Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 13391 tot 13395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Chinese beurs. Alles gaat goed!?

Als er in Europese landen al geklaagd wordt over zeepbellen, wel dan geldt dat dubbel zo sterk voor China. Wie de cijfertjes van de voormalige groeikampioen (want voorbijgestoken door India sinds kort) nakijkt merkt al snel het grote verschil op tussen de economie enerzijds en de beurs anderzijds.

In de jongste vijfentwintig jaar is de economische groei in China nooit gezakt onder de zeven procent/BBP.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Dit land kan zijn economie in 2015 met 10% zien krimpen

Oekraïne is dan niet meer zoveel in het nieuws als voorheen, de economische problemen van het land blijven maar verslechteren terwijl het land in gevecht is met de separatisten, én obligatiehouders.

De economie van Oekraïne zal volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 5,5 procent dalen. Dit kan echter nog een optimistische raming blijken. Exotic, een bank die gespecialiseerd is in opkomende markten, verwacht dat het bruto binnenlands product (bbp) van Oekraïne dit jaar namelijk met 10 procent zal dalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Megaboete dreigt voor GM – 104 doden door technische mankementen

Autofabrikant General Motors (GM) hangt een torenhoge boete boven het hoofd vanwege het verzwijgen van een technisch mankement. Het gaat volgens betrokkenen naar verwachting om een recordboete, maar de onderhandelingen met de autoriteiten over het te betalen bedrag zijn nog in volle gang.

Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant New York Times. Dat wil zeggen dat de boete hoger wordt dan de 1,2 miljard dollar die Toyota vorig jaar betaalde vanwege problemen met de vloermatten die achter het gaspedaal bleven hangen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Brussel wil overleg met Grieken aanjagen

Brussel wil het overleg met de Grieken over hun schuldencrisis versnellen. Hoe sneller er een akkoord is, hoe beter, aldus een woordvoerster van de Europese Commissie vrijdag. Ze verwacht dat het nog een flinke klus zal zijn om sneller vooruitgang te boeken.

Brussel en andere geldschieters onderhandelen al maanden met Griekenland over hervormingen en bezuinigingen in ruil voor verdere financiële steun. Herhaaldelijk meldde de Europese Commissie enige vooruitgang, maar een doorbraak is er nog niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

ABN mogelijk nog jaren deels in handen Staat

Dijsselbloem wil geen haast maken met de totale verkoop, voor hem staat de opbrengst voorop. Hij wil zo veel mogelijk terugkrijgen van de 22 miljard die de Staat volgens Dijsselbloems berekeningen in de bank heeft gestopt. Volgens andere berekeningen, onder meer van de Rekenkamer, heeft de Staat in de loop der jaren al meer dan 30 miljard euro in ABN gestoken om de bank overeind te houden.