EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
61
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13566 tot 13570 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Augustus = crisismaand

Er heerst paniek sinds de Chinezen begonnen zijn aan hun devaluatie. Maken we ons op voor een valutaoorlog? Het is niet eenvoudig om het ‘waarom’ te achterhalen, maar vast staat dat financiële crises zich vaak voordoen in de zomermaanden. In ‘t Pallieterke verscheen een interessant artikel hierover.

“Grote financieel-economische schokken en veranderingen doen zich vaak in de zomermaanden voor”, aldus Angelique Vanderstraeten. Wanneer we een historisch overzicht opvragen van de beurzen en crises, wordt duidelijk dat augustus vaak een rampmaand is. Tegelijk plaats een overzicht van de huidige gebeurtenissen op de beurzen – met China voorop – de zaken in een genuanceerd perspectief. Wat we in 2015 meemaken is historisch gezien slechts een kleine schok.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Franse economie valt stil

Volgens cijfers van het INSEE gaat het niet zo al te best met de economische groei van de tweede grootste economie van Europa. Na een zeldzame ‘groeispurt’ van 0,7 procent, is de Franse economie in het tweede kwartaal tot stilstand gekomen.

In het tweede kwartaal werd dit al snel duidelijk, de toename van de gezinsconsumptie ging achteruit van 0,9 naar 0,1 procent door deze wegvallende factoren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

14 augustus: economie even groot als voor de crisis en 6 andere dingen die je moet weten

De Nederlandse economie is eindelijk terug op het niveau van vlak voor de crisis. En juist nu tekenen zich weer slechte voortekenen af: het economisch herstel in veel eurolanden valt tegen. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet goud er zwak uit

Niet alleen de goudprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van goud, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar goud ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar goudenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage goudprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 augustus 2015

China voegt 19 ton goud aan reserves toe

De Chinese centrale bank heeft in de maand juli 19 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft de Financial Times. Daarmee groeit de totale omvang van de goudvoorraad naar 1.677 ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudreserves. Het is de tweede keer in een maand tijd dat China bericht naar buiten brengt over de omvang van haar goudreserve. Een maand geleden werd bekend dat China haar goudvoorraad had uitgebreid van 1.054 naar 1.658 ton.

Lees verder op Hollandgold
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs