Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13361 tot 13365
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

"De rijkste Belgen zijn (West)-Vlamingen"

Drie kwart van de 500 rijkste Belgen woont in Vlaanderen, de rest zit voor gelijke delen verdeeld over Brussel en Wallonië. Dat is een van de conclusies van derijkstebelgen.be, een nieuwe website die een continu overzicht, dagelijks nieuws en statistieken wil bieden van de 500 rijkste Belgen. Initiatiefnemer Ludwig Verduyn stelde de website vandaag voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Nieuwe Europese ruimtevaartbaas wil maanstad bouwen

Het European Space Agency (ESA) bekijkt de mogelijkheden om een maanbasis te bouwen wanneer het International Space Station (ISS) uit dienst wordt genomen. Dat heeft professor Jan Wörner, de toekomstige directeur-generaal van het Europese ruimtevaartbureau, gezegd. Volgens Wörner zou de bouw van de maanstad Lunarville een belangrijke hefboom voor technologische innovaties op aarde kunnen zijn.

De achterkant van de maan, die vanop aarde niet kan worden gezien, zou volgens professor Wörner de beste voorwaarden voor onderzoek kunnen bieden. Er zouden immers telescopen kunnen worden opgezet die ongestoord in de diepte van de ruimte zouden kunnen kijken.

Volgens Jan Wörner zou bij de uitbouw van Lunarville in eerste instantie de focus worden gericht op bouwmaterialen en voeding. Nadien zou het volgens hem echter mogelijk moeten worden op water te produceren op basis van waterstof, terwijl broeikassen de teelt van groenten mogelijk zou moeten maken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

500.000

Meer dan 500.000 vluchtelingen hebben zich in Libië verzameld om met gammele boten de oversteek te maken naar Europa. Dat heeft de kapitein van de HMS Bulwark gezegd, de boot die de Britse missie leidt die mensen wil redden die de overtocht naar het Europese vasteland maken in onzeewaardige boten die al duizenden mensenlevens hebben geëist.

Dit oorlogsschip heeft al 4.000 vluchtelingen van de verdrinkingsdood gered. Volgens kapitein Nick Cooke-Priest ‘zijn er aanwijzingen dat 450.000 tot 500.000 migranten aan de Libische grens wachten.’

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

'Selfie' van IS-strijder op sociale media leidt tot totale vernieling hoofdkwartier Islamitische Staat

Een 'selfie', op een internetsite gepost door een strijder van de terreurgroep Islamitische Staat, heeft het Amerikaans leger toegelaten een hoofdkwartier van IS te lokaliseren en met de grond gelijk te maken. Dat heeft de Amerikaanse generaal Hawk Carlisle gezegd op een ontbijtmeeting in Washington DC.

Volgens de generaal merkten veiligheidsagenten en luchtmachtspecialisten op de basis van Hurlbert Field (Florida) op sociale media een foto op waarop een IS-strijder poseerde in de nabijheid van zijn commandopost, terwijl dezelfde man op internetfora opschepte over de aanvals- en controlecapaciteit van de Islamitische Staat. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Grieken geven klein beetje toe in nieuw voorstel, maar kloof met geldschieters blijft enorm

De Griekse premier Tsipras afgelopen vrijdag tijdens een speech voor het parlement in Athene. De Syriza-voorman noemde de voorstellen van de schuldeisers 'absurd'. Foto EPA

De Griekse premier Alexis Tsipras ziet niks in het take-it-or-leave-it-voorstel dat hij afgelopen week kreeg voorgeschoteld. Maar hij zou wel bereid zijn om weer een klein beetje op te schuiven.

Nadat de Griekse premier afgelopen vrijdag de deur hard in het gezicht van de schuldeisers had dichtgeslagen door de jongste voorstellen van de Europese schuldeisers en het Internationaal Monetair Fonds (IMF)  ‘absurd’ te noemen, zet hij de deur nu weer op een kier.