Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13371 tot 13375
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Import China opnieuw stevig gedaald

De import in China is in mei met 18,1 procent gedaald ten opzichte van de dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese douane maandag heeft gepubliceerd.

De fors lagere invoer wordt gezien als een teken dat de binnenlandse vraag in China onder druk staat. In april daalde de import al met 16,1 procent. Economen rekenden voor mei gemiddeld op een afname met 9,6 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Japanse economie groeit harder dan gedacht

De Japanse economie is in het eerste kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. Dat bleek maandag uit cijfers van de overheid.

De economie groeide op jaarbasis met 3,9 procent, meer dan de 2,4 procent die in een eerdere raming nog naar boven kwam. In doorsnee rekenden economen op een groei van 2,8 procent.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Waarom de Nederlandse huizenzeepbel geen zeepbel mag heten

We schrijven 20 januari 2000. In een brief aan de Tweede Kamer constateert DNB dat Nederland aankoerst op een huizenzeepbel van de buitencategorie. Met grote gevolgen voor de schuldpositie van huishoudens, de balansen van banken en de financiële stabiliteit van Nederland.

De cijfers liegen er niet om. Tussen 1994 en 1998 was de maximale leenruimte voor een tweeverdienersechtpaar met 86 procent gestegen, van 242.688 gulden in 1994 naar 451.332 gulden in 1998. Daarvan kon volgens DNB slechts een vijfde worden verklaard uit reële salarisstijgingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Varoufakis eist schuldenverlichting Grieken

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis verwerpt, net als premier Alexis Tsipras, de voorstellen van de internationale schuldeisers voor een deal over de Griekse schuldenkwestie. Schuldenverlichting moet de Griekse schuldenlast draaglijker maken, aldus Varoufakis tegen Griekse media.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Een bankrun in Griekenland kan elk moment plaatsvinden

Zelfs als Griekenland voorlopig op tijd geld terugbetaalt aan zijn geldschieters, denken de experts van Barclays dat de Griekse overheid verstrekkende maatregelen moet nemen om te voorkomen dat de economie van het land volledig instort. Barclays zei in dat kader dat een run op Griekse banken elk moment kan worden getriggered door elke gebeurtenis. De bank stelt dat Griekenland bijna zo goed als zeker kapitaalcontroles zal moeten doorvoeren, die de toegang die mensen hebben tot hun geld zal moeten beperken.

Economisch analist Francois Cabau en zijn team schreven daarover deze week in een note: ‘Nu het vertrouwen zo fragiel is, is het risico dat een bepaalde gebeurtenis een volledige bankrun in werking zal zetten erg groot. Een duidelijke trigger kan bijvoorbeeld zijn dat de onderhandelingen tussen instituties en de Griekse overheid zullen worden stopgezet.’