banken werden versoepeld, vereisten voor onderpand voor leningen werd versoepeld, IPO’s werden opgeschort en de handel in honderden aandelen werd bevroren. Maar het mocht allemaal niet baten.

Erger nog: de paniek breidt zich uit naar andere markten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Ook Fed deelt Griekse zorgen

De beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, zijn bezorgd over de Griekse kwestie en de invloed daarvan op de economie. Dat bleek woensdag uit de notulen van de bijeenkomst in juni. Ook de vertraging van de Chinese economie werd als risico geduid.

Volgens de beleidsmakers moeten er aantoonbaar meer bewijzen zijn dat de economie aantrekt alvorens de rentetarieven omhoog kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook na de laatste beleidsvergadering halverwege juni onveranderd.

Uit de notulen bleek wel dat er positivisme heerst over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, waaronder de ontwikkelingen met betrekking tot de consumentenbestedingen, huizenmarkt en loonstijgingen. Mochten de positieve cijfers een consistent vervolg krijgen, dan valt een renteverhoging te rechtvaardigen, zo luidde het oordeel van vrijwel alle beleidsmakers.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs