Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 13571 tot 13575
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Market Update (9 juni 2015)

Aandelenmarkten wereldwijd onder druk door plotseling oplopende rente, Nederlandse staat haalt miljarden op tegen negatieve rente en Griekse minister van Financiën Varoufakis wil lastenverlichting voor de Grieken. Verder in het nieuws: HSBC gaat wereldwijd duizenden banen schrappen, kredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor faillissementen in Chinese vastgoedmarkt en Hongarije is eerste Europese land dat concreet aan de slag gaat met het Chinese ‘Silk Road’ programma.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Britse bank HSBC schrapt wereldwijd tot 25.000 banen

De Britse bank HSBC staat voor een miljardenbesparing die wereldwijd 22.000 tot 25.000 werknemers hun baan kost.

De ingreep moet de bank vanaf 2017 op jaarbasis 5 miljard dollar (4,4 miljard euro) opleveren. Het bedrijf zet daarbij activiteiten in Brazilië en Turkije in de etalage.

De maximaal 25.000 banen die verdwijnen bij de grootste bank van Europa komen neer op circa 10 procent van het volledige personeelsbestand. Het kostenbesparingsprogramma kost de bank 4,5 tot 5 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Turkse Lira crasht na nederlaag Turkse AKP, escalatie dreigt

Tegengestelde reacties op de Turkse uitslag na de verkiezingen, dat is het minste wat gezegd kan worden na de ontnuchtering. Aan de ene kant vreugdevuren en feestgedruis in de provincies die worden gedomineerd door Koerdische partijen, aan de andere kant een fikse kater in Istanbul en meer bepaald op de Istanbul Stock Exchange.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

21% van de bedrijven gebruiken boekhoudtrucs om de winst met de helft op te blazen

In tijden van aandelenbubbels gaan de morele waarden als eerste over boord. Dat bedrijven de winst per aandeel manipuleren door met geleend geld aandelen in te kopen is nog maar het topje van de ijsberg. Een onderzoek toont aan dat er veel meer aan de hand is.

Terwijl de economische cijfers achteruit gaan, blijven de bedrijfswinsten maar toenemen. Hoe kan dit? Ze leggen misleidende cijfers voor aan aandeelhouders. De winst wordt gecorrigeerd voor verschillende “eenmalige” kosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juni 2015

Europese burgers helpen Russische banken sancties omzeilen

Of je nu voor of tegen Putin bent, het lijkt er op dat de economische sancties tegen Rusland niet erg effectief zijn. Ofwel maken ze Rusland sterker, ofwel zijn er achterpoortjes om ze te omzeilen.

Het doel van veel sancties is om de financiering van financiële instellingen droog te leggen. Maar op de aandeelhoudersvergadering van Sberbank kwamen we recent te weten hoe Russische banken deze sancties omzeilen.