Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13356 tot 13360
Bron: icomment.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Wat als de rente gaat stijgen?

Sinds 1982 is de rente gestaag gedaald tot historische dieptepunten. Grote schuldenaren zoals de overheden spinden er garen bij, terwijl spaarders zoals de pensioenfondsen steeds verder in de problemen kwamen. Deze pensioenfondsen moeten namelijk de lage rentestand gebruiken om te berekenen hoeveel geld ze opzij moeten zetten voor hun toekomstige verplichtingen.

 Bij een dalende rente moeten de pensioenfondsen dus steeds grotere reserves aanhouden om in de toekomst de pensioenen uit te kunnen betalen. De toekomstige pensioenuitkeringen moeten namelijk contant worden gemaakt met de huidige rente. Hoe lager die rente is, hoe hoger het bedrag dat nu in kas moet zitten. Deze contant gemaakte verplichting wordt weer afgezet tegen de marktwaarde van de beleggingen. En zo ontstaat er een ratio die aangeeft of men een dekkingsgraad heeft van meer of minder dan 100%.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Obligatiemarkt steeds gevoeliger voor schokken

De financiële markten zijn steeds gevoeliger geworden voor schokken, zo schrijft het Financieel Dagblad. Vooral op de obligatiemarkten neemt de spanning zichtbaar toe door het opdrogen van liquiditeit. Er is zo weinig handel in het schuldpapier dat het minste of geringste nieuws een grote impact kan hebben op de koersen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

8 juni: 50 miljard, dat is wat Griekenland nog nodig heeft en 6 andere dingen die je moet weten

Griekenland heeft nog eens 50 miljard euro aan leningen nodig, zo blijkt uit een slip of the tongue van de Duitse minister van Financiën Schäuble. Veel geld? Nou niet zoveel geld als dat beleggers bereid zijn neer te tellen voor een Chinese treinbouwer. Arne Petimezas van AFS praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dreigementen: Europese Commissie schakelt tandje bij in onderzoek naar tax rulings

De Europese Commissie heeft er vandaag mee gedreigd om Polen en Estland voor het Europese Hof van Justitie te brengen indien beide landen niet binnen een maand volledig meewerken aan het onderzoek naar tax rulings. Van België en veertien andere lidstaten van de Europese Unie vraagt de Commissie intussen individuele belastingovereenkomsten met bedrijven op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Grazie, Mario: Nederland groeit 2 procent dit jaar, denkt DNB

De Nederlandse economie stevent af op het beste jaar sinds 2008. De consument ziet het weer zitten, maar het komt ook erg goed uit dat de Europese Centrale Bank de geldpers heeft aangezet in maart.