Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13551 tot 13555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Waarom een Europese economische renaissance uitblijft

Neen, we kunnen het niet allemaal op de ECB en fiat geld blijven steken. De meest innovatieve economieën in de wereld hebben even ambitieuze en voluntaristische centrale banken en al even waardeloos papiergeld.

Neen, het probleem ligt elders: Europa heeft geen start-up cultuur. Europeanen zijn fundamenteel verschillend van Amerikanen en Oost-Aziaten in hun reflexmatige aversie voor risico en jonge ondernemers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Grexit begin van het einde voor de euro

Jean-Claude Juncker, tegenwoordig voorzitter van de Europese Commissie, is van mening dat Griekenland in de eurozone moet blijven.

“Als op een dag een land uit de eurozone stapt, zou zich bij velen het idee nestelen dat de euro helemaal niet onomkeerbaar is”

Hij heeft helemaal gelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

China gevaarlijk voor markten?

Afgelopen week hadden de Chinese aandelen te maken met een zware correctie op de beurs. De Shanghai composite zakte met 6,5 procent en de Shenzhen component index moest 6,2 procent inleveren.

China is één van ’s werelds grootste economieën en heeft een grote invloed op de financiële markten. Een plotse scherpe daling blijft dat ook niet ongezien door beleggers wereldwijd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Geldcreatie: De feiten en de mythes

Afgelopen vrijdag organiseerde de Rijksuniversiteit Groningen in de Balie in Amsterdam een interessant symposium over het thema geldschepping. Verschillende deskundigen kregen de kans om hun visie op geld uiteen te zetten en daarna was er ook ruimte voor een debat tussen de verschillende sprekers. Bekijk de video op Marketupdate.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Kijktip: De prijs van de euro (Deel 2)

Radar Extra onderzoekt hoe het Nederland is vergaan sinds de invoering van de euro. Wat is er met die €240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan €1.100 miljard in de eurozone? Vanavond wordt het tweede deel van ‘De prijs van de euro’ uitgezonden om 20:30 op NPO 1.