Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 13371 tot 13375
Bron: deTelegraaf.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Euro was een dure fout

De invoering van de euro was een dure fout die niet teruggedraaid kon worden zonder daarbij hoge kosten te incasseren.

Dat zegt Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve, zaterdag in een interview met het FD.

[...]

Bron: deMorgen.be
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Een job in het buitenland? In deze tien landen moet je zijn

10 bestemmingen waar het gras misschien wel echt groener is

Met de werkgelegenheid is het in ons land op dit momtent niet meteen bijzonder gunstig gesteld. Is het gras dan groener aan de overkant? Deze tien landen hebben voor wie een carrière in het buitenland ambieert alvast veel te bieden.

  Wie op zoek gaat naar een job in het buitenland, weegt daarbij meestal een heel aantal factoren tegen elkaar af: hoe ziet de gemiddelde loonstandaard eruit, hoe staat het met de werkdruk en het aantal vakantiedagen en wat is het beleid inzake ouderschapsverlof? De keuze van het land en de job hangt af van de volgorde waarin je al die voorwaarden belangrijk acht. Omdat die waardering uiteraard persoonsgebondenc is - en daarom variabel - lijsten we in wat volgt tien landen op die een mooie en uitgebalanceerde mix van alle 'noodzakelijke' voorwaarden in de aanbieding lijken te hebben.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Zwitserse belastingdienst maakt namen belastingontduikers bekend

De Zwitserse belastingdienst is begonnen met het openbaar maken van de namen van belastingontduikers. Op de website van de landelijke overheid kunnen ook Nederlanders gevonden worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Griekenland dringt begrotingstekort terug

De Griekse overheid heeft zijn begrotingstekort in de eerste vier maanden van dit jaar fors teruggedrongen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Financiƫn maandag naar buiten bracht.

Het overschot daalde van 1,2 miljard euro tot 510 miljoen euro. Indien renteaflossingen buiten beschouwing worden gelaten, was er sprake van een zogeheten primair overschot van 2,1 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Euro onder druk door zorgen om Griekenland

Hernieuwde zorgen over de Griekse staatsfinanciƫn zetten maandagochtend de waarde van de euro onder druk. Beleggers ruilden de eenheidsmunt onder meer in voor de Zwitserse frank, die als relatief waardevast wordt gezien.

De Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zei zondag dat Griekenland zonder een nieuw steunakkoord zijn schulden aan het IMF volgende maand niet kan voldoen. Het land moet in totaal 1,6 miljard euro aan rente en aflossingen betalen aan de internationale geldschieter.