Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13481 tot 13485
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Shell en BP willen graag terug naar Iran als sancties zijn opgeheven

Olieconcern Shell is van plan terug te keren naar Iran als de westerse sancties tegen het land zijn opgeheven.

Dat liet topman Ben van Beurden woensdag weten bij de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen.

Volgens Van Beurden staan oliemaatschappijen te trappelen om de Iraanse markt te betreden. “Het is een geweldig land, met fantastische voorraden. Zodra er een legitieme mogelijkheid is zullen we Iran bekijken.” Iran behoort tot de grootste olieproducenten van het Midden-Oosten, maar vanwege de handelssancties is de export van olie van het land sterk gedaald.

Bron: Historien.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Het basisinkomen: een eeuwenoude discussie

De invoering van het basisinkomen is op dit moment een veelbesproken onderwerp in Nederland. Overal in het land starten burgers, verenigingen en politieke partijen experimenten met ‘gratis geld’. In Groningen is men bijvoorbeeld een crowfundingscampagne gestart waarbij zoveel mogelijk mensen duizend euro per maand krijgen uitgekeerd. Het idee van een basisinkomen is echter niet bepaald nieuw.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Crisis Griekenland zorgt voor dollarbulls

De aanhoudende zorgen rondom de toekomst van Griekenland beginnen hun tol te eisen op de euro. Een munt die daar juist van profiteert, is de dollar. Een agressieve rally in de dollar is echter onwaarschijnlijk doordat Amerikaanse data zwak blijven, aldus analisten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Blufpokerend de afgrond in

Vrijdag is het zover: dan komt OPEC samen in Wenen om te beslissen of de olieproductie wordt teruggeschroefd of niet. De kans dat het productieplafond wordt verlaagd is nochtans bijzonder klein: geen enkele grote producent wil namelijk marktaandeel verliezen.

Met andere woorden: De Saoedi’s, die nochtans zwaar te lijden hebben onder de lage olieprijs, willen hun marktaandeel niet opofferen aan de Amerikanen en de Russen. Zij rijden zichzelf nog liever in het bankroet.

Dat de Saoedi’s op kamikaze-koers vliegen is niet alleen slecht nieuws voor de Saoedi’s zelf, maar ook voor de kleinere producerende landen, zoals Ecuador, Venezuela en voornamelijk Iran.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Een land van het welke weinigen de hoofdstad kunnen opnoemen heeft het beste zakenklimaat van Zuid-Amerika

Paraguay heeft het beste ondernemersklimaat van Zuid-Amerika. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Ifo/FGV Economic Climate Index voor Latijns Amerika. Die houdt rekening met en combineert een aantal factoren zoals ondernemersvertrouwen, inflatie, gebrek aan concurrentievermogen, gebrek aan geschoold personeel, de toekomstverwachtingen en de openbare schuld. Hoe meer punten een land in de verschillende indexen verzamelt des te beter zijn economisch klimaat.

Uit de index blijkt dat Zuid-Amerika door een moeilijke periode gaat, want nooit eerder in de voorbije zes jaar scoorde de index slechter. Enkel Chili en Ecudaor laten in vergelijking met een half jaar geleden een verbetering zien; alle andere landen stagneren of gaan achteruit.