Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 13426 tot 13430
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Groeidip Amerikaanse economie minder sterk dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent op jaarbasis gekrompen. Dat blijkt uit een derde schatting die het ministerie van Handel woensdag heeft gepubliceerd.

Bij een eerdere raming werd nog gemeld dat de grootste economie van de wereld met 0,7 procent was gekrompen.

De Amerikanen geven altijd het groeicijfer van het ene kwartaal op het andere, maar dan op jaarbasis. Dat betekent dat ze aangeven wat het tempo van de economische groei zou zijn als de groei in het laatste kwartaal maatgevend zou zijn voor de groei van het gehele jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Azië importeerde dit jaar al 560 ton goud uit Zwitserland

Zwitserland heeft dit jaar al 560 ton goud richting Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Zwitserse douane. Vooral China, India, Hong Kong en Singapore zijn groot afnemer van het edelmetaal.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

IS slaat eigen munt

Islamitische Staat heeft een eigen munt geslagen, dat blijkt uit foto's op het Twitteraccount van een IS-groepering die regelmatig informatie online plaatst. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, komen de munten wel overeen met ontwerpen die IS vorig jaar al liet zien. Het lijkt echter heel onwaarschijnlijk dat de 'dinar' ooit wordt erkend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Moskou verlengt importverbod voedsel met jaar

De Russische president Vladimir Poetin heeft het importverbod op voedsel uit het Westen met een jaar verlengd.

De stap is een antwoord op de verlenging van sancties tegen Rusland door de Europese Unie. De Russische stap is drastischer dan verwacht. Brussel verlengde de strafmaatregelen eerder deze week met zes maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Vrachtwagenmaker MAN schrapt 1800 banen

Bij de Duitse vrachtwagenfabrikant MAN verdwijnen 1800 banen. Dat maakte de dochteronderneming van Volkswagen woensdag bekend.

Het merendeel van de banen, circa 1400, wordt geschrapt op kantoor. De afdeling productie is goed voor de overige vierhonderd arbeidsplaatsen. Volgens MAN zal niemand gedwongen worden ontslagen, maar zal de banenreductie via een vacaturestop, natuurlijk verloop en vroegpensioen tot stand komen.