Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 13376 tot 13380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Dit land kan zijn economie in 2015 met 10% zien krimpen

Oekraïne is dan niet meer zoveel in het nieuws als voorheen, de economische problemen van het land blijven maar verslechteren terwijl het land in gevecht is met de separatisten, én obligatiehouders.

De economie van Oekraïne zal volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 5,5 procent dalen. Dit kan echter nog een optimistische raming blijken. Exotic, een bank die gespecialiseerd is in opkomende markten, verwacht dat het bruto binnenlands product (bbp) van Oekraïne dit jaar namelijk met 10 procent zal dalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Megaboete dreigt voor GM – 104 doden door technische mankementen

Autofabrikant General Motors (GM) hangt een torenhoge boete boven het hoofd vanwege het verzwijgen van een technisch mankement. Het gaat volgens betrokkenen naar verwachting om een recordboete, maar de onderhandelingen met de autoriteiten over het te betalen bedrag zijn nog in volle gang.

Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant New York Times. Dat wil zeggen dat de boete hoger wordt dan de 1,2 miljard dollar die Toyota vorig jaar betaalde vanwege problemen met de vloermatten die achter het gaspedaal bleven hangen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Brussel wil overleg met Grieken aanjagen

Brussel wil het overleg met de Grieken over hun schuldencrisis versnellen. Hoe sneller er een akkoord is, hoe beter, aldus een woordvoerster van de Europese Commissie vrijdag. Ze verwacht dat het nog een flinke klus zal zijn om sneller vooruitgang te boeken.

Brussel en andere geldschieters onderhandelen al maanden met Griekenland over hervormingen en bezuinigingen in ruil voor verdere financiële steun. Herhaaldelijk meldde de Europese Commissie enige vooruitgang, maar een doorbraak is er nog niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

ABN mogelijk nog jaren deels in handen Staat

Dijsselbloem wil geen haast maken met de totale verkoop, voor hem staat de opbrengst voorop. Hij wil zo veel mogelijk terugkrijgen van de 22 miljard die de Staat volgens Dijsselbloems berekeningen in de bank heeft gestopt. Volgens andere berekeningen, onder meer van de Rekenkamer, heeft de Staat in de loop der jaren al meer dan 30 miljard euro in ABN gestoken om de bank overeind te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Economisch schandaal: Paul Krugman wordt ontmaskerd als fraudeur!

Het lijkt wel de nieuwe mode onder economen van het establishment: frauderen met gegevens. Na Thomas Piketty is nu ook Paul Krugman, nota bene een Nobelprijswinnaar, betrapt.

Sinds de verschijning van zijn boek “Kapitaal in de 21ste eeuw”, dat grappig genoeg gaat over kapitaal in de 20ste eeuw, werd Piketty overstelpt met beschuldigingen van fraude.

Een onverklaarbare optelling in zijn cijferreeksen, het uitkiezen van data die zijn visie bevestigen en het negeren van data die dat tegenspreken: het zijn de fundamenten waarop het succes van Piketty is gebouwd.