Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13456 tot 13460
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

De grootste “pump and dump” ooit

We kennen allemaal de ‘pump and dump’ nieuwsbrieven die heel onbekende aandelen aanprijzen. Door de kleine marktkapitalisatie kan de prijs omhoog schieten als slechts enkele lezers kopen. Enkelen worden rijk en de rest verliest zijn geld. Carson Block ziet nu hetzelfde gebeuren, maar dan op een veel grotere schaal.

Block heeft een reputatie opgebouwd als de man die een neus heeft voor fraude. Hij speurt bedrijven met bedenkenswaardige praktijken op en gaat dan short. Maar nu heeft hij niet enkele aandelen in het vizier, maar een ganse aandelenmarkt…

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Verwacht geen Grieks akkoord, maakt Dijsselbloem duidelijk

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verwacht niet dat gesprekken woensdagavond in Brussel met hoofdrolspelers in de Griekse schuldenkwestie leiden tot een akkoord. Dat zei hij voorafgaand aan het overleg.

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft de Griekse premier Alexis Tsipras in Brussel uitgenodigd voor overleg. Ook Dijsselbloem spreekt met beide heren. Eerst heeft hij een gesprek met Juncker.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

“Snelle renteverhoging is nodig tegen bubbels”

De Amerikaanse Federal Reserve zou moeten overwegen om de rentes liever eerder dan later te verhogen om zo speculatieve bubbels in de huizen- en aandelenmarkt te tackelen. Dat zei Nobelprijswinnaar en econoom Robert Shiller deze week.

‘Ik denk dat de beleidsmakers van de Fed dat zouden moeten overwegen omdat ze die fout in het verleden ook hebben gemaakt’, vertelde de professor van Yale in een interview toen hem gevraagd werd of hij wel of niet denkt dat de Fed de rente zou moeten verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Thomas Piketty over euro en ongelijkheid

Thomas Piketty, de econoom die het jongste jaar furore maakt met zijn boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, sprak woensdag in het Europees Parlement in Brussel. Hij werd er uitgenodigd op een studiedag over duurzame economie, ingericht door de Europese socialisten.

Piketty sprak voor een publiek waarvan het overgrote deel de man ziet als de redder van de sociale welvaartsstaat. Iedere sociaaldemocraat trekt zich op aan wat Piketty zegt en schrijft. De Franse economist is de laatste strohalm van de socialisten in Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Credit Suisse: Chinese aandelen zijn fors overgewaardeerd

Of er sprake is van een bubbel voor Chinese aandelen, hangt af van welke data je bekijkt. Hoe dan ook is de markt voorbij gegaan aan zijn fundamenten en zijn Chinese aandelen voor 23 procent ‘overbought’, aldus Credit Suisse.

‘Marges, winstgevendheid en waardecreatie blijven verder dalen nu de productiviteitsgroei achter blijft bij de reële loongroei en de verkoopprijzen van producten worden uitgehold’, zo schrijft Credit Suisse afgelopen week in een note.