Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13386 tot 13390
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Dit zijn de gevaarlijkste steden ter wereld

Bagdad is de gevaarlijkste stad van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Britse risico-consulent Verisk Maplecroft op basis van een analyse van terroristische activiteiten in dertienhonderd steden de voorbije zes jaar. Er wordt op gewezen dat het voorbije jaar in Bagdad 380 aanslagen werden gepleegd, waarbij in totaal 1.141 mensen om het leven zijn gekomen en 3.600 anderen werden gewond.

Met Mosul, Al Ramadi, Ba’qubah en Kirkuk vertegenwoordigt Irak zelfs de vijf meest gevaarlijke steden van de wereld. In de top twintig worden acht Iraakse steden opgemerkt, naast locaties in Pakistan, Afghanistan, Somalië, Nigeria en Jemen. In West-Europa is de Noord-Ierse stad Belfast de gevaarlijkste locatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

De bodem van de Griekse schatkist komt in zicht

Griekenland kan volgende maand niet aan zijn verplichtingen ten opzichte van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voldoen, omdat het land daarvoor niet genoeg geld heeft. Dat zei de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis vandaag op de Griekse televisie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Griekse ziekenhuizen kunnen zelfs pijnstillers en lakens niet meer betalen

Griekse ziekenhuizen zitten zonder pijnstillers, lakens en andere basisvoorzieningen. Door de besparingen van de voorbije jaren kunnen de klinieken zelfs de meest primaire zorgen niet meer verstrekken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

Warren Buffett: "Armen moeten rijken niet de schuld geven voor ongelijkheid"

Topbelegger Warren Buffett, met 66 miljard euro de op twee na rijkste man op aarde, schrijft in een opiniestuk voor Wall Street Journal dat armen niet arm zijn omdat rijken rijk zijn. De rijken zijn volgens hem niet schuldig aan ongelijkheid, wel de markteconomie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 mei 2015

‘Griekenland kan IMF-rekening niet voldoen’

Griekenland kan volgende maand niet aan zijn verplichtingen ten opzichte van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voldoen, omdat het land daarvoor niet genoeg geld heeft. Dat zei de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zondag op de Griekse televisie.

Griekenland moet in juni in vier termijnen in totaal 1,6 miljard euro aan rente en aflossingen betalen aan het IMF. Dat geld is er niet en zal daarom niet worden betaald, aldus Voutsis.