Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13541 tot 13545
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Column Kees de Kort | Het grote taboe doorbroken

Kees Vendrik, een van de directieleden van de Algemene Rekenkamer, heeft het grote taboe doorbroken. BNR’s macro-econoom Kees de Kort verduidelijkt: “Het ‘we krijgen ons geld niet terug uit Griekenland-taboe’.”

“We weten allemaal dat de hotemetoten in Nederland er heilig van overtuigd zijn dat de Grieken aan al hun verplichtingen blijven voldoen", zegt De Kort. "En wij weten allemaal dat het niet zo is. Alleen Kees Vendrik heeft als eerste hotemetoot gezegd ‘jongens, daar moeten we niet op rekenen, we gaan niet al ons geld terugkrijgen’. Dat is ook volstrekt voorspelbaar. Zo gaat het ook gebeuren. De Grieken hebben gewoon te veel schuld, veel te veel schuld. Ze hebben pas toekomst, in welke vorm dan ook, als een gedeelte van die schuldenlast wordt kwijtgescholden.”

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Rusland wil gemeenschappelijke munt voor Eurazië

Rusland wil van de Euraziatische Economische Unie (EEU) een muntunie maken, zo verklaarde de Russische premier Medvedev afgelopen vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst in Kazachstan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Enkel revolutie kan de economische ondergang voorkomen

Ja, wij zijn in een vrij anarchistische bui, zo lijkt het wel. Cees Van Lotringen is een kenner op vlak van investeringen, en hij is alvast van mening dat een revolutie onze enige redding kan zijn.

Bij FTM schreef Van Lotringen een gastcolumn over de huidige schuldencrisis. De auteur trekt lessen uit vroegere oorlogen en conflicten, als inspiratie en uitweg uit de schuldencrisis.

“Vele revoluties, zo laat de geschiedenis zien, vinden hun oorsprong in de vraag wie de rekening betaalt. Zo voltrok de Opstand in de Noordelijke Nederlanden zich in 1568 toen de Spaanse overheerser de Tiende Penning wilde opleggen en kwam het Amerikaanse onafhankelijkheidsstreven op gang toen het Britse moederland deze kolonie tot belastingen wilde verplichten.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Belgen met Zwitserse rekening spijzen schatkist

Het eerste afgeronde belastingonderzoek naar Belgen met een geheime rekening in Zwitserland kan 540 miljoen euro inkomsten opbrengen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarover De Tijd bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Nederland in verzet tegen Euro

Gisteren werd in Amsterdam, in Hotel l’Europe (Oh ironie), een nieuwe burgerbeweging en denktank opgericht. Het Forum voor Democratie trekt ten strijde tegen de Europese Unie, meerbepaald tegen de euro.

Tien jaar is het ondertussen geleden dat de Nederlanders en Fransen de ‘Europese grondwet’ wegstemden in een referendum. De uitslagen van deze volksraadplegingen werden echter naast zich neergelegd door de politici. Het Forum voor Democratie klaagt de ondemocratische gang van zaken aan. Ook over het al of niet deelnemen aan de eurozone, werd de burger niks gevraagd destijds.