Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 13321 tot 13325
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Puerto Rico kan ook schulden niet meer terugbetalen

Puerto Rico kan zijn schulden niet meer terugbetalen. De gouverneur van het eiland, Alejandro García Padilla, gaf dat maandagavond toe in een toespraak.

De schuldencrisis op het Caribische eiland trok niet zoveel aandacht als die van Griekenland, maar waarnemers hebben het al geruime tijd over 'Amerika's eigen Griekenland'. Puerto Rico dat geen staat van de VS is maar er wel bij hoort, heeft een schuldenlast van 65 miljard euro opgebouwd.

Bron: fuzzyfun.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Nederland is 17,8 miljard euro kwijt met Grexit, Hoeveel is 17 miljard eigenlijk?

Onder het kopje ‘Europa financieel gezond’ heeft de rijksoverheid op haar website precies becijferd wat er aan Nederlands geld richting Griekenland gegaan is. De totale ‘blootstelling’ bedraagt ongeveer 18 miljard. Per Nederlander is er dus ruim 1000 euro naar de Akropolis gestuurd.

Nederland is 17,8 miljard euro kwijt met Grexit. Uw geld.We weten allemaal dat dat een groot getal is maar het is zo groot dat het ontastbaar en nietszeggend is geworden. Eén miljard is uiteraard 1000 x 1 miljoen (€1.000.000)

[lang scrollen]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Column Kees de Kort | Ja of nee?

Er valt heel veel over Griekenland te vertellen, maar BNR’s macro-econoom Kees de Kort begint maar eens met het referendum. “Ze hebben geen idee wat het voorstel precies is, maar goed, de Grieken moeten ja of nee zeggen tegen het voorstel van de Europese Commissie.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Gates: 'De Uber-problematiek is tijdelijk. De echte revolutie begint wanneer chauffeurs overbodig worden'

De controverses rond de alternatieve taxi-dienst Uber hebben slechts een voorbijgaand karakter. De problematieken die naar voor worden gebracht, hebben immers geen fundamenteel karakter. De grote verandering zal daarentegen gekoppeld kunnen worden aan de introductie van de zelfrijdende wagen.

Dat heeft Bill Gates, mede-oprichter van het technologieconcern Microsoft, tijdens een gesprek met Lionel Barber, hoofdredacteur van de Britse zakenkrant Financial Times, gezegd. Het kan volgens Gates ook worden verwacht dat Uber de leiding in de studie naar de zelfrijdende auto naar zich toe zal trekken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

‘Onderhandelingen met Griekenland niet helemaal dood: Tsipras kijkt nog even’

De Griekse premier Alexis Tsipras overweegt alsnog in te gaan op het laatste bod van de Europese Commissie.

Dat meldde de Griekse krant Kathimerini dinsdag.

Eerder op de dag meldden diverse media al dat de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Grieken nog een laatste aanbod heeft gedaan, om tot een akkoord te komen over noodsteun voordat de deadline voor een deal met de schuldeisers dinsdag afloopt. Tsipras zou daarvoor dinsdag nog schriftelijk moeten instemmen met het voorstel dat de geldschieters van Griekenland vrijdag op tafel legden.