Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13426 tot 13430
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Economische groei VS vertraagt

Voorbeurs werd gemeld dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week iets is gestegen tot 274.000. Economen rekenden in doorsnee op 270.000 aanvragen. In de voorgaande week werden er 264.000 aanvragen ingediend.

Verder meldde de Federal Reserve (centrale bank) van Chicago dat de economische groei in de VS vorige maand opnieuw lager was dan aan het langjarig gemiddelde. De index waarmee de Chicago Fed de bedrijvigheid meet, kwam vorige maand uit op min 0,15. De graadmeter kwam in maart uit op min 0,36. Een stand lager dan nul geeft aan dat de groei lager is dan het langjarig gemiddelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Europese economie is nog lang niet hersteld

De Europese economie heeft zo lang teleurgesteld, dat zelfs al het kleinste beetje groei eruit kan zijn als herstel.

Zo reageerden de markten vorige week zeer verheugd, toen er een bevestiging naar buiten kwam dat er in de eerste 3 maanden van het jaar sprake was van 0,4 procent groei in de eurozone. Onder andere goedkope olie droeg zijn steentje bij, maar ook het monetaire verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank mag natuurlijk niet vergeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

3 financiële bubbels klaar om uiteen te spatten

Goedkoop geld, artificieel krediet, zeer lage rentevoeten … creëren allemaal fouten in het economische systeem. De ene noemt het malinvesteringen, de andere noemt het een bubbel. De financiële crisis was het gevolg van het leeglopen van de vastgoedbubbel in de VS, als gevolg van het veel te losse monetaire beleid na de dotcom-crisis. Het moet dan ook niet verbazen dat er ook nu nieuwe bubbels geblazen worden.

Deze 3 bubbels hebben de grootste kans om leeg te lopen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Plan voor devaluatie euro in gang gezet?

Onzekerheid is troef wat betreft Griekenland, elke week lijkt er wel een deadline te zijn om schulden terug te betalen. Maar Griekenland verrast iedereen en de doodsstrijd blijft maar aanslepen. Hoe loopt dit drama af? Daarvoor kijk je best naar de geschiedenis.

Analysten van Commerzbank merken op dat je daarvoor moet kijken naar landen die in dezelfde situatie hebben verkeerd: Letland in 2008, Turkije in 2001, Argentinië in 1999 en Thailand in 1997.

Toen in deze landen een default zich aankondigde verkeerden ze zelfs in een betere financiële situatie dan Griekenland. En hoewel Griekenland pijnlijkere maatregelen heeft genomen om de situatie recht te zetten helpt het allemaal niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Varoufakis in opspraak om stiekeme opname Eurogroep

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is opnieuw in opspraak geraakt. Ditmaal omdat hij heeft toegegeven een informele bijeenkomst met Europese collega's stiekem op band te hebben opgenomen.