Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13611 tot 13615
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Column Kees de Kort | Japan stemt niet vrolijk

De Japanners proberen al erg lange tijd uit de problemen te komen. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Ze doen er álles aan om de groei te stimuleren. Maar de resultaten zijn erg beperkt."

De laatste cijfers wijzen er alleen maar op dat het steeds minder succesvol wordt. "De inflatie willen ze om msyterieuze redenen omhoog hebben. Dat lukt niet, hij daalt weer. Goed voor de Japanners, maar niet goed voor de Bank of Japan.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

De 'schurk van Wall Street' is terug

Zeven jaar nadat het faillissement van zijn bank het startschot gaf voor de financiële crisis is Richard (Dick) Fuld opnieuw aan de slag. Zijn financieeladviesbedrijf Matrix Advisors - dat ook nog andere ex-Lehmanexecutives in het management telt - heeft daartoe de nodige vergunningen gekregen.

Verwacht wordt dat Fuld dat donderdag zal aankondigen ter gelegenheid van een conferentie in Manahattan. Het is zijn eerste openbare optreden sinds Lehman - een bedrijf dat 30 miljard dollar beheerde - in 2008 bezweek onder een berg van rommelhypotheken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Goudsmokkel India naar nieuw record

India heeft nog nooit eerder zoveel gesmokkeld goud onderschept als in het afgelopen financiële jaar, zo bericht de Times of India. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totaal uit op meer dan 10 miljard Indiase roepie, wat gelijk staat aan meer dan 3.500 kilogram goud. Dat is tien keer zo veel als de 350 kilo goud die de Indiase douane twee jaar geleden wist te onderscheppen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Nederland is volgens staatssecretaris Wiebes geen belastingparadijs

[...]

Nederland en andere EU-landen liggen onder vuur over mogelijk oneerlijke belastingvoordelen voor grote multinationals. Wiebes zei niks te verbergen te hebben voor de delegatie, die ook naar Luxemburg, Ierland en Groot-Brittannië gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

'De auto, niet de iPhone, wordt Apple's ultieme mobiele apparaat'

Na het omzetten van muziekspelers, telefoons en horloges naar mobiele toestellen, heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Apple nu zijn zinnen gezet op de auto-industrie. Officiële informatie ontbreekt, maar een topman van het bedrijf heeft eerder deze week een aantal interessante uitspraken gedaan.