Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13311 tot 13315
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Dit is de reden dat Griekenland wegzinkt… en Portugal niet

De Griekse regering klaagt steen en been over het harde bezuinigingsbeleid dat de Europese schuldeisers hebben opgelegd. Maar dat is slechts het halve verhaal.

Geen massaontslagen meer bij de overheid, handen af van de pensioenen en geen loonsverlagingen meer. Met die boodschap won de Griekse partij Syriza begin dit jaar de parlementsverkiezingen. En die boodschap blokkeert nog altijd een akkoord tussen de Griekse regering en zijn internationale schuldeisers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

EU heeft meer geld nodig voor 2016

Brussel verwacht volgend jaar 143,5 miljard euro aan rekeningen te moeten betalen.

De Europese Commissie denkt meer geld nodig te hebben voor 2016. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil de begroting voor volgend jaar met 1,6 procent verhogen ten opzichte van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Goldman Sachs waarschuwt voor schuldenberg

“De schuldenberg is een van de grootste dreigingen voor de wereldwijde economie, die schuld dreigt uit de hand te groeien” klare taal van de European chief executive van Goldman Sachs Asset Management Andrew Wilson.

Verder geeft Wilson aan dat er niet alleen een dwingende behoefte ontstaan is om schuld af te bouwen maar moet er met huidige demografische gegevens ook een veranderding komen in de denkwijze aangaande beleid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Grieken weer om de tafel met eurolanden, akkoord nog ver weg

Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland. Veel schot lijkt er volgens ingewijden echter niet in de onderhandelingen te zitten.

Griekenland heeft al maanden geen financiële steun meer ontvangen en heeft dringend geld nodig om in juni in totaal 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te kunnen betalen. Dat geld is er niet en zal daarom niet worden betaald, zei de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zondag op de Griekse televisie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Grieken weer in conclaaf met schuldeisers

Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland.

Veel schot lijkt er volgens ingewijden echter niet in de onderhandelingen te zitten.

Griekenland heeft al maanden geen financiële steun meer ontvangen en heeft dringend geld nodig om in juni in totaal 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te kunnen betalen.