Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13391 tot 13395
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

'Russen importeren olie uit Iran'

Rusland zal naar verwachting deze week de eerste vaten olie vanuit Iran importeren. Dat maakte het Iraanse ministerie van Energie zaterdag bekend.

Moskou koopt de ruwe olie van Teheran in ruil voor Russische goederen, als onderdeel van eerder gesloten handelsovereenkomsten.

Naast Rusland krijgen ook Kazachstan en Wit-Rusland beschikking over de Iraanse olie. Daarbij gaat het om veel minder dan de eerder gemelde 500.000 vaten olie per dag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Ook Moody's negatief over Finse economie

HELSINKI - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over de economie van Finland. Het meest noordelijke euroland behoudt weliswaar zijn hoogste kredietstatus AAA, maar Moody's heeft het vooruitzicht van 'stabiel' naar 'negatief' bijgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

S&P verhoogt rating Ierland opnieuw

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vrijdag voor de tweede keer in zes maanden de kredietwaardigheid van Ierland verhoogd.

Volgens S&P is de verhoging te danken aan het kleinere begrotingstekort van de overheid, de sterke economische groei en de verkoop van staatsbezittingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

De laatste stuiptrekking van OPEC

Zoals verwacht kom er geen verlaging van het OPEC-productieplafond. Daarmee wil het OPEC-kartel haar marktaandeel beschermen tegen de Amerikaanse schalieboom en de Russische ambities. Zo heeft OPEC bewezen dat het een lege doos is: de Arabische wereld en haar Afrikaanse lijfeigenen hebben geen vat meer op de internationale olieprijzen.

Dat is goed nieuws voor ons, Westerse consumenten: de welvaart van de Westerse economieƫn kan niet langer gekraakt worden door de islamitische wereld. Het narratief van de voorbije halve eeuw is daarmee voorgoed ten einde. Nu ja, voorgoed?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Rusland wil meer goud; dit is waarom

De centrale bank van Rusland doet een poging om beleggers gerust te stellen door zijn plannen over het agressief toevoegen aan de reserveholdings openbaar te maken.. Dit alles met als doel om de financiƫle stabiliteit te vergroten.

In een uitgebreide toespraak op een bankenconferentie afgelopen week, sprak Elvira Nabiullina, hoofd van de Central Bank of Russia (CBR) over het verhogen van de vreemde valuta voorraden en de goudvoorraden in de komende jaren. Dat meldde althans Dow Jones. De centrale bank is van plan om zijn reserveniveaus te verhogen van iets meer dan 300 miljard dollar naar 500 miljard dollar, zo meldde het persbureau.