Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 13566 tot 13570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Binnenkort feestje voor goudmijnaandelen

Terwijl de goudprijs zo’n 3,5 % hoger staat dan in het begin van het jaar, staan goudmijnaandelen een kleine 10 % hoger, dat is dus bijna 3 keer beter. Beleggers in goudmijnaandelen zitten al lang te wachten op een forse opstoot van de goudmijnaandelen, dit is niet abnormaal aangezien eens de goudtrein vertrekt, sommige aandelen op korte tijd met 100 % of zelfs 400 % kunnen stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Waarom de hypotheekrenteaftrek niet alleen voor Nederland een probleem is

Het kabinet Rutte 2 heeft een begin gemaakt met de afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Daar zouden veel meer landen werk van moeten maken, volgens weekblad The Economist.

Eén van de belangrijkste wapenfeiten van het VVD-PvdA van kabinet Rutte 2 is de geleidelijke afbouw van de hypotheekrenteaftrek: jaarlijks gaat het tarief voor de inkomstenbelasting waartegen de rentekosten van een hypotheeklening kunnen worden afgetrokken, met een half procentpunt omlaag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Bezemer: Rol van banken zal op termijn kleiner worden

De praktijk leert ons dat ook overheden en centrale banken niet in staat zijn zich aan de zelf opgelegde beperkingen te houden. Ook zij zijn gevoelig voor de marktinvloeden en kunnen gegrepen worden door ongefundeerd optimisme. Het is dus de vraag of je wel op de overheid kunt vertrouwen in het limiteren van de geldhoeveelheid. Dat zegt monetair econoom Dirk Bezemer in gesprek met Marketupdate.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Agnico Eagle overtuigd van het potentieel van Belo Sun Mining

Belo Sun kondigde gisteren een strategische investering van $15 miljoen van Agnico Eagle aan. Daarmee koopt de goudproducent zich in voor een totaal van meer dan 17% van de aandelen.

Het project van Belo Sun heeft een grote economische waarde en de ontwikkeling ervan verloopt voorspoedig. Het ligt echter wel in een gebied in Brazilië waar tegelijkertijd een grote stuwdam wordt gebouwd. Hierdoor is er veel  aandacht van actiegroepen, en vooral van regionale politici die deze projecten gebruiken om in de landelijke schijnwerpers te komen. Ondanks deze strubbelingen heeft Agnico Eagle kennelijk vertrouwen in het welslagen van het project.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Column Kees de Kort | Overcapaciteit aan álles

China heeft een overcapaciteit aan álles en dus moet het land spullen kwijt. Wat doe je dan? Juist exporteren. BNR’s macro-econoom Kees de Kort: “Hoe win je marktaandeel? Door de prijzen te verlagen.”