Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13406 tot 13410
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Vlaanderen: Bijna 10.000 sociale woningen staan leeg

In Vlaanderen staan bijna 10.000 sociale woningen leeg. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) heeft verzameld. Dat er zoveel sociale woningen leeg staan is volgens haar "absurd" op een moment dat er bijna 80.000 Vlamingen op een wachtlijst staan voor een sociale woning. Moerenhout roept minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) op meer werk te maken van het renoveren en bouwen van sociale woningen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Russen slagen erin slecht economisch tij te keren, verwacht IMF

De Russische economie gaat dit jaar fors achteruit, maar toont volgend jaar een bescheiden herstel. Dat voorspelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag.

Het IMF verwacht dat de economie van Rusland dit jaar 3,4 procent kleiner wordt en vervolgens in 2016 met 0,2 procent groeit. Eerder ging het fonds nog uit van een min van bijna 4 procent dit jaar en ruim 1 procent volgend jaar. De verbetering is volgens het IMF te danken aan de reactie van de Russische autoriteiten op de economische crisis in het land.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Wat gebeurt er als iedereen weer voedsel gaat verbouwen?

In Silicon Vally in California woont een vrouw met twee kinderen. Ze heeft een beneden modaal inkomen en maakte van haar kleine achtertuintje een biologische moestuin, gewoon als hobby en zo is ze minder kwijt aan boodschappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Fitch degradeert Europese Banken

Deutsche Bank AG, Commerzbank AG, Royal Bank of Scotland Group Plc en Banca Monte dei Paschi di Siena SpA. Vier van de meer dan 20 Europese banken die door ratings bureau Fitch eergisteren een degradatie kregen in waardering, beter bekend als een downgrade.

In December kondigde Fitch al aan dat zij naar alle waarschijnlijkheid het eerste half jaar van 2015 zo’n 50 Europese banken zou gaan degraderen. Reden daarvan is de verminderde kans op overheidssteun mocht er een volgende crisis zich voordoen. Het betrof twee Duitse, vijf Spaanse, vier Italiaanse, vier Portugese, vier Ierse en vier Oostenrijkse banken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Economische groei VS vertraagt

Voorbeurs werd gemeld dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week iets is gestegen tot 274.000. Economen rekenden in doorsnee op 270.000 aanvragen. In de voorgaande week werden er 264.000 aanvragen ingediend.

Verder meldde de Federal Reserve (centrale bank) van Chicago dat de economische groei in de VS vorige maand opnieuw lager was dan aan het langjarig gemiddelde. De index waarmee de Chicago Fed de bedrijvigheid meet, kwam vorige maand uit op min 0,15. De graadmeter kwam in maart uit op min 0,36. Een stand lager dan nul geeft aan dat de groei lager is dan het langjarig gemiddelde.