Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 13591 tot 13595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Een brutale aanslag op ons spaargeld

Spaargeld brengt niks meer op.

Nog even en je mag je bank betalen om er je geld te parkeren.

In Denemarken bijvoorbeeld zijn er al hypotheken waarbij je geld krijgt als je een lening neemt.

Behoorlijk absurd als je het mij vraagt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

ZERO, ZERO en nog eens ZERO...

De Amerikaanse Federal Reserve besliste woensdag om de kortetermijnrente nog niet onmiddellijk te verhogen. De eerste verhoging in 10 jaar tijd zit er dus niet in omdat de economie niet sterk genoeg is, aldus de beleidsmakers.

De FED reduceerde tevens de economische groeiverwachting. Die zal dit jaar tussen de 1,8% en 2% bedragen, dat is ruim onder de 2,3% tot 2,7% die in maart laatstleden nog werd vooropgesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Ondertussen in Athene...

Kapitaalcontroles, de totale instorting van de Griekse banken en economie... het lijkt allemaal dichtbij, aldus een communiqué van de Griekse nationale bank. In Athene houden de mensen hun hart vast voor wat hen donderdag te wachten staat wanneer de ministers van Financiën van de eurogroep in Luxemburg samenkomen voor een cruciale meeting. Minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft al aangekondigd geen nieuwe voorstellen op tafel te zullen leggen. Premier Tsipras belde woensdag nog gedurende 10 minuten met EC-voorzitter Jean-Claude Juncker, maar ook dat gesprek bracht niets op.

Tsipras kreeg woensdag nog steun uit onverwachte hoek. De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann was op bezoek in Athene en vroeg wat meer redelijkheid vanuit Brussel.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Hongarije plaatst 4 meter hoog hek langs 175 km lange grens met Servië

Hongarije gaat een hek optrekken dat honderdduizenden immigranten moet verhinderen de EU binnen te komen via de Servische grens. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto gezegd op een persconferentie.

Immigratie is het grootste probleem waarmee de EU vandaag wordt geconfronteerd. De EU zoekt een oplossing, maar Hongarije kan niet langer wachten.’ 

Volgens de minister komen steeds meer immigranten via Servië de EU binnen. Het aantal asielaanvragen is sinds vorig jaar gestegen van 43.000 tot 53.000, waarvan 95% via Servië het land binnenkomt. In 2012 werden amper 2.150 asielaanvragen genoteerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Hoera! We zijn een stuk positiever over de economie, en geven ook meer uit

Het consumentenvertrouwen in Nederland is in juni flink verbeterd ten opzichte van een maand eerder. De graadmeter voor het consumentenvertrouwen klom naar een stand van 6, tegen 2 in mei. Dat is het hoogste niveau in bijna acht jaar tijd. 

Volgens het CBS zijn consumenten vooral positiever geworden over het economisch klimaat. Ook oordelen consumenten minder negatief over hun toekomstige financiële situatie. Ze vinden het een gunstige tijd voor het doen van grote aankopen, stelt het CBS.