Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 13376 tot 13380
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Toch maar niet naar Griekenland: aantal boekingen neemt drastisch af

Het aantal boekingen voor pakketreizen naar Griekenland is drastisch afgenomen, nu er nog altijd geen duidelijkheid is over financiële toekomst van het Zuid-Europese land.

Vorige week werden er bij Nederlandse reisorganisaties 39 procent minder reizen naar bestemmingen als Kreta, Kos en Rhodos geboekt dan in dezelfde week een jaar geleden, blijkt uit cijfers van de ANVR GfK Travelscan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Column Kees de Kort | Eindelijk goed nieuws vanuit de VS

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is er goed nieuws vanuit de VS, ziet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. Oké, er moet een kanttekening bij worden geplaatst, maar langzaam maar zeker begint de Amerikaanse zon te schijnen.

Wel ‘ontsparen’ de Amerikanen en lenen ze geld. Oftewel: “De financiële onderbouwing van het herstelverhaal is wat minder”, zegt De Kort. Maar toch: “Bestedingen zijn bestedingen. Dat gaat op een gegeven moment tot herstel leiden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Grote beleggers herhalen wat ze in 2008 ook al deden

Het ziet er naar uit dat grote beleggers vorige week massaal aandelen hebben gedumpt zoals ze dat in het jaar 2008 ook al deden. Dit zou wel eens dé indicator kunnen zijn voor een nieuwe beurscorrectie of zelfs crash.

Jill Carey, analist bij de Bank of America Merrill Lynch (BAML), schreef in een nota dat de klanten van de bank voor 4,1 miljard dollar aan aandelen hebben verkocht.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Zwitserland verwacht run op franc bij een Grexit

De Zwitserse centrale bank verwacht een vlucht richting de Zwitserse franc op het moment dat Griekenland daadwerkelijk uit de euro stapt, dat schrijft Swissinfo. Spaarders en beleggers zullen in dat scenario massaal richting de nu al overgewaardeerde Zwitserse munt vluchten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

6 twistpunten die voor slaande ruzie zorgen tussen Tsipras en de Trojka

De Griekse regering en diens schuldeisers zijn verwikkeld in een uitputtingsslag. Daarbij wordt inmiddels ook op detailniveau strijd geleverd: van belastingen op Griekse luxe-eilanden tot bezuinigingen op het Griekse leger.

Een slecht huwelijk. Weekblad The Economist zette afgelopen week de toon met deze cover over de twist tussen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens schuldeisers – te weten de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Maar wat karakteriseert een verzuurde relatie? Het gevecht gaat op het diepste niveau niet over de dingen waar de ruzies over lijken te gaan, zo signaleert de site Politico. Het gaat er niet om de was doet, de kinderen naar school brengt of het dopje van de tandpasta niet op de tube doet. Het gaat over fundamenteel vertrouwen.