Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13536 tot 13540
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

President Duitse centrale bank kritisch over steun ECB voor Grieken

De noodsteun aan Griekse banken die met instemming van de Europese Centrale Bank (ECB) wordt verleend is in strijd met de Europese regels.

Weidmann wijst daarin op het verbod op de financiering van overheden via de ECB. Dat verbod wordt volgens hem overtreden doordat er kredieten worden verstrekt aan Griekse banken die geen toegang meer hebben tot de financiële markten en die het geld gebruiken om de eigen overheid van leningen te voorzien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

‘Huizenprijs komende jaren waarschijnlijk zeker 2 procent per jaar omhoog’

Denkt, hoopt, mogelijk, waarschijnlijk, wellicht, bla bla...

De economische groei heeft tot gevolg dat de huizenmarkt de crisis definitief achter zich heeft gelaten. De Rabobank denkt dat de verkopen dit jaar verder aan zullen trekken en dat de prijzen met 1,5 tot 3,5 procent zullen stijgen.

De Rabobank denkt dat er in 2015 160 tot 180 duizend huizen worden verkocht. Dat waren er 153 duizend in 2014. In 2016 groeit de verkoop aan tot 165.000 tot 185.000.

Bron: Stoerejongenzzz
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Wat zijn de grootste Olierampen ooit? Een top 10

Wij zijn olieverslaafd en niet zo’n klein beetje ook. En al deze olie moet wel ergens vandaan komen en ergens naar vervoerd worden. Hier hebben we de tien grootste olierampen op een rijtje gezet zoals Deepwater, Exxon Valdez en nog een aantal andere zeer bekende rampen. Wat tekst, een foto en soms een video en je bent weer helemaal op de hoogte wanneer, waar en hoe het ook al weer gebeurde.

[...]

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Griekenland schuift schulden naar de verre toekomst

[video]

De miljardenschuld van Griekenland kan niet op tijd worden terugbetaald. Dat zegt de de Griekse minister van Financien Varoufakis. Deze zomer al moeten de Grieken een lening van 7 miljard euro terugbetalen aan de ECB. Volgens Varoufakis heeft hij dat geld niet. Bart Reijnen analyseert vanaf Beursplein 5 een 'nieuwe redding': "Het Europese Noodfonds zou de leningen moeten overnemen en dan de looptijd moeten verlengen naar een jaar of 30. Maar daar gaat Europa never nooit mee akkoord."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Banken steeds meer geïnteresseerd in bitcoin technologie

Een interessant gesprek met Nederlandse topinvesteerder Marc van der Chijs, mede-oprichter Tudou (Chineze Youtube) en nu partner bij Cross Pacific Capital, en met Moe Levin, oud-directeur Bitpay en organisator van Keynote 2015. Beiden bevestigen de steeds grotere interesse van banken in bitcoin en de achterliggende blockchain technologie. Moe is adviseur bij ABN Amro en geeft een kijkje in de keuken. Marc zal einde van de maand een event met Richard Branson bijwonen waarin wordt gesproken over de mogelijkheden die de blockchain biedt om met name armere landen te helpen.