Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 13551 tot 13555
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Drama Griekenland: Varoufakis en Tsipras incompetente prutsers of Lagarde onbarmhartige beul?

Een speciale top van de Europese regeringsleiders aanstaande maandag lijkt de laatste kans om een doemscenario voor Griekenland af te wenden. Maar waarom dreigt het zo vreselijk mis te gaan?

De spanning tussen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens internationale schuldeisers blijft oplopen, na het zoveelste mislukte overleg van afgelopen donderdag.

In het mediadebat is al weken sprake van een moddergevecht met schizofrene trekjes: aan de ene kant benadrukken beide partijen keer op keer dan een oplossing binnen handbereik is; anderzijds leggen ze de schuld volledig bij de ander, mocht het toch misgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Sancties Rusland kosten EU tot 100 miljard

De economische crisis in Rusland heeft meer gevolgen voor Europa dan tot nog toe werd aangenomen.

Volgens het Oostenrijkse onderzoeksinstituut voor Economie Wifo staan in Europa meer dan 2 miljoen banen op de tocht en loopt de economische schade mogelijk op tot 100 miljard euro. De Europese sancties tegen Rusland en de reactie uit Moskou daarop, spelen een doorslaggevende rol in de dieper wordende crisis, zeggen economen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Russen omzeilen Oekraïne met nieuwe gaspijp door Griekenland

Rusland en Griekenland hebben een akkoord getekend over een verlenging van de geplande gaspijpleiding Turkish Stream naar Griekenland. Dat werd vrijdag gemeld vanuit een economisch forum in Sint-Petersburg.

De financiering voor het project komt van de Russische staatsontwikkelingsbank VEB. Het contract werd getekend door de Griekse energieminister Panagiotis Lafazanis en zijn Russische collega Alexander Nowak. Turkish Stream zal via een pijpleiding in de Zwarte Zee Russisch gas gaan vervoeren naar Turkije en via Griekenland naar Europa.

De pijpleiding moet in 2019 in gebruik worden genomen en moet jaarlijks 47 miljard kubieke meter aardgas transporteren naar Europa.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Marc Faber waarschuwt voor nieuwe recessie

Marc Faber, auteur en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, is niet erg te spreken over de Amerikaanse economie. Hij denkt zelfs dat de Verenigde Staten binnen enkele maanden in een recessie kunnen belanden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Nobelprijswinnaar Sims: Europa moet hardop erkennen dat Griekenland niet kan betalen

De euroleiders moeten gewoon hardop zeggen wat iedereen weet. De Griekse schuld zal deels moeten worden kwijtgescholden, want betalen kunnen ze niet. Dat zegt Christopher Sims, hoogleraar economie aan Princeton University en Nobelprijswinnaar in 2011.

Nadat de schuld deels is kwijtgescholden, moeten de eurolanden hun begrotingsbeleid veel beter gaan co├Ârdineren.