Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13311 tot 13315
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Market Update (10 juni 2015)

De Nederlandse economie trekt weer aan door opleving van de woningmarkt, Duitse 10-jaars rente voor het eerst sinds september vorig jaar boven de 1% en de Ierse centrale bank doet een ‘bail-in’. Verder in het nieuws: G7 landen willen nieuwe sancties tegen Rusland, Gazprom wil Europa ondersteunen in haar energiebehoefte en Rusland rekent olie aan China voortaan af in Chinese yuan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deze feiten gaan goudbugs niet leuk vinden

In dit artikel aandacht voor enkele feiten omtrent goud die de echte goudbugs onder ons niet leuk gaan vinden. Wist je bijvoorbeeld dat goud sinds de piek in juni 2011 zo’n 38 procent gedaald is? Wist je daarnaast dat de goudgrafiek steeds lagere bodems én lagere toppen laat zien?

Ook als we op de wat langere termijn kijken zijn de feiten niet enorm rooskleurig. Zo leverde de London Spot Gold series gemiddeld zo’n 5,5 procent rendement per jaar op in de afgelopen 2 decennia. Behoorlijk minder dan de S&P 500 die in diezelfde periode gemiddeld 9 procent rendement oplevert voor beleggers. Toch is er nog altijd een grote groep goudbugs.

Goud is altijd een erg fascinerende belegging geweest. Maar is het momenteel ook de beste tijd om te investeren in het gele edelmetaal?

Kijk eens naar de volgende 2 grafieken:

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

S&P verlaagt ratings Duitse en Britse banken

Standard & Poor's verlaagde dinsdag zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van een flink aantal grote Duitse en Britse banken. Volgens de kredietbeoordelaar is het momenteel ,,onzeker'' of de instellingen in een crisis beroep kunnen doen op staatssteun.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

TTIP, ISDS en de D van democratie!

Elke fatsoenlijke politieke partij heeft natuurlijk de democratie, de rechten van consumenten, het milieu en de rechtsstaat hoog in het vaandel staan. Veel partijen hebben democratie zelfs in hun naam verwerkt. Democratie is waar ze pal voor staan.

Sinds vorige week is de vraag echter welke consequenties partijen aan dat vlagvertoon verbinden als het aankomt op een stemming over TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag waarover de EU en de VS op dit moment met elkaar onderhandelen. Op 28 mei werd in de handelscommissie (INTA) van het Europees Parlement een ontwerpresolutie aangenomen die het handelsverdrag simpelweg omarmt, inclusief extreem controversiële onderdelen zoals het Investor-to-State-Dispute Settlement  (ISDS) mechanisme en de Regulatory Cooperation Body, dat aan het internationale bedrijfsleven de mogelijkheid geeft om in de Brusselse achterkamertjes rechtstreeks invloed uit te oefenen op wetsvoorstellen van de Europese Commissie vóórdat die aan het Europees Parlement worden voorgelegd. Dat wás en ís niet in het belang van onze democratie. Sterker nog, een handelsverdrag met deze ingrediënten is zo giftig dat het onze rechtsstaat en de democratie om zeep zal helpen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deutsche Bank spreekt van verloren decennium voor VS

Is de Amerikaanse economie hersteld van de financiële crisis van bijna 7 jaar geleden? Het antwoord is absoluut ja, als we afgaan op een van de meest populaire definities van ‘economisch herstel’.

Economen Carmen M. Reinhart en Kenneth S. Rogoff beweren dat een herstel van de bankencrisis compleet is wanneer het reële bbp per hoofd van de bevolking zijn pre-crisis piek bereikt. Op basis van die definitie heeft de Amerikaanse economie een gemiddelde hersteltijd bij de afgelopen 9 bancaire crises van 6,7 jaar. Het herstel van de laatste crisis, die van 2008, lag dus met eind 2013 behoorlijk op schema.