Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13581 tot 13585
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Dijsselbloem: Grieks geschuif met IMF-gelden niet gebruikelijk, maar wel toegestaan

De manier waarop de Grieken deze week hun rekening van 750 miljoen euro bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben voldaan, is “niet gebruikelijk”, maar wel toegestaan.

Dat liet minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdag weten.

Griekenland haalde hiervoor ongeveer 650 miljoen euro uit een noodreserve of borg, die het land bij het IMF zelf aanhoudt. “Het mag, het kan, maar het kan natuurlijk maar één keer”, aldus Dijsselbloem, die ook voorzitter is van de eurogroep.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Europa eist opnieuw "grondige belastinghervorming" van België

België moet een grondige belastinghervorming doorvoeren waarbij de heffingsgrondslag wordt uitgebreid, de lasten op arbeid worden verlaagd en inefficiënte belastinguitgaven worden weggewerkt. Dat staat in de nieuwe beleidsaanbevelingen die de Europese Commissie heeft aangenomen. Ze vraagt ook dat de verschillende Belgische beleidsniveaus bindende afspraken maken over de verdeling van de begrotingsinspanningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Wereldwijde rentes stonden in 500 jaar slechts 3 keer zo laag als nu

Obligaties zijn recent wereldwijd van de hand gedaan. De vraag naar obligaties is gedaald met als gevolg daarvan dat de prijzen zijn gedaald. Omdat de rente tegenovergesteld beweegt van de koers, zijn die juist recent weer gestegen.

Zo kwam de Duitse 10-jaars bund vorige week uit op 0,79 procent. Een forse waardestijging en dat in slechts enkele weken. De Amerikaanse rentes, volgden de Duitse rentes. De 10-jaars staatsobligaties in de Verenigde Staten leveren momenteel 2,25 procent rente op. Het hoogtepunt van dit jaar voor deze obligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

13 mei: Finland is de nieuwe zombie-economie en 7 andere dingen die je moet weten

Finland heeft nog steeds een AAA-rating van de kredietbeoordelaars. Maar de Finse economie kromp in het eerste kwartaal wel licht ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Column Kees de Kort | Helemaal los van de werkelijkheid

De Chinese autoriteiten willen ons doen geloven dat de economie met 7 procent groeit. “Dan moeten alle deelcijfers ook goed zijn”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Nou, dat was zo. De industriële productie: 6 procent. Detailhandelsverkopen: 10 procent. Investeringen: 12 procent. Die zijn in lijn met die 7 procent."