Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 13456 tot 13460
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Begrotingstekort: 8 maanden eten voor een gezin

De overheid gaf vorig jaar 41 miljoen meer uit dan er binnenkwam, elke dag weer. Per Nederlander is dat zo'n 2,45 euro per dag, oftewel 3.577 euro per jaar voor een gezin met twee kinderen. Van dat geld kan een gezin volgens de Nibud-normen bijna acht maanden eten.

Het begrotingstekort was in 2014 een stuk minder dan in 2009, toen ging er dagelijks 91 miljoen meer uit dan er aan geld werd ontvangen. Omgerekend op jaarbasis gaat het echter nog steeds om grote bedragen: een begrotingstekort van zo'n 15 miljard euro.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Meer miljonairs, en ze worden steeds guller (zeggen ze)

Het gaat goed met miljonairs in Nederland. Het zijn er steeds meer en ze geven - naar eigen zeggen - meer geld aan goede doelen. In totaal zijn er ruim 98.000 gezinnen met een vermogen van een miljoen of meer. Voor de crisis waren dat er 93.400.

Daarmee is het aantal miljonairs in Nederland in vergelijking met voor de crisis gestegen met bijna 5,5 procent, blijkt uit een onderzoek van Van Lanschot Bankiers in samenwerking met het statistiekbureau CBS en onderzoeksbureau GfK.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Aanvullend pensioen via werkgever levert maar mager spaarpotje op

Het extra pensioen dat de Belg via zijn werkgever spaart, stelt vandaag nauwelijks iets voor. Dat blijkt volgens de kranten De Tijd en L'Echo uit nieuwe cijfers van de toezichthouder FSMA en Sigedis, de overheidsdatabank die de aanvullende pensioenen van werknemers bundelt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

"Griekenland op 5 juni bankroet"

Als er niets verandert kan Griekenland op 5 juni niet meer aan zijn internationale verplichtingen voldoen. Dit beklemtoonde de Griekse parlementsvoorzitter Nikos Filis, lid van de regerende Coalitie van Radicaal Links (Syriza) van premier Alexis Tsipras.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Fed-notulen: geen renteverhoging in juni

De beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, rekenden er bij hun laatste vergadering niet op dat een renteverhoging in juni zal plaatsvinden. Dat bleek woensdag uit de notulen van de bijeenkomst in april.

Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook in april onveranderd. In maart werd het woord ‘geduld’ uit de verklaring bij het rentebesluit geschrapt, wat impliceerde dat de Fed nog minstens twee vergaderingen zou wachten met een verhoging.