Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13331 tot 13335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Marc Faber: Vergeet een renteverhoging, QE4 komt eraan!

Terwijl verschillende data vanuit de Verenigde Staten erop wijzen dat de economie klaar is voor het normaliseren van het monetaire beleid, is niet iedereen het daarmee eens. Zo zei het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week al dat een renteverhoging meer op zijn plaats zal zijn in 2016 dan dit jaar.

Marc Faber doet daar nog een schepje bovenop. Volgens hem moeten we een renteverhoging namelijk helemaal vergeten en kunnen we ons opmaken voor een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

G7 wil voor eind van het jaar handelsverdrag

De zeven belangrijkste industrielanden willen nog voor het eind van het jaar een raamovereenkomst voor het handelsverdrag tussen de VS en Europa.

Dat werd maandag bekendgemaakt bij het slot van de G7-top in het Duitse Elmau. Aan het verdrag wordt al sinds 2013 gewerkt.

Het gaat om het zogeheten Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP), ofwel het trans-Atlantisch handels- en investeringsverdrag, dat moet zorgen voor een goedkoper en eenvoudiger handel. In Elmau werd afgesproken dat haast wordt gemaakt met het aanpakken van de resterende pijnpunten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

5 zaken die iedereen verkeerd heeft over een goudstandaard

We geloven graag wat we willen horen, en zo is dat ook met de goudstandaard. Wie het woord ‘goudstandaard’ in de mond durft nemen wordt al voor gek of idioot verklaard. Een goudstandaard kan nooit werken omdat goud een barbaars relikwie is.

Maar de economen die de goudstandaard onmiddellijk de grond in boren, zien ook een aantal belangrijke zaken over het hoofd:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dit zijn ze: de allerrijkste Belgen

Er komt een tijd dat rijken aan de schandpaal worden genageld. Letterlijk dan. Figuurlijk is dat al het geval. Op www.derijkstebelgen.be staat vanaf nu een ranglijst met de rijkste Belgische families. Ideaal dus voor de afgunstige medemens.

Bier geeft plezier. Op nummer een staan de families die schuilgaan achter drankenmagnaat AB Inbev. We hebben het dan over de familie Spoelberch, Van Damme en de Mévius. Zij zijn samen goed voor zo’n 50.000.000.000 euro. Op een euro meer of minder kijken we niet, voor het gemak.

Op de tweede plek vinden we Albert Frère (6.000 miljoen euro) en drie is voor de Familie Emsens (3.600 miljoen euro).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Griekenland en Rusland bespreken aanleg gasleiding

De Russische president Poetin en zijn Griekse collega Tsipras gaan deze maand in Sint Petersburg om de tafel zitten om concrete plannen te maken voor de aanleg van een gasleiding in Griekenland. De ontmoeting tussen Poetin en Tsipras zal van 18 tot en met 20 juni plaatsvinden en heeft als hoofdthema de aanleg van een gasleiding die Russisch aardgas naar Griekenland brengt.