Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13486 tot 13490
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Deurwaarder komt jaren oude boetes innen

Niet schrikken als u plots een brief van de deurwaarder in uw bus krijgt voor een boete van vier jaar geleden. Vanaf juli probeert de fiscus op die manier zoveel mogelijk achterstallige bedragen te innen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Bereidt Buffett zich voor op hyperinflatie? Jim Rickards denkt van wel!

Jim Rickards, expert wat betreft valuta en auteurs van de bestseller “Currency wars”, heeft Warren Buffett in het vizier. Volgens hem is buffet zich aan het voorbereiden op een periode van hoge inflatie. Verschillende van zijn acties laten dit blijken.

Volgens Rickards lijkt het wel of Buffett Hugo Stinnes imiteert. Stinnes was een industrieel in het Duitsland van de Weimarrepubliek. Terwijl bijna iedereen al zijn geld verloor door de hyperinflatie van de jaren ’30, kwam Stinnes eens zo rijk uit deze crisis.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

New York Stock Exchange lanceert Bitcoin prijs index, NYXBT

Na de Nasdaq lijkt de NYSE (de new york stock exchange) ook de smaak te pakken te hebben. Vandaag werd namelijk aangekondigd dat de NYXBT Bitcoin prijs index gelanceerd is. De NYXBT zal de prijs van 1 Bitcoin in dollars laten zien, de NYXBT is betaald te volgen via de zogenaamde NYSE GLobal Index Feed en ook tijdelijk via de NYSE website. Voorlopig wordt de prijs gebaseerd op bitcoin-tramnsacties op de Coinbase Bitcoin exchange.

NYSE geeft wel aan dat ze wel van plan zijn om in de nabije toekomst ook andere exchanges toe te voegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Belg vlucht met geld naar buitenland… en geeft het vervolgens aan

“Fiscale diehards zetten de verhuisdozen klaar”, zo bloklettert De Standaard. En wat lezen we op de voorpagina van De Tijd? “60 procent meer Belgen geven hun buitenlandse rekeningen aan”. Lijkt tegenstrijdig, niet?

Michel Maus, professor fiscaal recht en advocaat bij Bloom Law Firm, stelt vast dat nog steeds heel wat Belgen effectief verhuizen naar het land waar hun geld zit. “Het is vaak nog de enige optie die fiscale diehards hebben om te ontsnappen aan de Belgische fiscus”, aldus Michel Maus.

Van het fameuze bankgeheim blijft volgens de professor nog maar weinig over. Zeker in Europa is dit het geval. Zwitserland is de jongste tijd ook al verregaand gezwicht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Beursbedrijf VS gaat waarde bitcoin volgen

Het Amerikaanse beursbedrijf NYSE, uitbater van onder meer de effectenbeurs in New York, gaat de koers bijhouden van de virtuele munt bitcoin ten opzichte van de dollar. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Volgens topman Thomas Farley van NYSE wordt het voor de klanten van het beursbedrijf steeds belangrijker om over een betrouwbare waardering van de bitcoin te beschikken. Op basis daarvan kunnen zij bepalen of zij zaken doen in wat de bestuurder ,,een beleggingscategorie in opkomst” noemt.