Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 13531 tot 13535
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

ECB weet niet of Griekse banken maandag nog open gaan

De Europese Centrale Bank (ECB) weet niet of Griekse banken maandag hun deuren kunnen openen. Dat meldt de ECB bij monde van bestuurslid Benoît Cœuré, aldus persbureau Reuters. Grieken nemen het zekere voor het onzekere en hebben de afgelopen dagen grote bedragen van hun rekening opgenomen.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

April 2015: Nederland importeert meer aardgas dan het zelf produceert

In april 2015 was de Nederlandse aardgasimport voor het eerst groter dan de eigen binnenlandse produktie. Volgens de JODI Gas World database produceerden de Nederlandse aardgasvelden in april 3394 miljoen m³ aardgas. In dezelfde maand werd er 3445 miljoen m³ aardgas geïmporteerd. In de grafiek hieronder heb ik de maandelijkse cijfers van produktie en import weergegeven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

Merkel voert druk op Griekenland op

De Duitse bondskanselier Angela Merkel voert de druk op Griekenland op. Ze zegt dat er vóór maandag een akkoord moet zijn met de Grieken, dus nog voor de Europese top. Anders zal er daar opnieuw geen beslissing vallen. Er moet een akkoord komen om te vermijden dat Griekenland failliet gaat. Zo'n faillissement zou elke Belg 1.000 euro kunnen kosten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

Varoufakis noemt eurogroep een vreemde club

Een vreemde club die niet in staat is de noodzakelijke beslissingen te nemen. Zo omschrijft de Griekse minister Yanis Varoufakis van Financiën de eurogroep.

Dat is het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, onder het huidige voorzitterschap van Jeroen Dijsselbloem.

''Een onpartijdige toeschouwer van de beraadslagingen in onze eurogroep, zou tot de veilige conclusie komen dat het een vreemd forum is, slecht uitgerust om goede, harde beslissingen te nemen als Europa die echt nodig heeft'', schrijft Varoufakis in een zaterdag in de Ierse krant Irish Times gepubliceerd opiniestuk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

Goud en zilver report (Week 24)

Door de situatie in Griekenland steeg de vraag naar fysiek goud en zilver, ook in ons land. Hollandgold en Goudstandaard zagen de afgelopen dagen een flinke stijging van de omzet. Beleggers die zich zorgen maken over de economie besluiten een deel van hun vermogen om te zetten in edelmetalen.