Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 13531 tot 13535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Contant geld afschaffen?

Als het van een aantal topeconomen afhangt, gaan we binnenkort niet meer kunnen betalen met contant geld. Volgens hen zou de economie veel beter af zijn, moesten we alleen nog maar betalen met onze bankkaarten.

Verschillende topeconomen hebben afgelopen weekend hun mening geventileerd over het gebruik van cash geld in onze samenleving. Een onderwerp dat al eerder werd besproken, maar nu wordt de discussie nieuw leven ingeblazen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Onbekende kracht aan het werk op oliemarkten?

Wie bepaalt momenteel werkelijk de olieprijs? De restanten van het OPEC-kartel, de VS of Rusland of is er nog een bijkomende partij die enige invloed uitoefent. Aan de hand van de opwaartse druk de laatste tijd lijkt dit er inderdaad op te wijzen…

Waar de VS volop concurreren met Rusland en het OPEC-kartel in de strijd om de marktdominantie daalde de olieprijs aan een even snel tempo. Echter sinds april 2015 begint de prijs gevoelig te stijgen, ondanks de verhoogde hoeveelheden in Saoedi-Arabië en Rusland. Waar de VS enkele minder en niet rendabele schalie-installaties sloten verklaart dit nog steeds niet de volledige opwaartse druk op de markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Werken na 65? Fiscus pikt 70% van uw loon.

Het heeft zowat twee decennia geduurd vooraleer in België politici doorkregen dat er met meer mensen en vooral langer gewerkt moet worden. De sociale zekerheid, in het bijzonder de pensioenen, laten zich namelijk niet vanzelf uitbetalen.

Wie 45 jaar gewerkt heeft of de 65 gepasseerd is, kan in België standaard op pensioen gaan. In realiteit is ook brugpensioen vanaf tweede helft vijftig jaar nog steeds mogelijk. Slechts een kleine minderheid werkt effectief door tot aan zijn 65ste levensjaar.

Wie als gepensioneerde wil bijverdienen kan dat. De politiek juicht dit ‘onbeperkt bijverdienen’ graag toe. Maar vergis u niet: Het gaat hier om een zoveelste perversie van het systeem.

Bron: Joop.nl
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

De gevaarlijke wereld van de banken: Luyendijk versus Ruding

Oud-minister van Financiën erkent: bankwereld heeft veel fouten gemaakt en jarenlang amoreel gehandeld

[video]

Voor het eerst ging een bankier, oud-minister van Financiën, oud-directeur IMF en oud-bestuurder ABN Amro Onno Ruding in debat met Joris Luyendijk, de journalist die de bizarre en laakbare praktijken van de bankwereld blootlegt in zijn bestseller 'Dit kan niet waar zijn'. Ruding erkende in de discussie bij Buitenhof dat bankiers grove fouten hebben gemaakt maar beet ook stevig van zich af.

Bron: YouTube.com
Geplaatst: maandag 18 mei 2015