Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13466 tot 13470
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

"Grieken kunnen voorstel EU niet accepteren"

Griekenland kan niet instemmen met de voorstellen van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker om de Griekse schuldenproblematiek op te lossen. Dat laat de Griekse staatssecretaris van Scheepvaart Thodoris Dritsas vandaag weten.

Bron: Bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Goudjager pakt Atlantische Oceaan

Het Amerikaanse bedrijf is de goudberger van de Atlantantische Oceaan geworden. Het bedrijf werkt al aan de berging van vijf schatwrakken vol goud en zilver die kiloters diep op de zeebodem liggen. Met ROV-subs zijn de wrakken gelocaliseerd en bestudeerd. Er zijn al tonnen aan munten geborgen uit het Duitse vrachtschip met munten SS Gairsoppa. Verder bergt het bedrijf uit de SS Central America en nog drie andere wrakken. Het bedrijf werkt met vergunningen (80/20 deals) maar krijgt soms nog wel een onverwachte schadeclaim aan haar broek; van nieuwe kapers op de kust! Meer bij Shipwrecknet en Odyssey Marine Exploration.

[video]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Gesprekken over Griekenland gaan verder

De komende dagen zullen hoofdrolspelers in de Griekse schuldencrisis verder met elkaar praten om tot een overeenkomst te komen. Dat spraken de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de Griekse premier Alexis Tsipras en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem af in de nacht van woensdag op donderdag na extra overleg in Brussel. Zoals vooraf ook verwacht, werd er nu geen overeenstemming bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Grootste bedrijven worden nog groter

De vrije markt, op papier, zorgt voor een grote mate van concurrentie en een al even grote hoeveelheid aan kleine bedrijven die het spel van vraag en aanbod zijn gang laten gaan. Tot zover de theorie, nu de praktijk.

Uiteraard is er nagenoeg nergens nog een vrije markt terug te vinden. Zoals de Oostenrijkse econoom Ludwig Von Mises ooit al schreef: ga je nog maar gedeeltelijk de markt bijsturen, dan is er geen vrije markt meer.

Wat heeft dit nu tot gevolg? Dat de markt uit steeds minder spelers begint te bestaan en dat gigantische bedrijven steeds meer spelers uit de markt duwen en meer macht en omvang genereren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Daar zijn de Maltese banken weer… zonder succes

Malta is een fijn eilandje. Goed klimaat, leuke vakanties en vooral ook handig voor bepaalde belastingconstructies. Steeds meer banken vestigen zich op het eiland.

Zo zijn er de spaarbanken MeDirect en Nemea, beiden met hoofdzetel in Malta, maar ook actief in andere landen, zoals België. MeDirect heeft sinds deze week een Belgische banklicentie binnen. De spaarbank gooit het over een andere boeg.

De spaarders blijken niet altijd happig te zijn op de buitenlandse spelers. Het gaat om psychologie en emotie. Want ook in Malta is er een spaargarantie tot honderdduizend euro, net als in België. En net als in België stelt deze garantie er niks voor in realiteit.