Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 13491 tot 13495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Steeds meer Amerikanen leven in extreme armoede

Steeds meer politici in Amerika uiten hun zorgen over de economische situatie van de middenklasse. Een meer urgente crisis lijkt zich echter voor te doen onder het groeiend aantal Amerikaanse families dat gevangen zit in een situatie van extreme armoede.

Aan de problemen van de armsten der armen lijkt recent maar weinig waarde gehecht te worden in de Verenigde Staten. Zo vinden er begrotingsgesprekken plaats voor 2016. Het plan zou zijn om meer dan 5 biljoen dollar te bezuinigen op binnenlandse bestedingen in de komende 10 jaar. Veel van die bezuinigingen zouden ten kosten gaan van de programma’s die bedoeld zijn als sociaal vangnet voor de Amerikanen met de laagste inkomens.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Hoezo cash afschaffen? We betalen er steeds vaker mee

Belgen hebben vorig jaar 42 miljard euro afgehaald aan bankautomaten. Dat is een recordbedrag en een stijging van 17 procent in vijf jaar tijd.

Volgens De Tijd wijzen de cijfers van Febelfin, de beroepsvereniging van de financiële sector, op een opmerkelijke evolutie, zeker nu internationale topeconomen pleiten voor een maatschappij zonder cash.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Britten kiezen gezicht op biljet 20 pond

Een dode beeldende kunstenaar moet het zijn, van wie het gezicht op het nieuwe Britse biljet van 20 pond komt. De komende twee maanden mogen de Britten suggesties indienen. Ze kunnen namen van bijvoorbeeld schilders, beeldhouwers, ontwerpers, architecten of cineasten indienen. Zo zouden de Britten vanaf het voorjaar kunnen betalen met een biljet waarop de schilder William Turner is afgebeeld, of regisseur Alfred Hitchcock.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

BofA Merill Lynch verwacht hete zomer met C.R.A.S.H.

De zomermaanden beloven moeilijker maanden te worden voor de financiële markten. Als de economische indicatoren verbeteren, zal de Federal Reserve niet anders kunnen dan de rente te verhogen. Dit zal voor de nodige volatiliteit zorgen. Als de economische indicatoren niet verbeteren, moet men de winstverwachtingen bijstellen.

Volgens BofA Merill Lynch moeten we dan ook oppassen voor de C.R.A.S.H., het potentieel voor een daling van de financiële markten komt uit de gevaren van Consumer – Rates – A-shares, Speculation en High Yield. De daling is ingegeven doordat er steeds meer correcties plaatsvinden op de financiële markten, waarbij aandelen sterk achterblijven op de rest.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Column Kees de Kort | Nederland, het lelijke eendje

De Europese autoverkoopcijfers vallen in goede aarde, maar dat wil niet zeggen dat het Nederlandse cijfer ook goed is, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Sterker nog: ons land vormt een uitschieter in negatieve zin als je De Kort mag geloven.