Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 13446 tot 13450
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

IS slaat eigen munt

Islamitische Staat heeft een eigen munt geslagen, dat blijkt uit foto's op het Twitteraccount van een IS-groepering die regelmatig informatie online plaatst. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, komen de munten wel overeen met ontwerpen die IS vorig jaar al liet zien. Het lijkt echter heel onwaarschijnlijk dat de 'dinar' ooit wordt erkend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Moskou verlengt importverbod voedsel met jaar

De Russische president Vladimir Poetin heeft het importverbod op voedsel uit het Westen met een jaar verlengd.

De stap is een antwoord op de verlenging van sancties tegen Rusland door de Europese Unie. De Russische stap is drastischer dan verwacht. Brussel verlengde de strafmaatregelen eerder deze week met zes maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Vrachtwagenmaker MAN schrapt 1800 banen

Bij de Duitse vrachtwagenfabrikant MAN verdwijnen 1800 banen. Dat maakte de dochteronderneming van Volkswagen woensdag bekend.

Het merendeel van de banen, circa 1400, wordt geschrapt op kantoor. De afdeling productie is goed voor de overige vierhonderd arbeidsplaatsen. Volgens MAN zal niemand gedwongen worden ontslagen, maar zal de banenreductie via een vacaturestop, natuurlijk verloop en vroegpensioen tot stand komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Dit wordt de tegenmaatregel van Rusland

In navolging op de door Europa verlengde sancties tegen de Russen hangt de eurozone nu een ‘extra’ tegenmaatregel boven het hoofd.

Indien de Russen besluiten deze tegenmaatregel te gaan invoeren, zal voornamelijk de Nederlandse economie hard geraakt worden. Zo zijn er namelijk concrete plannen om de handel in bloemen en chocolade te blokkeren. Een tegenmaatregel waarmee de nek van Europa nog ietsjes verder omgedraaid zal worden, nadat het zichzelf herhaaldelijk in de voet heeft geschoten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Bill Gross: deze belegging is 20% ondergewaardeerd

De uitspraken van obligatiebelegger Bill Gross worden maar wat graag aangehoord en in de gaten gehouden door beleggers. Recent kwam hij echter met nieuwe uitspraken en een nieuwe visie in de media. Bill Gross stelt namelijk dat Mexico kansen biedt nadat de peso aantrok op het nieuws dat de Federal Reserve de belangrijkste rentetarieven onveranderd en rondom het nulpunt laat.

De manager van het Janus Capital bond fund observeerde het feit dat de peso een half procent steeg vorige week woensdag, direct nadat de Amerikaanse centrale bank zijn verklaring uitgaf. De fondsmanager zei in dat kader dat hij bullish is op Mexico vanwege het feit dat de obligatierentes op 5- en 10-jaars schuld van de overheid in het land uitkomen rond de 7,5 procent, terwijl de inflatie in het land 3 procent is.