Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 13546 tot 13550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

“Kans op Grexit is 55 tot 60 procent”

Er is een steeds grotere kans op een financiële catastrofe, waarbij Griekenland met al zijn schulden betrokken kan raken. De kans op Grexit is dan ook behoorlijk groot; zo’n 55 tot 60 procent, zei Mohamed El-Erian dinsdag.

El-Erian, chief economic adviser bij Allianz, schat de kans op een financiële ramp, waarbij hij refereert aan het feit dat Griekenland en Europese officials de mogelijkheid om de toekomst van Griekenland te controleren verliezen, in op maar liefst 55 tot 60 procent. Hij noemde de kans inmiddels groter dan waar hij enkele weken geleden nog van uit ging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

IMF veel somberder over Oekraïne

De Oekraïense economie zal dit jaar veel sterker krimpen dan eerder werd gedacht vanwege de onrust in het oosten van het land. Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) weten op basis van een nieuwe raming.

Het IMF rekent nu op een krimp van de economie van Oekraïne met 9 procent, terwijl eerder op een neergang met 5,5 procent werd gerekend. De economie is hard geraakt door het conflict in het oosten van het land. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Een Atlantische broedermoord

De Europese boycot van Rusland lijkt te gaan ontploffen in het gezicht van de eurocraten in Brussel. Terwijl Europa onder druk van de Amerikanen de goede relaties met Rusland opblies, lijkt Washington nu de vredespijp te roken met Moskou.

Met andere woorden: Washington pleegde een Atlantische broedermoord.

In Q1 van 2015 implodeerde de handel tussen de EU en Rusland met maar liefst 10%, terwijl de handel tussen de VS en Rusland met 6% groeide. De intuïtie van de sceptici lijkt daarmee bevestigd: de boycot was een goedkope truc om de Amerikaanse export op te krikken.

Vorige week sloot de Amerikaanse helikopterproducent Bell een miljoenendeal met het Russische UZGA, terwijl de Amerikanen in 2014 nog hamerden op de bevriezing van de onderhandelingen tussen UZGA en Airbus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Duitsland koopt 20 % meer fysiek goud

In het Oosten zijn ze al langer dan vandaag liefhebber van fysiek goud, zowel centrale banken als de bevolking koopt er enorme hoeveelheden fysiek goud. In het Westen stort men zich liever op papieren goud, behalve in Duitsland. Duitsland is het westerse land waar de vraag naar fysiek goud het hoogste ligt.

Als we Zwitserland buiten beschouwingen laten, is er maar zo goed als 1 land waarin de bevolking massaal goud koopt en dat is Duitsland. Zwitserland heeft en lange traditie met goud en verslaat Duitsland nog op basis van de aankopen van goud per inwoner, maar verder nemen de Duitsers bijna de helft van de aankopen van fysiek goud in de westerse landen voor hun rekening.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Waarom een Europese economische renaissance uitblijft

Neen, we kunnen het niet allemaal op de ECB en fiat geld blijven steken. De meest innovatieve economieën in de wereld hebben even ambitieuze en voluntaristische centrale banken en al even waardeloos papiergeld.

Neen, het probleem ligt elders: Europa heeft geen start-up cultuur. Europeanen zijn fundamenteel verschillend van Amerikanen en Oost-Aziaten in hun reflexmatige aversie voor risico en jonge ondernemers.