Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1346 tot 1350
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Column: Geldcreatie

Afgelopen zondag was ik aanwezig bij het symposium van Burgerinitiatief Ons Geld. Het was een stralende zondagochtend en het beloofde ook nog eens een zeer warme dag te worden. Ik verwachtte daarom ook niet meer dan enkele tientallen mensen tegen te komen, want wie gaat er nou op zo'n prachtige zondagochtend in een theater zitten luisteren naar iets ingewikkelds als het hervormen van ons geldsysteem?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Rusland blijft goud hamsteren: 21,7 ton erbij in mei

Rusland heeft in mei 21,77 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. Met deze aankoop breidt het land haar totale goudvoorraad uit naar 1.708 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste publieke goudvoorraden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Amerikaanse bedrijven zuigen zich weer vol met schulden

Kijken we naar de ontwikkelingen van de afgelopen twintig jaar, dan zien we dat bedrijven in de jaren ’90 voornamelijk geld leenden om te investeren. Dat is vandaag de dag heel anders, want nu lijkt het verhogen van de aandeelhouderswaarde tot het hoogste doel te zijn verheven. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Rusland vindt olie op de Noordpool

Het Russische energieconcern Rosneft heeft in het Noordpoolgebied een nieuw onderzees olieveld gevonden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

In de Laptev Zee zou een veld zijn aangetroffen dat ongeveer 9,5 miljard ton olie zou kunnen omvatten. De ontdekking betekent een belangrijke mijlpaal voor Rusland, dat van het Noordpoolgebied een strategische energiebron wil maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Plots is Bitcoin in India ook een legaal betaalmiddel

Ondanks politieke tegenwind is Bitcoin in India een legaal betaalmiddel geworden. De 3 grootste Bitcoin handelsplatformen proberen al jaren de markt zelf te reguleren, en daar heeft de Indiase overheid oren naar gekregen. Het is zelfs zo ver gekomen dat de Indiase overheid Bitcoin aanvaardt als wettelijk betaalmiddel. Bitcoin kan als een van de weinige cryptomunten stijgen na dit nieuws.