Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 13331 tot 13335
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Over vijf jaar telt Aziatische middenklasse twee miljard consumenten

Over een periode van acht jaar zal de Aziatische middenklasse in omvang zijn verdubbeld. Dat is gebleken uit een rapport van consulent Nielsen. Opgemerkt wordt dat de Aziatische middenklasse tegen het einde van dit decennium bijna twee miljard personen zal omvatten. Dat betekent een groei met bijna driekwart miljard nieuwe consumenten tegenover drie jaar geleden.

Daarmee wordt voor de marketeers in Azië een belangrijke nieuwe groep consumenten gecreëerd. In een aantal andere regio’s van de wereld gaat de vorming van de middenklasse volgens een aantal bedrijven echter trager dan algemeen werd verwacht.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Wat betekent het Griekse referendum voor Griekenland en de eurozone?

Wat betekent het Griekse referendum voor Griekenland en de eurozone? 'Veel positiefs zal hier niet uit voortkomen,' aldus Raoul Ruparel van de denktank Open Europe. Wat ook de uitslag er van moge zijn, kapitaalcontroles en een korte tot middellange sluiting van de Griekse banken lijken nu onvermijdelijk.

Zelfs indien het referendum een positief resultaat geeft, zal er onzekerheid blijven. Het is evenmin duidelijk of de eerder deze week voorgestelde overeenkomst tussen Griekenland en zijn schuldeisers vandaag nog op tafel ligt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

"Europese Centrale Bank staakt steun aan Grieken"

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt vandaag naar verwachting een einde aan de noodsteun voor Griekse banken. Dat stelde de Britse omroep BBC vanochtend op basis van een ingewijde. Het ECB-bestuur neemt naar verwachting later op de dag een besluit over de steun aan Griekse banken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Grieken verwachten verdere steun van ECB

De Griekse regering verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) de mogelijkheid voor noodsteun aan Griekse banken overeind houdt, ook als het huidige steunprogramma voor Griekenland dinsdag verloopt. Dat zei de Griekse staatssecretaris van Financiën, Nadia Valavani, zondag op de Griekse televisie.

De Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland. Grieken halen massaal geld van hun bankrekeningen en de banken kunnen die uitstroom alleen compenseren met noodsteun van hun centrale bank. Die steun kan alleen met instemming van de ECB worden verleend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Grieks parlement akkoord met referendum op 5 juli over reddingsplan

Het Griekse parlement heeft in de nacht van zaterdag op zondag ingestemd met het plan een referendum te houden over het financiële reddingsplan voor het land. De volksraadpleging zou op 5 juli moeten plaatsvinden.

Het voorstel werd door een ruime meerderheid van de parlementariërs goedgekeurd. Er werd 178 keer voor het referendum gestemd, 120 parlementariërs waren tegen.