Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13491 tot 13495
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Oeso verwacht 1,3 procent economische groei in België

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht voor België een economische groei van 1,3 procent dit jaar, en van 1,8 procent volgend jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

De op één na rijkste man ter wereld is nu een Spanjaard

‘s Werelds op één na rijkste man is niet langer Warren Buffett. De Amerikaanse superbelegger is volgens de Bloomberg Billionaires Index ingehaald door Amancio Ortega, de Spaanse retailmagnaat en stichter van Inditex, de holding boven kledingketens als Zara, Massimo Dutti en Pull & Bear, die nu reeds meer dan 6.600 winkels tellen. Bill Gates blijft voorlopig de absolute nummer één.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

De grootste privé-jet ter wereld is de uwe voor 45 miljoen dollar

De Franse vliegtuigbouwer Dassault heeft dinsdag zijn nieuwste privé-jet Falcon 5X voorgesteld. Het gaat om een tweemotorig vliegtuig dat een cabine heeft waarin tot 16 personen kunnen plaatsnemen en zodoende de grootste privé-jet in zijn soort wordt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Waar staat Griekenland na vijf jaar crisis?

Juni zou nu echt wel de allerlaatste deadline zijn voor de Grieken. Als de Griekse staat en zijn schuldeisers tegen dan geen oplossing zouden hebben, was het volgens politici en opiniemakers over en uit met het land. Maar kijk, de eerste week van juni is begonnen en de Grieken wachten nog altijd, samen met de rest van Europa, in spanning af wat er nu gaat komen.

De Franse krant Le Figaro bedacht zich dat zijn lezers het wellicht ook niet meer konden volgen en besloot een kleine verhelderende balans te publiceren. Hoe staat het er nu voor met Griekenland?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Wat gebeurt er als Griekenland uit de euro stapt?

De Grieken krijgen hoogstwaarschijnlijk een laatste voorstel gepresenteerd van de geldschieters. Gesprekken om het laatste restje noodsteun van 7,2 miljard euro te krijgen, liepen tot dusver op niets uit.

De euro is onomkeerbaar. Dat betekent dat er bij de totstandkoming van de gezamenlijke munt, geen rekening is gehouden met een vertrek van een land.

Maar als de Grieken de voorstellen van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet accepteert, komt een faillissement van Griekenland en daarmee een vertrek uit de euro, ook wel 'Grexit' genoemd, steeds dichterbij.