Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13386 tot 13390
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Merkel en Hollande bellen met Tsipras over Griekse kwestie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande hebben met de Griekse eerste minister Alexis Tsipras overlegd om "de onderhandelingen met Griekenland" over de schuldregeling te bevorderen. Dat is uit Franse diplomatieke bron vernomen. Beide politici belden met Tsipras voor het begin van de G7-top in Duitsland, bevestigde de woordvoerder van de Duitse regering, Steffen Seibert.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

De prijs van de euro: "Je had nooit met zo’n experiment moeten beginnen"

Wat heeft de invoering van de euro nou wérkelijk gekost voor Europa, Nederland en de gewone consument? Radar onderzoekt hoe het Nederland is vergaan sinds de invoering van de euro. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank (ECB) meer dan 1100 miljard in de eurozone?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Noors overheidsfonds verkoopt alle aandelen in deze sector…

Als u en ik op de beurs handelen, dan heeft dat nagenoeg geen invloed op de markt. Maar wanneer iemand die een grote hoeveelheid geld beheert nog maar een tweet verstuurd kan hij de hele markt in rep en roer zetten. Daarom is het belangrijk de laatste plannen te kennen van het overheidsfonds van Noorwegen.

De Noren hebben dankzij hun olieinkomsten een overheidsfonds dat $890 miljard beheerd. En zij staan op het punt om een gigantische verandering in hun portfolio te implementeren.

Gisteren besliste het Noorse parlement dat het fonds zijn aandelen in steenkoolbedrijven moet verkopen. Het fonds zal niet meer mogen investeren in bedrijven waarvan steenkool verantwoordelijk is voor 30% van de omzet of meer.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Patrick van Zuijlen en Sander van Loosbroek: Vijf vragen over bitcoins en de blockchain

In "Van Verre", het Nyenrode Alumni VCV magazine staat deze maand een interview met Patrick van Zuijlen en Sander van Loosbroek. Want deze heren weten alles over bitcoins en de blockchain. En ze hebben een visie: de blockchain-technologie heeft de toekomst. De nieuwe technologie zal net zo ingrijpend zijn als het internet. Alles kan! Patrick is oprichter van Bitcoincoldstorage.com, Sander is Business Development Consultant bij Oelan, zijn specialisatie is blockchain-technologie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Merkel en Hollande bellen met Tsipras over Griekse crisis

In de zoektocht naar een oplossing voor Griekenland hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande zaterdagavond gebeld met de Griekse premier Alexander Tsipras.

Dat liet een woordvoerder van de Duitse regering weten. Naar verluidt spraken ze af dat ze woensdag opnieuw vergaderen over de Griekse schuldencrisis.

Die vergadering wordt dan in Brussel gehouden, waar ze sowieso al bij elkaar zijn voor een gezamenlijke top van de Europese regeringsleiders en staatshoofden uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.