Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13581 tot 13585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

‘Nederlandse banken zoekende als het gaat om bitcoin’

Rutger van Zuidam organiseert op 24 juni een belangrijke conferentie over bitcoin waaraan grote Nederlandse en internationale financiële spelers zullen deelnemen. Alles is ook gratis via een livestream te volgen. Banken zijn momenteel zoekende als het gaat om bitcoin en blockchaintechnologie. In dit interview geeft Rutger een mooie inside view in hoe Nederlandse banken nu naar bitcoin kijken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Oostenrijk haalt 140 ton goud weg uit Londen

De centrale bank van Oostenrijk gaat de komende vijf jaar in totaal 140 ton goud weghalen uit Londen, zo bericht de Guardian. Daarmee geeft de centrale bank gehoor aan het advies van de Oostenrijkse toezichthouder, die eerder al een waarschuwing had gegeven voor het feit dat de centrale bank het meeste goud in het buitenland bewaart.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Economie Amerika ondersteboven

Het leek dan toch zo de goede kant op te gaan met de economie in de Verenigde Staten, maar herzieningen in het bruto nationaal product hebben groei doen omslaan in krimp voor wat betreft het eerste kwartaal in 2015.

De grootste dwarsligger in het Amerikaanse groeiverhaal waren de weersomstandigheden. Een matige groei van 0,2 procent moest worden bijgesteld naar een krimp van 0,7 procent. Ook het tekort op de handelsbalans en een afnemende inventaris hadden een negatieve impact op het groeiverhaal. Daarbovenop moest het cijfer voor consumentenbestedingen negatief bijgesteld worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Bankensector? Wall Street? Er is weinig veranderd sinds de crisis!

Banken, banken en nog eens banken. De jongste tijd wordt veel gediscussieerd over de toekomst van de bankensector. Vrijdag 29 mei vond in Amsterdam een debat plaats over de toekomst van de financiële sector.

De bankiers lijken zich steeds vast te klampen aan hun klassieke argumentatie: “We zijn er nog niet, maar er is al veel veranderd in de afgelopen jaren”, dat was ook de boodschap van Aerdt Houben van De Nederlandse Bank (DNB). Steevast wordt dan ook verwezen naar de Basel 3-normen, verhoogde kapitaalbuffers en opgeschoonde balansen.

Bron: nujij.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Nederlandse banken en politiek zoekende als het om bitcoin gaat

Bitcoinexpert en ondernemer Rutger van Zuidam vertelt over de houding van banken ten aanzien van bitcoin. Om de oude en nieuwe wereld bij elkaar te brengen organiseert hij op 24 juni samen met trendwatcher Vincent Everts een congres over bitcoin bij de ING bank.