Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 13436 tot 13440
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Recordaantal buitenlandse investeringen leveren amper 3.500 jobs op

België lokte vorig jaar 198 buitenlandse investeringen: het hoogste aantal in tien jaar. Maar die leverden per investering maar 17,6 banen op, veel minder dan elders in Europa. Dat blijkt uit de 'barometer van de attractiviteit', gepubliceerd door consultant EY.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen goudposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in goudfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de Federal Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

4 juni: Tsjechen in de euro en 6 andere dingen die je moet weten

De Tsjechen kunnen mogelijk via een referendum aangeven of ze de euro willen. Toen het land in 2004 toetrad tot de EU heeft het zich verplicht de euro in te voeren. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Juncker heeft ‘lang, goed en sportief gesprek’ met Griekse premier Tsipras

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft “een lang, goed en sportief gesprek” gehad met de Griekse premier Alexis Tsipras.

Dat liet hij donderdag weten. Juncker zei dat hij zich dag en nacht bezighoudt met de Griekse schuldenkwestie.

Woensdagavond was Tsipras in Brussel voor overleg met Juncker en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Het overleg leverde zoals verwacht geen definitieve overeenkomst op, maar moest een eerste basis leggen om tot een akkoord te komen. Tsipras zei wel dat er een “constructieve wil” is bij de Europese Commissie om een akkoord te bereiken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Column Kees de Kort | Beroepsoptimisten

De OESO is een club van beroepsoptimisten. Dus het is niet zo vreemd dat de wereldeconomie er volgens hun aardig voor staat, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. Maar De Kort gelooft er niks van...

"Hun mantra is: binnenkort gaat het beter", zegt De Kort over de OESO. "Maar de toon van het rapport was er een van moedeloosheid, twijfel, niet goed en wat dan?”

In Nederland gaat het volgens de OESO ook beter. De Kort gelooft er niet zo in: “Ik heb die paragraaf gelezen. Nou, ze hebben echt alles gepakt wat ze konden vinden om er een positieve draai aan te geven. En over ieder risico wordt niet gepraat.”