Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 13401 tot 13405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Economisch schandaal: Paul Krugman wordt ontmaskerd als fraudeur!

Het lijkt wel de nieuwe mode onder economen van het establishment: frauderen met gegevens. Na Thomas Piketty is nu ook Paul Krugman, nota bene een Nobelprijswinnaar, betrapt.

Sinds de verschijning van zijn boek “Kapitaal in de 21ste eeuw”, dat grappig genoeg gaat over kapitaal in de 20ste eeuw, werd Piketty overstelpt met beschuldigingen van fraude.

Een onverklaarbare optelling in zijn cijferreeksen, het uitkiezen van data die zijn visie bevestigen en het negeren van data die dat tegenspreken: het zijn de fundamenten waarop het succes van Piketty is gebouwd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Banken werken aan realtimebetalingsverkeer

Banken werken aan een plan om binnen vier jaar ‘realtime’ betalingsverkeer mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat betalingen straks binnen vijf seconden op de rekening kunnen worden bijgeboekt. Transacties kunnen dan 24 uur per dag onmiddellijk worden verwerkt, ook in het weekend en op feestdagen.

Het plan is deze week gepresenteerd in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB), meldde De Nederlandsche Bank vrijdag. Daarbij zaten partijen als de Consumentenbond, seniorenorganisatie ANBO en Detailhandel Nederland aan tafel.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Nederlandse aardgasproduktie neemt af, maar de gasimport stijgt

In het eerste kwartaal van 2015 werd er 25,9 miljard m³ uit de Nederlandse bodem gewonnen. Bijna 2 miljard kuub meer dan in het zachte eerste kwartaal van 2014. Maar over de afgelopen 5 jaar vertoont de aardgasproduktie een dalende trend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Yellen: zou goed zijn om dit jaar rente te verhogen

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten zou dit jaar nog kunnen worden verhoogd. Dat zei Janet Yellen, president van de Federal Reserve, vrijdag in een toespraak over de Amerikaanse economie.

,,Als de economie blijft verbeteren, zoals ik verwacht, denk ik dat het goed is om dit jaar een eerste stap te zetten met het verhogen van de rente”, aldus Yellen, die benadrukte dat het tijd is om een begin te maken met het proces van normalisering van het monetaire beleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 mei 2015

Oud-model en piraat Ancilla Tilia: “schaf contant geld niet af”

In de Week van Bitcoin 75 praten we met Ancilla Tilia, privacy vechtster, piraat en voormalig model, over de oorlog op cash geld die momenteel woedt en de zorgen die ze daar bij heeft. Ook spreken we met Rens van Tilburg van het Sustainable Finance Lab en Heidi Leenaarts over hun congres ‘Geld dat werkt’ van 22 juni. Hoe verhoudt bitcoin zich tot nieuwe lokale geldsoorten?