Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13316 tot 13320
Bron: Urubin.com
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

De Euro ? Het blijft verbazen

Nu ik zat klaar gisteren, Tros radar extra over de voordelen van de Euro en hoe het nu werkelijk zat. Er werden deuren opgegooid die al open waren. Ik heb altijd gedacht dat de Tros gelieerd was aan de VVD, maar nu lieten ze zien hoe dom de besluiten eigenlijk zijn. De oprichting van de monetaire Unie en de voordelen van de nieuwe munt, maar ook de gevolgen van de soevereiniteit voor de deelnemende landen.

De kogel ging door de kerk. Voordelen ? Het is alleen gunstig voor de export. Maar ook gunstig voor de burger, die geen last meer ondervindt van de wisselkoersen. Meer dan de helft van Nederland gaat niet meer op vakantie naar het buitenland en de anderhalve kip die wel gaat ziet zich geconfronteerd met dezelfde hoge prijzen. Dus dag voordeel !

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Wie dit 35 jaar geleden voorspelde, werd voor zot verklaard

Een grafiek zegt soms meer dan 1.000 woorden, in dit geval zegt onderstaande grafiek gewoon alles. Wie op zoek is naar de sterkste groeimotor van de Amerikaanse economie moet niet gaan zoeken in de vastgoedsector, de technologiesector of de dienstensector maar wel in de schuldenindustrie.

Let op, het betreft hier de totale schuldenberg – niet enkel de overheidsschulden. Overheden maken al langer dan vandaag schulden, maar gezinnen en bedrijven ook – meer dan je denkt. In de jaren ’80 kende de Amerikaanse economie nog relatief weinig schulden. Schulden bedroegen $ 4,3 biljoen of zo’n 1,5 keer de totale grote van de Amerikaanse economie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

China investeert in ontwikkeling zilvermijnen Rusland

De Russische provincie Madagan en het Chinese South West Mining Company hebben een overeenkomst ondertekend voor de winning van zilver. Het Chinese mijnbouwbedrijf is bereid 400 miljoen roebels (omgerekend $8 miljoen) te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe zilvermijn in de regio. Dat schrijft Russia Beyond the Headlines.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Sterke dollar maakt pap van goudprijs

Even leek de goudprijs enkele dagen geleden te kunnen ontsnappen aan een saaie koers voortzetting van rond de $1200. Echter, De ontsnapping lijkt van korte duur. Na de terugval die half januari 2015 werd ingezet van $1295.75 helemaal terug naar $1147,25 in maart 2015 herstelde de goudprijs richting de $1200 om daar voorlopig te blijven hangen.

Zowel de maand april als de maand mei zijn enorm saaie maanden geweest voor wat betreft de koersbeweging van de goudprijs. Maar even leek er dan toch wat te gebeuren. Op 12 maart bewoog de goudkoers sterk omhoog en bereikte 2 dagen later een prijsniveau van $1225. Negatieve macro-economische data van uit de grootste economie van de wereld, ‘Amerika’ zorgde voor een korte opleving van dit gele edelmetaal dat vandaag zelfs even helemaal weggezakt was tot $1192,60.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

“Griekenland moet parallelle valuta introduceren”

Griekenland moet mogelijk een ‘parallelle valuta’ introduceren, wanneer de onderhandelingen met Europese kredietschieters op niks zullen uitlopen. Dat stelt althans Wolfgang Schaeuble, de uitgesproken minister van Financiën van Duitsland. Volgens Bloomberg zou Schaeuble gedurende een gesloten bijeenkomst het idee hebben genoemd dat Griekenland een tweede valuta zou kunnen gebruiken. Dit zou de eerste stap kunnen zijn richting een veelbesproken vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Schaeuble wordt gezien als een van de partijen die forse hervormingsmaatregelen eist in de onderhandelingen met Griekenland over eventuele verdere hulpmaatregelen. Daarnaast is hij sceptisch over een Grieks bailout.