Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13331 tot 13335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Janet Yellen maakt dit de ‘opportuniteit van de eeuw’

In de westerse wereld heerst het idee dat de goudprijs niet veel meer kan stijgen, behalve wanneer men het vertrouwen verliest in de centrale banken. Maar wie tegen de centrale banken in gaat, kan zich diep in de problemen graven. Het vertrouwen in de centrale banken zal pas verloren gaan wanneer de centrale banken alle witte konijnen opgebruikt heeft … en ze hebben nog veel meer konijnen in hun hoed zitten dan de meeste mensen denken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Grieken overwegen heffing voor geld opnemen bij geldautomaat

De Griekse regering overweegt een kleine heffing op te leggen bij het opnemen van contant geld uit geldautomaten om zo het gebruik van betaalpassen te stimuleren.

Volgens Varoufakis wordt nog gediscussieerd over de maatregel en is er nog geen besluit genomen.

Door het gebruik van betaalpassen te stimuleren, hoopt Athene belastingontduiking tegen te gaan. Door de omvangrijke belastingontduiking in Griekenland loopt de overheid veel inkomsten mis.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Varoufakis: IMF krijgt lening terug

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis  heeft benadrukt dat Griekenland  op 5 juni over de brug komt met de terugbetaling van de lening van €305 miljoen aan het IMF doordat er dan al een akkoord is met de andere EU-landen over het verstrekken de noodsteun aan het noodlijdende Zuid-Europese land, zo meldt de Britse krant The Guardian.

De Grieken zijn al maanden aan het steggelen over de goedkeuring van de benodigde hervormingsmaatregelen die door de geldschieters zijn opgelegd om in aanmekering voor de laatste tranche van het noodpakket.

[...]

Bron: Urubin.com
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

De Euro ? Het blijft verbazen

Nu ik zat klaar gisteren, Tros radar extra over de voordelen van de Euro en hoe het nu werkelijk zat. Er werden deuren opgegooid die al open waren. Ik heb altijd gedacht dat de Tros gelieerd was aan de VVD, maar nu lieten ze zien hoe dom de besluiten eigenlijk zijn. De oprichting van de monetaire Unie en de voordelen van de nieuwe munt, maar ook de gevolgen van de soevereiniteit voor de deelnemende landen.

De kogel ging door de kerk. Voordelen ? Het is alleen gunstig voor de export. Maar ook gunstig voor de burger, die geen last meer ondervindt van de wisselkoersen. Meer dan de helft van Nederland gaat niet meer op vakantie naar het buitenland en de anderhalve kip die wel gaat ziet zich geconfronteerd met dezelfde hoge prijzen. Dus dag voordeel !

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Wie dit 35 jaar geleden voorspelde, werd voor zot verklaard

Een grafiek zegt soms meer dan 1.000 woorden, in dit geval zegt onderstaande grafiek gewoon alles. Wie op zoek is naar de sterkste groeimotor van de Amerikaanse economie moet niet gaan zoeken in de vastgoedsector, de technologiesector of de dienstensector maar wel in de schuldenindustrie.

Let op, het betreft hier de totale schuldenberg – niet enkel de overheidsschulden. Overheden maken al langer dan vandaag schulden, maar gezinnen en bedrijven ook – meer dan je denkt. In de jaren ’80 kende de Amerikaanse economie nog relatief weinig schulden. Schulden bedroegen $ 4,3 biljoen of zo’n 1,5 keer de totale grote van de Amerikaanse economie.