Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 13301 tot 13305
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

27 mei: Spanjes radicale plan voor de eurozone en 7 andere dingen die je moet weten

Spanje heeft een voorstel gedaan om het macro-economisch beleid in de eurozone radicaal te herzien. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Column Kees de Kort | Grotemensenwerk

In China kon het niet misgaan, maar nu wel. En dat is voor beleggers wel even wennen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "De Chinese groei is met geleend geld bij elkaar gekocht en dat begint nu te wringen."

Zeker aangezien China graag een rol wil spelen in de internationale financiële wereld, zegt De Kort. "De Chinezen willen serieus worden genomen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je de zaken in je eigen huis op orde hebt, dat er niet al te veel gektes plaatsvinden. De afgelopen jaren hebben de Chinezen groei gekocht met geleend geld, in die tijd is er een enorme overcapaciteit ontstaan in alles. Nu zwakt de groei af en komen langzaam maar zeker meer bedrijven in de problemen door de rente en aflossingsverplichtingen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Handelaren voorzien positieve zomer voor olie

Er lijkt zich een consensus gevormd te hebben wat betreft de oliemarkt. Steeds meer handelaren lijken nu een zomer met milde stijgingen te verwachten voor olie. Ook voor de rest van het jaar wordt gemiddeld een stijgende olieprijs verwacht.

Die consensus staat lijnrecht tegenover wat er eerder dit jaar werd verwacht, toen een stijgende olieproductie in de Verenigde Staten, en het gebrek aan macht van de Opec om dit te stoppen, ervoor zorgden dat olie in prijs daalde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

‘Huizenmarkt hersteld, maar gigantische verschillen tussen platteland en steden’

De huizenmarkt in Nederland is redelijk hersteld, maar de regionale verschillen zijn gigantisch. In Amsterdam en Haarlem werd de gemiddelde koopwoning in een jaar tijd bijna 10 procent meer waard. In Drenthe bleven de prijzen gelijk.

Dat concludeert onderzoeksbureau Calcasa in het kwartaalbericht over de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2015.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Goldman Sachs: "Wereld verdrinkt in schulden"

De wereld dreigt ten onder te gaan aan een combinatie van teveel schulden en een vergrijzing van de bevolking, zo waarschuwt Andrew Wilson van de afdeling vermogensbeheer van Goldman Sachs. De hoogte van de schuldenlast in veel landen vormt volgens hem een bedreiging voor de wereldeconomie.