Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 13466 tot 13470
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Miljonairs gemiddeld even rijk als voor de crisis

Het gemiddelde vermogen van miljonairs is weer op het niveau van voor de crisis in 2008.

Miljonairs hadden vorig jaar gemiddeld een vermogen van 2,9 miljoen euro. Inmiddels zijn miljonairs een stuk positiever over de economie dan een paar jaar geleden.

Vorig jaar deelde 46 procent van de vermogenden de verwachting dat de economische vooruitzichten voor Nederland enigszins tot sterk zouden verbeteren. Een jaar eerder had nog 28 procent deze overtuiging.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Moody's somber over Grieks bankensysteem

Moody's is somber over het Griekse bankensysteem. Dat meldt de kredietbeoordelaar woensdag in een rapport.

Volgens de firma zijn de vooruitzichten voor het bankensysteem negatief, vooral als gevolg van de acute verslechtering van de financiering en liquiditeit van de banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Griekenland overweegt belasting op banktransacties

Griekenland overweegt een heffing op banktransacties om extra belastinginkomsten binnen te halen. Het is één van de vele maatregelen die het land moet doorvoeren om verder te komen in de onderhandelingen met haar schuldeisers, de Europese Unie en het IMF.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Column Kees de Kort | Banen weg? Niet vreemd!

Het nieuws dat er bij de Belastingdienst in één keer een paar duizend banen verdwijnen is niet erg verrassend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het is niet heel vreemd. Automatisering en software gaan natuurlijk ten koste van de werkgelegenheid.”

Toch begrijpt hij wel waarom de ontslagen veel in het nieuws zijn. “Het is bij de overheid, bij een bekende organisatie en het zijn grote aantallen mensen.”

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Globale schuldgraad bedraagt nu 286 % van het bruto binnenlands product

Om schuldenvrij te worden zou de wereldbevolking bijna drie jaar lang elke productie moeten gebruiken om schulden af te betalen. Dat blijkt uit de cijfers van het rapport Debt and (not much) deleveraging van het McKinsey Institute, waarin staat dat de totale schuldenlast op aarde op dit ogenblik 199 biljoen dollar bedraagt.