Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 1351 tot 1355
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Paniek in VS over nieuwe drug die dodelijk kan zijn bij aanraking met de huid

Staat New Hampshire waarschuwt inwoners ‘hyper, hyper waakzaam te zijn met waar je je handen op legt’ – Levensgevaarlijke drug perfect wapen voor terroristen – Drugs veel grotere doodsoorzaak Amerikanen dan verkeersongelukken – ‘Carfentanil rukt ook in Nederland op’

Voor een ‘paradijselijk’ effect wordt de nieuwe drug inmiddels ook gemixt met heroïne. Ondanks het steeds harder wordende Amerikaanse antidrugsbeleid neemt het aantal gebruikers en overdosis-gevallen al jaren explosief toe, waardoor steeds meer mensen zich afvragen of dat nu wel de juiste aanpak is.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Hallucinante beelden uit Venezuela: Terwijl Maduro de salsa danst wordt zijn volk op straat neergeschoten

De politieke crisis in Venezuela – het land met ‘s werelds grootste bewezen oliereserves – blijft in de westerse media onderbelicht. Op een maand tijd vielen in protesten tegen dictator Nicolas Maduro en zijn handlangers ruim 36 doden en 717 gewonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

'China heeft geen behoefte aan valutamanipulatie'

China heeft niet de behoefte om de eigen valuta moedwillig te devalueren voor competitieve redenen.

Pan Gonsheng van de valuta-autoriteit van het Aziatische land schrijft in een stuk in het Chinese magazine Modern Bankers dat de huidige maatregelen van de centrale bank erop gericht zijn om extreme fluctuaties van de munt te voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Zwitserse centrale bank koopt voor recordbedrag aan Amerikaanse aandelen!

Hoewel de Amerikaanse beurs al jaren overgewaardeerd is, heeft het shorten van deze gigantische aandelenzeepbel nog niets opgeleverd. De beurzen blijven er maar stijgen en één van de verantwoordelijken daarvoor is een centrale bank.

Nee, we hebben het niet over de Fed deze keer, maar over de Zwitserse centrale bank!

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Problemen in China?

Het financiële beleid van de Chinese autoriteiten kan ook dit jaar een belangrijke impact hebben op de wereldwijde economie. Dat hebben verscheidene analisten gezegd.

Verwezen wordt naar de beslissing van de Chinese regering om de intrestvoet te verhogen, waardoor particulieren en bedrijven bij de banken minder gemakkelijk kredieten kunnen krijgen en dus ook hun bestedingen vaak zullen moeten beperken.