Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 13346 tot 13350
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Nieuwe techniek maakt goudwinning goedkoper en milieuvriendelijker

Barrick Gold heeft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee goudmijnen veel milieuvriendelijker kunnen werken. Normaal gesproken wordt cyanide voor gebruikt om gouderts te zuiveren, een giftige stof die bovendien zeer schadelijk is voor het milieu. Twintig jaar heeft Barrick Gold gewerkt aan een alternatieve methode die het gebruik van deze schadelijke stof overbodig maakt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Goudprijs weer hoger dan platinaprijs

Vorig jaar was platina duurder dan goud, maar sinds het begin van dit jaar zijn de rollen weer omgekeerd. De platinaprijs bereikte begin deze week het laagste niveau in zes jaar tijd en staat momenteel 9% lager dan begin dit jaar. Dat terwijl de goudprijs net onder de $1.200 per troy ounce schommelt en dus op gelijke hoogte staat als begin dit jaar.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

China en Rusland gebruiken geen dollars meer voor aardgas

Rusland en China willen geen Amerikaanse dollars meer gebruiken voor de levering van aardgas, zo schrijft Russia Today. De twee landen willen zich minder afhankelijk maken van de dollar en daarom zal China het Russische aardgas in roebels en yuan afrekenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Market Update (17 juni 2015)

Aantal openstaande schulden stijgt naar recordniveau, Nederlandse banken hebben nog miljarden aan slechte leningen op balans staan en de hypotheekshop wil dat meer huurders de kans krijgen een huis te kopen. Verder in het nieuws: Bitcoins worden weer meer waard door onrust Griekenland, voormalig ECB-president Trichet zegt dat Griekenland het beste in de eurozone kan blijven en de grootste gasbedrijven van China en Rusland willen beide geen dollars meer gebruiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Dit zijn dé 3 scenario’s voor Griekenland de komende weken

Waar de Griekse saga zowel de politieke als de financiële wereld 5 jaar bezig heeft gehouden, komt D-day vermoedelijk één van de komende dagen, mogelijks zelfs in de loop van woensdag tijdens een vergadering van de ECB.

Waar investeerders en debiteuren uitkijken naar de komende dagen/uren zijn volgende dingen alvast glashelder op papier: