Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13351 tot 13355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Waarom je marktruis moet negeren

Marktruis.. Voor de kleinere beleggers met een beperkt aantal aandelen of obligaties, kan het een hoop verschil maken als het gaat om een positie in de portefeuille. Bezit je echter bijvoorbeeld een indexfonds, dan sta je makkelijker boven de marktruis over specifieke bedrijven.

Zoals John Bogle, de oprichter van Vanguard Group, recent zei in het interview, vormt de marktruis het echte probleem. Dit komt door men stijgende en dalende koerzen ziet, waarbij duizenden prijzen constant veranderen en te volgens zijn. Hierdoor krijgen beleggers de behoefte om te reageren en iets te doen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Market Update (8 juni 2015)

Veel Nederlandse huishoudens zagen de afgelopen jaren hun inkomen dalen, beleggers worden nerveus door afname van liquiditeit in de markt en twee topmannen van Deutsche Bank stappen op. Verder in het nieuws: Rusland ruilt graan voor olie met Iran, Poetin wil zorgen over ‘Russische dreiging’ wegnemen, China wil de macht van Amerikaanse kredietbeoordelaars verkleinen en Turkse valuta én aandelenmarkt onderuit na verkiezingen.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Plan-B voor Griekenland

Wim Everwijn heeft een Plan-B voor Griekenland. Het is een scenario van negen eenvoudige stappen. U kunt het hieronder lezen en daarna horen wij graag uw mening.

Over pakweg drie weken zal onderstaand scenario in negen eenvoudig te nemen stappen zijn intrede doen:

[1 - 9]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Turkse beurs en munt hard onderuit

De Turkse beurs ging vandaag hard onderuit, in reactie op het verlies van de absolute meerderheid in het parlement van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Ook de Turkse munt stond flink onder druk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Turkse beurs en munt hard onderuit na verkiezingen

De Turkse beurs ging maandag hard onderuit, in reactie op het verlies van de absolute meerderheid in het parlement van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Ook de Turkse munt stond flink onder druk.

De graadmeter, de Borsa Istanbul 100, kelderde bij opening ruim 8 procent. En ten opzichte van toonaangevende valuta als de euro en de dollar zakte de lira meer dan 5 procent.