Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13316 tot 13320
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Wordt technologische revolutie de genadeslag voor het IJslands?

Dat kleine talen het in een geglobaliseerde wereld niet gemakkelijk hebben, weten we als Nederlandstaligen maar al te goed. Er zijn echter talen die nog vaal meer dan het Nederlands onder druk van het Engels staan. Het IJslands, dat enkel wordt gesproken door de 300.000 inwoners van de voormalige Deense kolonie, is daar een voorbeeld van.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Tsipras: "Akkoord is mogelijk als pensioenen buiten schot blijven"

Griekenland kan tot een akkoord met zijn internationale schuldeisers komen als ze hun eis voor besparingen op de pensioenen laten vallen. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd in de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Europa tart weer eens het lot!

Europa weet maar van geen ophouden. Hoewel Griekenland naar eigen zeggen zijn crediteuren meer dan voor de helft is tegemoet gekomen, weten die schuldeisers van geen wijken. Griekenland zal en moet zijn handtekening zetten onder een economisch ‘herstelprogramma’ dat al in het recente verleden bewezen heeft een complete flop te zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Politie valt hoofdkantoor Deutsche Bank binnen

In het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt heeft vanmorgen een razzia plaatsgevonden. Onderzoekers hebben het kantoor doorzocht, zo laten gerechtelijke bronnen en insiders uit het bankwezen weten aan de Duitse nieuwssite Focus.de.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Column Kees de Kort | En de mogelijke tegenvallers dan?

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) begint de zon weer te schijnen voor de Nederlandse economie. BNR's macro-econoom Kees de Kort is wat somberder gestemd. "Er wordt met geen woord gerept over mogelijke tegenvallers.”

“We volgen op dagbasis wat er gebeurt in de Nederlandse economie. Al een half jaartje lang zijn er meer plusjes dan minnetjes. De conjunctuur verbetert: dat was al volkomen duidelijk", zegt De Kort.