Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13526 tot 13530
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Deze trein rijdt 2.000 km per uur en neemt overtollige energie windmolens op

Eén van de problemen van duurzame stroom uit windmolens en zonnepanelen is dat de levering sterke pieken en dalen kent. Volgens onderzoekscentrum ECN kan tijdelijke omzetting naar bewegingsenergie in een supersnelle, ondergrondse magneettrein de optimale oplossing zijn.

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) heeft een concept voor een ondergrondse, zwevende trein ontwikkeld. Niet om mensen mee te vervoeren, maar voor het reguleren van pieken en dalen in de aanvoer van wind- en zonne-energie. Deze zwevende trein maakt het mogelijk om 10 procent van de dagelijkse elektriciteitsbehoefte in Nederland op te slaan via kinetische energie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Euro blijft in waarde stijgen, dollar verzwakt.

Sinds de zomer van 2014, is de waarde van de euro beginnen te dalen tot maar liefst 1,04 dollar. Deze daling werd versterkt door de start van het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank begin maart.

Er werd van de daken geschreeuwd dat de euro-dollar pariteit er zat aan te komen, maar nu begint er toch twijfel te ontstaan omtrent deze pariteit vermits de euro de afgelopen maanden terug in waarde is gestegen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

18 mei: Griekenland kan IMF niet nog een keer betalen en 6 andere dingen die je moet weten

Met kunst-en-vliegwerk wist Griekenland afgelopen week een lening van 750 miljoen euro aan het Internationaal Monetair Fonds terug te betalen. Maar daarmee is de koek wel ongeveer op. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Veel geld verdienen – Hoe geraak je bij die best 1 %?

Management consultants, investeringsbanken en grote advocatenbureaus zijn de beste werkgevers om snel rijk te worden, om snel bij de top 1 % verdiener te geraken. Deze bedrijven rekruteren zelfs al op de schoolbanken en goochelen met 6-voudige salariscijfers.

De vraag is nu, hoe geraak je door de selectie van deze bedrijven, hoe verhoog je de kans om aangenomen te worden en zo een rijkelijk salaris op te strijken. Lauren Rivera van Northwestern University’s Kellogg School of Management deed er 10 jaar onderzoek naar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

GFMS: Groot tekort aan platina in 2014

Door omvangrijke stakingen in de platinamijnen van Zuid-Afrika kwam er vorig jaar veel minder platina op de markt, zo schrijft Thomson Reuters GFMS in haar Platinum & Palladium Survey 2014. Tegelijkertijd steeg de vraag naar platina, waardoor er onderaan de streep een tekort was van ongeveer een miljoen troy ounce. Dat is het grootste tekort op de platinamarkt sinds jaren.