Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 13376 tot 13380
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

De laatste stuiptrekking van OPEC

Zoals verwacht kom er geen verlaging van het OPEC-productieplafond. Daarmee wil het OPEC-kartel haar marktaandeel beschermen tegen de Amerikaanse schalieboom en de Russische ambities. Zo heeft OPEC bewezen dat het een lege doos is: de Arabische wereld en haar Afrikaanse lijfeigenen hebben geen vat meer op de internationale olieprijzen.

Dat is goed nieuws voor ons, Westerse consumenten: de welvaart van de Westerse economieën kan niet langer gekraakt worden door de islamitische wereld. Het narratief van de voorbije halve eeuw is daarmee voorgoed ten einde. Nu ja, voorgoed?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Rusland wil meer goud; dit is waarom

De centrale bank van Rusland doet een poging om beleggers gerust te stellen door zijn plannen over het agressief toevoegen aan de reserveholdings openbaar te maken.. Dit alles met als doel om de financiële stabiliteit te vergroten.

In een uitgebreide toespraak op een bankenconferentie afgelopen week, sprak Elvira Nabiullina, hoofd van de Central Bank of Russia (CBR) over het verhogen van de vreemde valuta voorraden en de goudvoorraden in de komende jaren. Dat meldde althans Dow Jones. De centrale bank is van plan om zijn reserveniveaus te verhogen van iets meer dan 300 miljard dollar naar 500 miljard dollar, zo meldde het persbureau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Staat de bubbel in deze vastgoedmarkt op het punt te knappen?

De fors gestegen vastgoedprijzen in Taiwan lijken op het punt te staan om te knappen. De markt is klaar voor een correctie en het lijkt er niet op dat koopjesjagers de leegte zullen opvullen.

‘Een behoorlijk aantal van de kopers wil verkopen en speculanten hebben de markt al verlaten’, zei Cliff So, executive director bij REPro Knight Frank, een vastgoedagency in Taiwan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Wat gaat er mis met de Europese bedrijven?

De honderd grootste bedrijven van de wereld hebben een gezamenlijke beurswaarde van meer dan 16,2 biljoen dollar. Daarmee is de wereldwijde bedrijfselite meer waard dan het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC).

Bovendien wordt opgemerkt dat de waarde van de bedrijven over een periode van zes jaar nagenoeg is verdubbeld. Ook werd vastgesteld dat technologiebedrijven met een gezamenlijke waarde van 2,8 biljoen dollar in de top van de wereldwijde economie het grootste aandeel hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Van Denemarken tot Groot-Brittannië: De tien beste Europese landen om te wonen

Scandinaviërs zijn bijzonder tevreden over hun land en de Zwitsers scoren zoals steeds ook hoog wanneer er over levenskwaliteit wordt gepraat. Opvallend is echter dat ook de Polen zich bijzonder positief tonen over hun land. Belgen, Nederlanders en Fransen scoren middelmatig en halen de top tien niet.

Dat zijn de opvallendste resultaten uit de studie die Eurostat heeft uitgevoerd naar de tevredenheid van Europeanen over de levenskwaliteit in hun onderscheiden landen. De deelnemers aan de enquête kregen vragen voorgelegd over hun inkomen, de woonmarkt, arbeidsmarkt, gezondheid en veiligheid. Hierna volgen de tien landen die van hun eigen inwoners de beste score kregen.