Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 13401 tot 13405
Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

De toekomst van goud, stapt u mee in onze tijdmachine?

Stapt u even mee met ons in de tijdmachine. We gaan terug in de tijd naar het jaar 2000. Rond deze periode betaalde je voor een troy ounce ongeveer $250. We bezoeken onze investeringskameraden en beginnen te verkondigen en vooral te waarschuwen dat goud binnen een decennia wel 8 keer zoveel zou gaan kosten.

U wordt volledig uitgelachten en mensen beginnen zich af te vragen of ze u nog wel serieus moeten nemen. We stappen maar weer snel terug in de tijdmachine en keren terug, maar wel met een pitstop in het jaar 2009.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Opec blijft grote hoeveelheden olie pompen

De Organisatie van Olie-exporterende landen (Opec) heeft vrijdag besloten het huidige productieplafond te behouden.

Dit zegt de Saudische minister van Olie, Ali al-Naimi, na een vergadering van de organisatie op vrijdag, zo melden verschillende media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

China en Rusland werken aan goudstandaard

Enkele weken geleden meldden we nog de opmerkelijke goudaankoop die de Russen in Q1 van 2015 gedaan hebben. Vandaag laat Elvira Nabiullina, de gouverneur van de Russische Centrale bank, weten dat Rusland op korte termijn de reserves wil optrekken van 360 (waarvan 48 miljard in goud) naar 500 miljard dollar.

Daarmee zou Rusland het record evenaren van 2012-13, toen zowel de olieprijs als de Russische import piekte. Daarmee wapenen de Russen zich tegen het krachtigste wapen ter wereld: inflatie.

Of dat op korte termijn kan is nog maar de vraag: het monsterorder van maart bedroeg “slechts” 1,2 miljard dollar, terwijl Nabiullina mikt op 140 miljard.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Column Kees de Kort | Narrige stemming in Nederland

Macro-economisch begint het in Nederland de goede kant op te gaan. Maar dat verbloemt een hoop, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

"Gisteren was er een rapport van het Nibud over hoe het met mensen gegaan is, de afgelopen jaren. En nogal wat mensen zijn óf ontslagen, óf in de WAO terechtgekomen, of ze hebben een baan geaccepteerd met een lager salaris. De inkomensdaling die daar vaak mee gepaard gaat, die gaat vaak over 30 à 40 procent. Dan snap je dat de stemming narrig is in Nederland."

En het IMF-rapport over Amerika? Het is niet heel erg verrassend dat ze de verwachtingen naar beneden bijstellen. "Maar wat wél heel verrassend is, is dat mevrouw Lagarde zich gaat bemoeien met het Fed-beleid. Ze heeft gewoon gezegd: "Janet, verhoog die korte rente niet, wacht daar in ieder geval mee tot 2016". Dat is wel bijzonder, want dat doen ze maar heel zelden."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

De euro is nog steeds een sell

De euro mag dan eerder deze week met 2 procent zijn gestegen op een dag, maar analisten verwachten toch nog altijd dat de munt zijn weg naar beneden zal voortzetten.

‘Hogere inflatie in de eurozone en tekenen van een oplossing voor de Griekse schuldencrisis, hebben de euro op de korte termijn onder druk gezet’, zei Gregg Gibbs, head of Asia Pacific markets strategy bij RBS.

Gibbs verwacht in eerste instantie wat volatiliteit voor de munt, maar denkt dat de euro later weer kan dalen om nieuwe laagtes te bereiken rond de 1,05 dollar tegen het einde van 2015.