Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13486 tot 13490
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Een land van het welke weinigen de hoofdstad kunnen opnoemen heeft het beste zakenklimaat van Zuid-Amerika

Paraguay heeft het beste ondernemersklimaat van Zuid-Amerika. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Ifo/FGV Economic Climate Index voor Latijns Amerika. Die houdt rekening met en combineert een aantal factoren zoals ondernemersvertrouwen, inflatie, gebrek aan concurrentievermogen, gebrek aan geschoold personeel, de toekomstverwachtingen en de openbare schuld. Hoe meer punten een land in de verschillende indexen verzamelt des te beter zijn economisch klimaat.

Uit de index blijkt dat Zuid-Amerika door een moeilijke periode gaat, want nooit eerder in de voorbije zes jaar scoorde de index slechter. Enkel Chili en Ecudaor laten in vergelijking met een half jaar geleden een verbetering zien; alle andere landen stagneren of gaan achteruit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

ECB sleutelt niet aan rente, wat gaat Draghi zeggen?

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus.

Dat werd woensdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.

Het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, blijft staan op 0,05 procent. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

3 juni: OPEC verlaagt productie niet en 8 andere dingen die je moet weten

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) zal zijn productieniveau waarschijnlijk handhaven onder druk van Saudi-Arabië. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Zwitserland exporteert opnieuw veel goud naar Azië

In de maand april heeft Zwitserland opnieuw veel goud naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de douane. In totaal ging er 126,69 ton goud het land uit, waarvan meer dan driekwart bestemd was voor de Aziatische markt. De drie grootste afnemers van goud waren India, Hong Kong en China. Van alle landen in de wereld importeren deze drie de laatste jaren structureel het meeste goud uit Zwitserland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Column Kees de Kort | Geld wordt autokoper achterna gegooid

Gemengde berichten vanuit de VS. BNR’s macro-econoom Kees de Kort pikt het goede nieuws er even uit: “Ruwweg vanuit het niets vielen de autoverkopen in mei erg mee.” Máár: “Het geld wordt de autokopers achterna gegooid.”

Hij legt uit: “De voorwaarden zijn extreem soepel, iedereen krijgt een lening en die leningen worden verkocht aan beleggers die ook alles best vinden. Maakt niet uit: de auto’s zijn gemaakt. Het is goed voor de economie. Maar de financiering is een ander verhaal en het is de vraag of het kan blijven voortduren. Maar met een beetje geluk vallen de detailhandelsverkopen in mei dus wel een beetje mee.”