Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 13436 tot 13440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Waarom heeft de goudmarkt het zo moeilijk?

Is dit een cyclische of een seculaire berenmarkt waarin de goudprijs zich bevindt. Specialist Frank Holmes legt het uit aan de hand van – volgens hem – de 2 belangrijkste factoren op de goudmarkt: de Love Trade en de Fear Trade.

Na de groeilandencrisis van 1997 – 1998 zagen we begin deze eeuw de opmars van China en Azië waar het bbp per inwoner sterk begon te groeien. De opmars van de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten zorgde voor een sterke vraag naar goud, de zo geheten Love Trade.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Deze munt circuleert al 70 jaar buiten centrale banken om

Wanneer je de meeste mensen vraagt om hun grootste ergernis omtrent geld, zullen de meeste wellicht antwoorden dat ze er altijd te weinig van hebben. Maar er bestaat een groep mensen die een andere ergernis ervaart als het gaat om geld.

Het is de dominante rol van bankiers en de overheid die het geld scheppen, beheren en controleren. Neem nu enkel maar het voornemen van overheden om contant geld uit de weg te weg te ruimen. Als burger heb je je te gehoorzamen, precies zoals je de natuurwet van de zwaartekracht moet gehoorzamen. Je hebt geen keuze. Je zult er mee moeten leven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

21 mei: ECB maakt persblunder en 6 andere dingen die je moet weten

De ECB heeft het communicatiebeleid aangepast na een rel over een koersgevoelige toespraak door een ECB-directielid. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Brussel op twee na rijkste regio van Europa

In 2013 bleef Brussel de op twee na rijkste regio van de Europese Unie. Het vergelijkbare regionale bruto nationaal product (bbp) per inwoner kwam uit op meer dan het dubbele (207 procent) van het gemiddelde voor de 28 lidstaten. Londen-centrum spant met verve de kroon met meer dan drie keer het gemiddelde (325 procent). Ook Luxemburg-stad gaat Brussel vooraf (258 procent), zo blijkt vandaag uit cijfers van Eurostat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Slagveld in Hongkong: opnieuw beursfonds weggevaagd

Een stevige koersval heeft donderdag meer dan 20 miljard dollar (17,9 miljard euro) weggevaagd van de beurswaarde van conglomeraat Goldin, dat een notering heeft aan de beurs in Hongkong.

Aandelen van de twee belangrijkste divisies van het paardenfokkerij- tot wijnconglomeraat daalden maar liefst 60 procent, zo schreef de Britse krant Financial Times (FT)

Het is voor de tweede keer in evenzoveel dagen tijd dat een fonds aan de Aziatische beurs een dergelijke scherpe koersval beleeft. Woensdag halveerde praktisch de beurswaarde van Hanergy Thin Film in een tijdsbestek van nog geen 30 minuten, waarna de handel in de aandelen op verzoek van het bedrijf werd opgeschort.