Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13351 tot 13355
Bron: Joop.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Aantal mensen met onoplosbare schulden in 3 jaar verdubbeld

Zowel het aantal schuldenaars als het gemiddelde schuldbedrag stijgt ... 150.000 mensen kloppen tevergeefs bij gemeente aan voor hulp

Steeds meer Nederlanders kampen met 'onoplosbare' schulden - waarbij geen schuldsanering of aflossingsregeling geregeld kan worden zonder tussenkomst van de rechter. Volgens de NVVK, de branchevereniging voor professionele schuldhulpverlening, is hun aantal de afgelopen drie jaar verdubbeld. Ook het gemiddelde schuldbedrag van mensen die gebruikmaken van schuldhulpverlening stijgt: van 37.700 euro in 2013, naar 38.500 euro vorig jaar.

[...]

Bron: Casasreal.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Huizenmarkt Spanje op zijn retour

De prijzen van de huizen in Spanje zijn in de afgelopen jaren flink gedaald, ongeveer met 30% sinds 2008. Maar nu lijkt er een kentering aan te komen in de situatie. Gerenommeerd bureau Standard & Poors heeft gezegd dat er in dit jaar (2015)  een stabilisatie plaats gaat vinden en dat er volgend jaar (2016) sprake zal zijn van een lichte stijging van 2%. Er is al geruime tijd een verbetering van de Spaanse economie aan de gang, in het tweede kwartaal van 2014 was er sprake van een groei van de economie van 0,5%, dit was de hoogste groei in zes jaar tijd. De Spaanse huizenmarkt zal dus binnenkort ook gaan profiteren van dit economisch herstel, maar dit zal zeer langzaam verlopen.

[...]

Bron: zappen
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Radar Extra: de prijs die we voor de euro betaalden

radar antoinette hertsenbergWe weten het allemaal, maar het is nooit keihard bewezen: de invoering van de euro heeft ons leven duurder gemaakt. Antoinette Hertsenberg gaat nu toch een poging doen om te achterhalen wat de euro ons nu heeft gekost. Het gaat om een tweedelige special van Radar, waarbij en passant ook even de Eurocrisis en Griekenland op begrijpelijk niveau wordt uitgelegd.

Antoinette praat met Nederlands beste economen en andere deskundigen om antwoorden te krijgen op prangende vragen. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? En kunnen zoveel verschillende landen met zoveel verschillende economieën eigenlijk wel functioneren met een gezamenlijke munt? En in de tweede aflevering: Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan 1100 miljard in de Eurozone?

Antoinette praat met Nederlands beste economen en andere deskundigen om antwoorden te krijgen op prangende vragen. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? En kunnen zoveel verschillende landen met zoveel verschillende economieën eigenlijk wel functioneren met een gezamenlijke munt? En in de tweede aflevering: Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan 1100 miljard in de Eurozone?

[...]

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Wéér deadline voor Grieken: 5 juni is het geld écht op

De bodem van de Griekse schatkist komt nu echt in zicht. 5 juni moeten er weer honderden miljoenen worden afgelost aan het IMF. Maar dat geld hebben de Grieken niet.

Begin mei wisten de Grieken nog met hangen en wurgen een lening van 750 miljoen euro aan het IMF af te betalen. Maar daar was wel een truc voor nodig die niet nog een keer kan, zegt economieverslaggever Bart Reijnen. Ze gebruikten geld van het IMF om datzelfde IMF af te betalen en die 'sigaar uit eigen doos' truc werkt niet nog een keer, zegt Reijnen. De Grieken zullen dus door de knieën moeten: "Want dan krijgen ze alsnog geld van Europa. Maar daar staan harde eisen tegenover. Want dan moeten de Grieken verder gaan bezuinigen en regeringspartij Syriza heeft tot nu toe iedere keer gezegd dat ze dat niet doen. Ze willen juist breken met het verleden."

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Spanje pompt 6 miljard euro in economie

Spanje gaat ruim 6 miljard euro in de economie investeren. De financiële injectie is bedoeld om economische groei te stimuleren en het land concurrender te maken.

De Spaanse regering wil ook de regels voor de arbeidsmarkt aanpassen en de vennootschapsbelasting verlagen. Die gaat van 30 procent naar 25 procent.

Een andere maatregel van het groeiprogramma is de invoering van een fiscaal voordeel voor bedrijven. Dat moet bedrijven aanmoedigen hun eigen vermogen te versterken.

[...]