Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 13456 tot 13460
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Tsipras heeft thuis iets uit te leggen

De aandelenbeurzen mogen dan zeer positief zijn over de bezuinigingsplannen van de Griekse regering, thuis heeft premier Alexis Tsipras heel wat uit te leggen. Zowel in de Griekse media als in zijn eigen partij overheerst de kritiek.

"De premier moet nu eerst ons volk uitleggen waarom we gefaald hebben in de onderhandelingen'', zei bijvoorbeeld Tsipras' prominente partijgenoot Alexis Mitropoulos, de vicevoorzitter van het parlement. "Ik geloof dat deze maatregelen niet in lijn zijn met de principes van links."

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Hoe verdien je geld in een wereld in oorlog

De laatste jaren steken de geopolitieke spanningen weer de kop op. Sinds de financiële crisis is het ieder land voor zich geworden en dat zorgt onvermijdelijk voor meer en grotere geopolitieke spanningen. Als belegger word je dan ook dagelijks geconfronteerd met geopolitieke gebeurtenissen die de volatiliteit op de markten verhogen. Hoe ga je daar mee om?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

De coke-economie: kijk door het poeder heen en je ziet de wereld

[... ...]

De coke-economie is dermate gewelddadig omdat ze disproportioneel veel geld opbrengt. Mocht u begin 2012 de som van 1000  euro in Apple-aandelen hebben geïnvesteerd dan zou u 12 maanden later 1.670 euro in handen hebben gehad. Maar had u dezelfde investering in cocaïne gemaakt, dan zou u een jaar later over 182.000 euro beschikt hebben.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Marc Faber: 'Alles is in een bubbel'

Volgens Marc Faber is het niet de vraag of de volgende crisis een desastreuze impact zal hebben, maar een zekerheid. Het is alleen de vraag wanneer. Door het beleid van centrale banken zijn alle risico’s onder het tapijt geveegd en is er een systeemrisico ontstaan dat vroeg of laat zal leiden tot een grote depressie met prijzen die over de hele linie zullen dalen.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Er komt een Grieks akkoord, omdat het moet

 De Grieken en de Europese schuldeisers lijken er deze week uit te gaan komen. Uit de woorden van Jean Claude Juncker blijkt dat er eenvoudigweg geen andere optie is.

'Er zijn geen verlengingen zoals in het voetbal,' zei de Luxemburgse voorzitter van de Europese Commissie maandagavond na de extra ingelaste eurotop over de situatie van Griekenland.

[...]