EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13311 tot 13315 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Is de euro nu plots weer een 'veilige' munt voor beleggers?

Plots lijkt de euro weer een veilige munt, schrijft de Zwitserse Neue ZĂŒrcher Zeitung, nadat beleggers die uit de aandelenmarkten stapten voor de eenheidsmunt eerder dan voor de Zwitserse franc kozen. De Zwitsers juichen deze evolutie toe:

Plots lijkt de euro weer een veilige munt, schrijft de Zwitserse Neue ZĂŒrcher Zeitung, nadat beleggers die uit de aandelenmarkten stapten voor de eenheidsmunt eerder dan voor de Zwitserse franc kozen. De Zwitsers juichen deze evolutie toe:

‘De nieuwe sterkte van de euro moet toegeschreven worden aan de teleurstelling van beleggers die rekenden op een imminente rentestijging in de VS en nu denken dat die opnieuw zal worden uitgesteld.

Ook kan worden verondersteld dat de euro vandaag aantrekkelijker is dan de Zwitserse franc. Daarvoor zijn twee redenen:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Neen, de FED zal de rente niet verhogen

Al maanden lang wordt gespeculeerd over nakende renteverhogingen bij de Amerikaanse Centrale Bank. Velen hadden gedacht en gehoopt dat in september de rente al zou stijgen, maar die kans slinkt.

De Amerikaanse FED moet naast prijsstabiliteit zich volgens haar mandaat ook buigen over de werkloosheid. Terwijl de ECB enkel over inflatie gaat, moet de FED dus ook maatregelen nemen die de werkgelegenheid aanzwengelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Jim Rogers houdt vertrouwen in commodities

Olieprijzen hebben deze maand een nieuw dieptepunt bereikt sinds 2009 en de prijs van koper is dit jaar al 20 procent gedaald. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen momenteel pessimistisch zijn over de commoditysector. Maar de legendarische investeerder Jim Rogers houdt vertrouwen in een herstel van grondstoffenprijzen. 

“Bij grondstoffen draait het allemaal om vraag en aanbod. Momenteel zien we dat bedrijven hun productie terugschroeven. Dit leidt tot een daling van de voorraden. We zien nu al voorraadproblemen bij enkele agricultuurproducten”, aldus de grondstoffengoeroe in een interview met BBC’s radio 4.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Chinese renteverlaging reeds uitgewerkt, beurzen opnieuw in de min

De recentste renteverlaging die werd ingesteld door de Chinese Centrale Bank heeft slechts zeer korte duur effect gehad. Na een korte heropleving/stabilisatie sloot de Shanghai Stock Exchange opnieuw met negatieve cijfers. Wat deze maal wel opvallend is, zijn de Chinese beschuldiging aan het adres van de Verenigde Staten voor deze situatie.

Ook vandaag laat de economische gezondheid van China de financiële markten wereldwijd niet los. Onder andere de DAX daalde opnieuw onder de 10000ptn grens net als de CAC40 welke opnieuw de 4500ptn grens opzoekt. Waar China eerder een onverwachte renteverlaging aankondigde lijkt men nu wel degelijk in een bear-markt terechtgekomen zijn, één met een groot negatief potentieel.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Zilverprijs noteert op 6 jaars dieptepunt

De zilverprijs is vandaag naar een zes jaars dieptepunt gezakt. Na de top in 2011 van ruim $48 per ounce staat de zilverprijs nu 71% lager. De fundamentals duiden op een....

Lees verder op TheBullionHouse.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs