Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13591 tot 13595
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Sharp schrapt 3.500 banen

Het geplaagde Japanse elektronicaconcern Sharp schrapt 3.500 banen, wat neerkomt op 10 procent van het personeelsbestand. Dat maakte Sharp donderdag bekend. De reorganisatieplannen zijn onderdeel van een akkoord met banken over een kapitaalinjectie, die het bedrijf overeind moet houden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Euro op hoogste punt in drie maanden: 1,1415 dollar

De euro is donderdagochtend opnieuw in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. Door de opmars van de afgelopen dagen staat de Europese munt nu op het hoogste peil in bijna drie maanden.

De euro noteerde in de ochtendhandel op 1,1415 dollar, na eerder al een hoogtepunt van 1,1430 dollar te hebben bereikt. Eind april was de Europese munt nog minder dan 1,10 dollar waard, terwijl de waarde in maart voor het eerst in jaren zelfs tot minder dan 1,05 dollar zakte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

BitGold stijgt met 200% op dag van opening

BitGold Inc. (XAU) – een financiële dienstverlener die de voordelen van bitcoin en goud integreert in zijn bedrijfsopzet – kende gisteren haar eerste handelsdag op de Canadese beurs de TSX Venture Exchange. En wat voor een handelsdag, aandelen gingen 200% hoger.

Oprichters zijn Sebag en voormalig Goldman Sachs medewerker Crumb. BitGold wordt gesteund door George Soros, Sprott Inc en andere grote namen in de financieringswereld. Het bedrijf kent een huidige waardering van rond de $50 miljoen en het bedrijf wilt later dit jaar ook in Azië de beurs op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Veel mensen met schulden slecht geholpen door gemeenten

Veel mensen met financiële problemen worden niet afdoende geholpen. Dat komt door onder meer de zware criteria waaraan zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor schuldhulpverening, door strenge criteria die gemeenten daarvoor hanteren maar ook door het gedrag en de motivatie van de betrokken personen zelf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Nog te veel mensen zijn bullish op goud en dat is bearish

De goudmarkt moet het qua sentiment doen met een schokkerige fundering. Dat is de conslusie van Marketwatch-columnist Mark Hulbert. ‘Het is dezelfde conclusie die ik in april ook al bereikte, toen ik zei dat er te veel mensen bullish zijn en een houdbare goudrally verwachten.’