EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13466 tot 13470
Geplaatst op: zondag 5 juli 2015

Wat als Griekenland de drachme terug invoert?

Zonder noodhulp van Europa dreigen de Griekse banken tegen dinsdag uitgeput te raken. Eens de noodliquiditeiten zijn opgebruikt, zal Griekenland weinig andere opties hebben dan de drachme terug in te voeren. Al moeten ze daarvoor eerst weer drukpersen bouwen, want die zijn na de invoering van de euro in 2001 vernield.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 5 juli 2015

Wereldbank schrapt kritische passage in rapport over China

De Wereldbank heeft uit het recente rapport over de Chinese economie een kritische passage over de invloed van de overheid in de financiële sector geschrapt. In de originele versie riep de Wereldbank dus wel op tot hervormingen in de financiële sector. De bewuste paragraaf werd volgens de instelling niet onderworpen aan de gebruikelijke procedures.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 5 juli 2015

De 10 snelst groeiende economieën ter wereld

Het Wereld Economisch Forum bracht onlangs een lijst uit met de snelst groeiende economieën ter wereld. In de top tien staan heel wat landen die men er niet meteen zou verwachten. Indië vinden we nog terug op een achtste plaats, maar verder gaat het vooral om kleine ontwikkelingslanden of groeimarkten.

De meesten vertonen een hoge mate van ongelijkheid tussen arm en rijk, hebben een lage productiviteitsgraad en lijden onder welig tierende corruptie en politieke stabiliteit. Hieronder volgt de top tien.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 5 juli 2015

In Duitsland een held, in Griekenland kop van jut: Schäuble wordt boegbeeld van Griekse campagne

De Griekse regeringspartij Syriza voert volop campagne om in een nationaal referendum het Europese reddingsplan voor Griekenland af te wijzen. Opvallend is dat de partij dat doet met een foto van Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, op zijn affiches. Opgemerkt wordt dat Schäuble de Griekse bevolking vijf jaar lang heeft laten bloeden en gevraagd wordt een tegenstem uit te brengen.

“De partij schrikt er niet voor terug zich te verlagen tot denigrerende kritiek,” becommentarieerde de Duitse tabloid Bild de Syriza-campagne. In Duitsland is de in Griekenland verguisde Schäuble juist ongekend populair.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 5 juli 2015

Hoe zit het nu precies met Griekse banken?

Foto’s van enorme rijen met Grieken die aan het wachten zijn om te pinnen vlogen ons de afgelopen week om de oren. Daarnaast hebben ze druk opgevoerd op de Griekse regering om toch tegemoet te komen aan de hervormingseisen die kredietschieters het land voorleggen. Maar hoe zit het precies met de Griekse banken, en waarom raakt hun geld op?

Na een combinatie van enorme leningen en jaren van soberheid, is de fiscale situatie in Griekenland zo slecht geworden, dat Griekse banken begin van deze week werden gesloten. Griekse burgers kunnen nog slechts 60 euro per dag opnemen bij pinautomaten, die naar verluid door hun briefjes van 20 heen zouden raken. Er gaan zelfs geruchten dat pensioenfondsen niet genoeg geld zullen overhebben om pensioenen uit te keren.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs