Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 13521 tot 13525
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Griekenland ziet 5 juni als uiterste deadline voor overeenkomst

Als er voor 5 juni geen overeenkomst is tussen de Griekse regering en de schuldeisers van het land, kan Griekenland niet meer aan betalingsverplichtingen voldoen.

Griekenland moet volgende maand in totaal 1,5 miljard euro betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als er voor 5 juni geen deal is, krijgt het IMF het geld niet, aldus Filis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Dit is waarom de meeste goud liefhebbers totaal verkeerd zijn

Een van de voornaamste reden waarom goud liefhebbers goud kopen, is omdat ze geloven dat de Amerikaanse Dollar in elkaar gaat klappen. China en andere groeilanden zouden goud kopen als uitweg uit het globale fiat geldsysteem.

Dit globale fiat geldsysteem wordt momenteel gedomineerd door de Amerikaanse dollar. Op deze manier kan de Verenigde Staten druk uitoefenen op deze landen, wie niet in de pas loopt, kan geen gebruik meer maken van de Amerikaanse dollar.

China vindt dit systeem verkeerd, daarom dat China zo veel mogelijk handelsakkoorden sluit met andere landen en het alternatieven op poten zet voor de Wereldbank en het IMF. Vele geloven dan ook dat China op een dag een update van de goudreserves zal bekend maken en daarna de fakkel van de Amerikaanse dollar zal overnemen.

Het enige probleem met deze stelling is dat het grootste deel verkeerd is, zegt Jim Rickards.

Bron: Niburu.co
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Je geld is allesbehalve veilig op de bank

Enkele dagen geleden schreven wij dat de aanval op contant geld in een stroomversnelling terecht was gekomen.

 Overal zie je nu berichten dat topeconomen adviseren om contant geld af te schaffen en propagandakanon de Telegraaf gooit zich nu ook in de strijd met als stelling van de dag “We kunnen best zonder cash.”

Enkele dagen geleden schreven wij dat de aanval op contant geld in een stroomversnelling terecht was gekomen.

 Dit is niet meer te stoppen en het publiek wordt nu in sneltreinvaart voorbereid op dat ze binnenkort helemaal niets meer kunnen doen met bankbiljetten.

 Alle geld op de bank want daar is het lekker veilig en bovendien geen bankruns.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Deurwaarder komt jaren oude boetes innen

Niet schrikken als u plots een brief van de deurwaarder in uw bus krijgt voor een boete van vier jaar geleden. Vanaf juli probeert de fiscus op die manier zoveel mogelijk achterstallige bedragen te innen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Bereidt Buffett zich voor op hyperinflatie? Jim Rickards denkt van wel!

Jim Rickards, expert wat betreft valuta en auteurs van de bestseller “Currency wars”, heeft Warren Buffett in het vizier. Volgens hem is buffet zich aan het voorbereiden op een periode van hoge inflatie. Verschillende van zijn acties laten dit blijken.

Volgens Rickards lijkt het wel of Buffett Hugo Stinnes imiteert. Stinnes was een industrieel in het Duitsland van de Weimarrepubliek. Terwijl bijna iedereen al zijn geld verloor door de hyperinflatie van de jaren ’30, kwam Stinnes eens zo rijk uit deze crisis.