Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13536 tot 13540
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Wereldbank iets positiever over Rusland

De Russische economie zal het dit jaar iets minder slecht doen dan verwacht.

Dat meldt de Wereldbank maandag in een nieuw rapport over het land dat nog altijd kampt met de gevolgen van sancties wegens de spanningen rond Oekraïne.

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat de Russische economie dit jaar fors achteruit, maar vertoont die volgend jaar weer een bescheiden herstel.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

BlackRock: Federal Reserve veroorzaakt aandelenhausse

De rally op de aandelenmarkten wereldwijd is het resultaat van het beleid van centrale banken als de Federal Reserve, zo concludeert BlackRock. Door de extreem lage rente is het voor grote beursgenoteerde bedrijven zeer aantrekkelijk om geld te lenen. Zo aantrekkelijk zelfs dat Amerikaanse bedrijven uit de S&P 500 in de maand april een recordbedrag van $133 miljard aan eigen aandelen inkochten. Met het terugkopen van eigen aandelen stuwen ze hun eigen aandelenkoers omhoog, omdat de winst per aandeel hoger wordt.

Bron: Express be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Franse werkloosheid nu bijna 48 maanden non-stop de hoogte in

De Franse werkloosheidscijfers bereikten in april een nieuw record, blijkt uit cijfers van het Franse statistiekbureau. Vergeleken met een maand eerder verloren nog eens 26.000 mensen hun job, wat het aantal werklozen op 3,53 miljoen brengt.

Sinds François Hollande 36 maanden geleden aan de macht kwam kende het werkloosheidspercentage slechts vier keer een daling en kwamen er in totaal 600.000 werklozen bij. Verontrustend daarbij zijn vooral de langdurig werklozen, die het voorbije jaar met liefst 10% toenamen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

VS zijn verplicht 67 landen te verdedigen in geval van oorlog, waaronder België en... Cuba

Als gevolg van een uiterst complex kluwen van verdragen en akkoorden zijn de Verenigde Staten theoretisch verplicht 67 landen (zie tabel onderaan) te verdedigen - in totaal gaat het om een kwart van de wereldbevolking - wanneer die in een oorlog betrokken zouden raken. 

Dat blijkt uit de studie The Myth of Entangling Alliances van Michael Beckley, een politiek wetenschapper verbonden aan de Tufts University. 

Dat de VS zouden tussenkomen om een reeks landen te verdedigen lijkt evident: de Navo-bondgenoten, waaronder Frankrijk en België, maar ook bijvoorbeeld Israël. Andere landen - waaronder Cuba - zijn dan weer een verrassing.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Column Kees de Kort | Het grote taboe doorbroken

Kees Vendrik, een van de directieleden van de Algemene Rekenkamer, heeft het grote taboe doorbroken. BNR’s macro-econoom Kees de Kort verduidelijkt: “Het ‘we krijgen ons geld niet terug uit Griekenland-taboe’.”

“We weten allemaal dat de hotemetoten in Nederland er heilig van overtuigd zijn dat de Grieken aan al hun verplichtingen blijven voldoen", zegt De Kort. "En wij weten allemaal dat het niet zo is. Alleen Kees Vendrik heeft als eerste hotemetoot gezegd ‘jongens, daar moeten we niet op rekenen, we gaan niet al ons geld terugkrijgen’. Dat is ook volstrekt voorspelbaar. Zo gaat het ook gebeuren. De Grieken hebben gewoon te veel schuld, veel te veel schuld. Ze hebben pas toekomst, in welke vorm dan ook, als een gedeelte van die schuldenlast wordt kwijtgescholden.”