Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13321 tot 13325
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Griekse premier zet angst fragmentatie euro in als chantage tegen schuldeisers

De Griekse premier Alexis Tsipras blijft vasthouden aan een confronterende stijl om concessies af te dwingen van de schuldeisers van Griekenland. Door expliciet te wijzen op het besmettingsgevaar van een Grexit voor de eenheid van de eurozone, hoopt Tsipras de andere eurolanden en het IMF schrik aan te jagen.

Dat blijkt uit de jongste uitspraken die Tsipras dinsdag deed tegenover de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

'Vertrek Griekenland is begin van het einde van eurozone'

Als Griekenland uit de eurozone zou vertrekken, kunnen Italië en Spanje volgen.

Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera.

''Het zou het begin van het einde van de eurozone zijn. Als Griekenland failliet gaat, zullen de markten onmiddellijk op zoek gaan naar de volgende. Als de onderhandelingen stuklopen, zijn de kosten voor Europese belastingbetalers enorm'', waarschuwt Tsipras in de krant.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Wie is die onbekende boer in lijst van rijkste Belgen?

Een volstrekt onbekende landbouwer uit Vlaams-Brabant behoort met een geschat vermogen van 25 miljoen euro tot de rijkste landgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van financieel journalist Ludwig Verduyn, die een top 500 heeft opgesteld.

De boer komt daar evenwel niét in voor - hoewel hij genoeg bezit om in de rangschikking te staan. "Net omdat ik zo weinig over hem weet", luidt het. De lijst wordt aangevoerd door de familie achter bierreus AB InBev, met een fortuin van 49,3 miljard euro. Plekken twee en drie worden ingenomen door de Waalse zakenman Albert Frère (6,2 miljard) en de familie Emsens, bekend van onder meer Etex (3,614 miljard).

Bron: JDreport.com
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Verwacht men dat er binnenkort iets gaat gebeuren in de bankwereld?

Overal om je heen zie je de elite zaken versnellen en dat zal niet voor niets zijn.

Waarom zegt de EU dat ieder land binnen de Unie dat niet binnen twee maanden de bail-in wetgeving voor banken op orde heeft juridische maatregelen kan verwachten?

De landen die op een dergelijke manier worden bedreigd zijn onder andere Italië en Frankrijk. Als je twee maanden vooruit spoelt vanaf dit moment dan zitten we in begin augustus. Het is duidelijk dat de Europese Unie alles tegen het eind van de zomer in kannen en kruiken wil hebben.

Is daar een speciale reden voor? Verwachten ze dat er iets heftigs zal gebeuren in september of daarna? Waarom al die haast?

[... ...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Market Update (9 juni 2015)

Aandelenmarkten wereldwijd onder druk door plotseling oplopende rente, Nederlandse staat haalt miljarden op tegen negatieve rente en Griekse minister van Financiën Varoufakis wil lastenverlichting voor de Grieken. Verder in het nieuws: HSBC gaat wereldwijd duizenden banen schrappen, kredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor faillissementen in Chinese vastgoedmarkt en Hongarije is eerste Europese land dat concreet aan de slag gaat met het Chinese ‘Silk Road’ programma.