Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13476 tot 13480
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Globale schuldgraad bedraagt nu 286 % van het bruto binnenlands product

Om schuldenvrij te worden zou de wereldbevolking bijna drie jaar lang elke productie moeten gebruiken om schulden af te betalen. Dat blijkt uit de cijfers van het rapport Debt and (not much) deleveraging van het McKinsey Institute, waarin staat dat de totale schuldenlast op aarde op dit ogenblik 199 biljoen dollar bedraagt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Investeerders staken hun strijd tegen de euro

Weken nadat de pariteit van dollar en euro onvermijdelijk leek, hebben de meeste investeringsfondsen hun posities tegen de eenheidsmunt sterk gereduceerd. De euro noteerde vrijdag op zijn hoogste koers in 10 weken en bleef ook maandag (1.13 dollar) ver boven zijn laagste koers van 16 maart (1.04 dollar).

Dat heeft veel te maken met de groeivertraging van de Amerikaanse economie, die een snelle renteverhoging steeds onwaarschijnlijker maakt. Ondertussen doet de Europese economie - geholpen door het QE-programma van de ECB, een zwakkere euro en een lagere olieprijs - het wat beter.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Rijke Chinezen kopen westerse kunst

De kunstwereld verraste deze maand al twee keer. Eerst nadat een onbekende koper 179 miljoen dollar neertelde voor een schilderij van Picasso; luttele dagen later toen 46 miljoen dollar werd neergeteld voor een doek van Mark Rothko.

Minder aandacht werd besteed aan een veiling in New York, waar een groep Chinezen in totaal 116 miljoen dollar betaalde voor werken van Vincent Van Gogh, Claude Monet en nog een Picasso.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Bankautomaten moeten recordbedragen uitbetalen

Belgische consumenten hebben vorig jaar aan bankautomaten een recordbedrag van 42 miljard euro afgehaald. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van cijfers van Febelfin, de beroepsvereniging van de financiële sector. Het afgehaalde bedrag is over een periode van vijf jaar met 17 procent gestegen.

Er wordt gewag gemaakt van een opmerkelijke vaststelling. Economen zoals Peter Bofinger of Kenneth Rogoff hebben immers recent nog eens een lans gebroken voor het afschaffen van contant geld. Onder meer kleine handelaars vormen volgens de sectororganisatie echter een belangrijke pijler voor de nood aan cash geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Dit bewijst dat het geld op uw bankrekening niet veilig is

Op onderstaande video hoort u het verhaal van Lyndon McLellan, een hard werkende Amerikaan die op een dag moest vaststellen dat de Amerikaanse overheid $ 107.702 van zijn bankrekening had genomen – zonder dat hij het wist. Dit is een verhaal uit Amerika maar wie denkt dat dit niet hier kan gebeuren is naïef of onwetend.

McLellan bezit enkele ‘country stores’ – het soort winkels waar iedereen elkaar nog bij de voornaam kent. Zo bouwde hij ook een tankstation om tot een plaats waar men ook hot dogs, broodjes en dergelijke kan kopen. In België en in Nederland kent iedereen wel dergelijke winkels in zijn buurt.