Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13546 tot 13550
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

‘Langzaam herstel Amerikaanse woningmarkt’

De Amerikaanse huizenmarkt zal voorlopig slechts langzaam verder herstellen. Dat zei topman John Stumpf van Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten, zondag in een interview met televisiezender Fox News.

Stumpf zei dat de woningmarkt in ‘s wereld grootste economie weliswaar blijft groeien, zowel in aantal transacties als in woningwaarde, maar dat een uitbundige groei er voorlopig niet in zit. Hij wees de stagnerende loonontwikkeling aan als hoofdschuldige.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

Topeconomen pleiten voor afschaffing contant geld

Topeconomen hebben zich uitgesproken voor een afschaffing van contant geld. "Met de huidige technische mogelijkheden zijn munten en biljetten in feite een anachronisme", aldus de Duitse econoom Peter Bofinger in het Duitse magazine Der Spiegel. De Harvard-professor Kenneth Rogoff pleit ervoor om contant geld als betaalmiddel geleidelijk aan te laten uitdoven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

Grieken denken komende week deal te sluiten

De Griekse regering denkt voor aanstaande vrijdag een akkoord te kunnen sluiten met haar schuldeisers en zo een bankroet van het land te voorkomen. De verkiezingsbelofte om een einde te maken aan de draconische bezuinigingen van de afgelopen jaren staat evenwel nog altijd, aldus een zegsman van de partij van premier Alexis Tsipras zondag op de Griekse televisie.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

Russische economie krimpt, maar de schade blijft ver van wat het Westen gewild had

De Russische economie is het voorbije kwartaal voor het eerst gekrompen na jaren van aanhoudende groei. De economische sancties die het Westen uitvaardigde naar aanleiding van de Russische rol in het Oekraïense conflict en de daling van de petroleumprijzen beginnen hun tol te eisen. Ook de val van de roebel en de daarmeer gepaard gaande inflatie deden de Russen pijn.

Maar de krimp is minder groot dan verwacht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

IMF: Griekse default op 5 juni als er geen deal komt

De Griekse onderhandelingen schieten voor geen meter op en langs allerlei kanten krijgen we nu het signaal dat we best ernstig rekening houden met een Griekse default.

Het lijkt er in ieder geval al op dat Griekenland niet langer op het IMF hoeft te rekenen. Deze instelling zal geen deel uitmaken van een nieuw reddingsplan. Mocht dat er al komen.

De situatie kwam enkele dagen geleden al tot een hilarisch hoogtepunt waarbij Griekenland het IMF terugbetaalde met de centen van het IMF.