Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13366 tot 13370
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Goud en zilver report (Week 20)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €1.069,24 naar €1.095,48 per troy ounce (+2,45%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €491,38 naar €499,48 klom (+1,65%). Het gele metaal bereikte de hoogste koers in vier weken tijd, terwijl de zilverkoers al een week rond de grens van €500 per kilo schommelt. De prijstijging is het gevolg van de zwakke euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Bank of England onderzoekt Brexit

De Britse centrale bank onderzoekt de financiële en economische gevolgen van een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Bank of England (BoE) heeft dat bevestigd nadat een interne mail bij The Guardian terecht was gekomen.

De mail is van de hand van de secretaris van Jon Cunliffe, een van de plaatsvervangende gouverneurs van BoE. Een medewerker van de persdienst van de centrale bank stuurde de mail per ongeluk naar de Britse krant. In de mail staat dat het onderzoek geheim moet blijven voor de pers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Waarom de centrale banken liegen

In het Portugese Sintra kwamen de afgelopen week meer dan honderd economen en centrale bankiers samen om de discussiëren over inflatie en werkgelegenheid. Dit op uitnodiging van de Europese Centrale Bank (ECB).

Schaamteloos. Een ander woord bestaat er niet voor wat de vertegenwoordigers van de Centrale Banken in de pers verkondigen naar aanleiding van deze bijeenkomst.

Over het nut van centrale banken, daarover kan al duchtig gediscussieerd worden. Het probleem is dat we vandaag al vele stappen verder zijn: Er bestaan centrale banken en die overschrijden aanhoudend hun toegewezen mandaat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Nederland heeft als enige Europese naheffing al betaald

Nederland heeft als enige land de naheffing al betaald aan Brussel. Alle andere landen die vorig jaar extra zijn aangeslagen door de Europese Commissie moeten het geld nog overmaken. Volgens minister Dijsselbloem was het boekhoudkundig gunstiger om direct te betalen.

Dat meldt De Telegraaf. Nederland kreeg afgelopen jaar een naheffing van 1,1 miljard euro. Dijsselbloem heeft die in één klap betaald. Uiteindelijk komt het bedrag neer op 642 miljoen, omdat er nog zo’n half miljoen de kant van Nederland op komt door middel van teruggaven.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Dit zijn de gevaarlijkste steden ter wereld

Bagdad is de gevaarlijkste stad van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Britse risico-consulent Verisk Maplecroft op basis van een analyse van terroristische activiteiten in dertienhonderd steden de voorbije zes jaar. Er wordt op gewezen dat het voorbije jaar in Bagdad 380 aanslagen werden gepleegd, waarbij in totaal 1.141 mensen om het leven zijn gekomen en 3.600 anderen werden gewond.

Met Mosul, Al Ramadi, Ba’qubah en Kirkuk vertegenwoordigt Irak zelfs de vijf meest gevaarlijke steden van de wereld. In de top twintig worden acht Iraakse steden opgemerkt, naast locaties in Pakistan, Afghanistan, Somalië, Nigeria en Jemen. In West-Europa is de Noord-Ierse stad Belfast de gevaarlijkste locatie.