Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13556 tot 13560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

BNP Paribas = Stasi

De jacht op burgers die belastingen ontwijken, laat staan ontduiken, heeft wereldwijd een hoge vlucht genomen. Niet alleen de fiscus jaagt achter u aan, ook de banken worden nu in de keten ingeschakeld om ‘risicoklanten’ op te sporen.

BNP Paribas Fortis moet tegen het voorjaar van 2017 de transacties van meer dan 250.00 klanten controleren. Zowel de transacties van particuliere klanten als bedrijven moeten grondig tegen het licht worden gehouden, zo melden de kranten van de Persgroep, HLN en

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Griekenland: Let iemand nog op de ondernemers?

Hoera, de Grieken hebben weer eens een schijfje van hun schulden/lening terugbetaald. De jongste tijd betaalt Griekenland de leningen van het IMF terug door opnieuw geld te lenen bij het IMF. Zit allemaal dus lekker in elkaar.

Doordat iedereen focust op het al of niet terugbetalen van leningen, vergeten we dat er naast de budgettaire problemen ook nog interne financiële problemen zijn. Zo blijft het geld wegstromen uit Griekenland, en dit tegen een hoog tempo.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Saoedi Arabië: “We maken de concurrentie kapot”

Saoedi Arabië laat weten dat het “goed weet waar het economisch mee bezig is”. Het ziet er niet naar uit dat het land de olieproductie ver zal terugschroeven om de prijzen opnieuw te laten stijgen.

Sinds juli 2014 is de prijs van ruwe olie in vrije val. Op een half jaar tijd halveerde de prijs (van 100 naar 50 dollar per vat). Bij het begin van dit jaar bodemde de prijs uit, om sinds de helft van maart terug wat te stijgen. Momenteel bedraagt de prijs van een vat ruwe olie zo’n 60 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

“Rentes op obligaties blijven nog lang laag”

Obligatiebeleggers, wees niet getreurd. De wereldwijde selloff van obligaties, die werd veroorzaakt door een daling van de Duitse bunds, is een zwarte zwaan-evenement dat de outlook van lage rentes voor een lange termijn niet zal veranderen. Zo meldt Societe Generale althans.

Iedereen die nu obligaties koopt, moet volgens Societe Generale overigens wel op zijn hoede zijn. ‘Wij zien het debacle van de afgelopen weken voornamelijk als een technische situatie’, zeiden analisten die onder leiding staan van Vincent Chaigneasu, global head of rates and currency strategy.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Eerste bitcoin exchange onder toezicht

Een netwerk van digitaal geld op een systeem dat van niemand en iedereen is, dat door niemand gecontroleerd en gereguleerd wordt. Geen toezicht en onderzoekers naar fraudepraktijken komen telkens weer op een dood spoor terecht. Het lijkt allemaal geen goede basis voor een succesvol geldsysteem.

Toch doen de meest recente ontwikkelingen rondom bitcoin deze negatieve denkbeelden langzaam maar zeker in rook opgaan. Zo investeerde Goldman Sachs onlangs miljoenen in een ‘online wallet service’ en gaat de Nasdaq het netwerk van bitcoin gebruiken om transacties vast te leggen.