Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13426 tot 13430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Hedgefunds gaan massaal short op de yen

Hedgefunds blijken momenteel massaal in te zetten tegen de yen, waarmee ze inzetten op een daling van de valuta. Hedgefunds zetten forser in tegen de yen dan in maar liefst de afgelopen 3 jaar het geval was. Dat blijkt uit de nieuwste data van de Commodity Futures Trading Commission.

CFTC data toonden aan dat niet commerciële handelaren, een categorie beleggers die voornamelijk bestaat uit hedgefunds, hun inzet tegen de yen hebben verhoogd. Zo blijken hedgefunds tussen 19 en 26 mei het geld dat zij inzetten op een daling van yen, te hebben verhoogd met maar liefst 4 miljard dollar. Het totale bedrag van de groep beleggers die hiermee in shortposities op de yen zit, kwam daarmee op 26 mei uit op 6,3 miljard dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Griekenland wil IMF-betalingen in één keer doen – maar wel later

Griekenland heeft een verzoek ingediend bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de vier separate betalingen die voor juni op de rol staan te bundelen. Dat zei een Griekse ambtenaar donderdag.

Met het verzoek zou de betaling van 300 miljoen euro aan het IMF, die voor vrijdag gepland stond, worden uitgesteld. Wanneer Griekenland het totaalbedrag van circa 1,6 miljard euro zou willen betalen is vooralsnog onduidelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Marc Faber: “Ik heb vandaag overheidsobligaties van de VS gekocht.”

Marc Faber is niet gekend als iemand die een blad voor de mond neemt. Hij zegt het zoals het is. In zijn laatste interview op CNBC praat hij over de trends in de wereldeconomie en hoe hij daarop inspeelt.

Faber is er vrij zeker van dat de Fed niet de rente zal verhogen, maar integendeel nog een rondje gelddrukken zal doen. Welk gevolg heeft dat voor beleggers?

Volgens Faber kan de beurs daardoor stijgen, maar dat is alles behalve zeker. De beurs kan ook kelderen, want het financiële systeem staat op de vooravond van een grote ramp.

“Als ik naar de hele financiële sector kijk, mezelf inbegrepen. Dan voelt het voor mij aan alsof ik op de Titanic zit. We vechten voor de beste tafel in de danszaal, welke activa het best presteren.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Westen heeft zich verkeken op Rusland

De westerse media heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat kritiek geleverd op het beleid van Rusland. Dit was het resultaat van de NATO-politiek die de door Rusland bedreven praktijken veroordeelde en bestrafte met sancties.

Ook kredietbeoordelaars Fitch en Moody’s namen een aandeel in de koude oorlog tegen de Russen. Beide instituten vonden het nodig om Rusland te verlagen tot één stap boven de junkstatus. Maar hoe serieus dienen we dergelijke instanties nog te nemen? Laten we er wat data bij pakken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Indonesië wil weer lid worden van Opec

Indonesië wil bij de volgende vergadering van de Opec, over een half jaar, weer lid worden van het oliekartel. Dat zei minister van Energie Sudirman Said donderdag.

Het land behoorde van 1962 tot 2009 tot de organisatie van olie exporterende landen.

In 2009 produceerde Indonesië te weinig om aan de binnenlandse vraag te voldoen, laat staan om te exporteren. Ook weerhield de grootschalige corruptie in het land investeerders ervan om geld te steken in de lokale energiesector.