Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 13616 tot 13620
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

België heeft zijn concurrentiekracht versterkt

België heeft zijn internationale concurrentiekracht het voorbije jaar kunnen verbeteren. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een rapport van het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne.

België staat nu in de rangschikking van de Zwitserse zakenschool op een 23ste plaats. Daarmee is het land vijf treden gestegen tegenover het jaar voordien. Dat zou vooral te danken zijn aan de versnelling van de economische groei en een toename van de investeringen.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Zo komen de allerrijksten echt aan hun geld

 ‘Als je enige doel is om rijk te worden, wordt je het nooit,’ zei Amerika’s eerste miljardair John D. Rockefeller ooit. Met andere woorden: als je alleen om geld geeft, is al het geld in de wereld nooit genoeg. Maar hoe wordt je dan wel rijk? Auteur Jeff Haden zocht het uit aan de hand van data van de Amerikaanse belastingdienst IRS.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

'Ook obligaties zijn geen veilige haven meer'

Volgens JP Morgan was het begin vorig jaar nog mogelijk om 100 stukken van de Duitse 30-jaars obligaties te kopen zonder de koers te beïnvloeden. Nu verandert de koers al wanneer iemand slechts 20 stukken wil verhandelen. “Hierdoor krijg je bij het minste of geringste nieuws al verrassend grote koersbewegingen op de obligatiemarkt. Iedereen is zich er nu van bewust dat een toenemend kuddegedrag aan ten grondslag ligt”,

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Market Update (29 mei 2015)

Chinese aandelenmarkt meer dan zes procent onderuit na lange rally, IMF gelooft nog steeds in de mogelijkheid van een Griekse exit en Amerikaanse bedrijven investeren meer in het terugkopen van eigen aandelen dan in nieuwe fabrieken. Verder in het nieuws: Oud-topman Lehman Brothers haalt uit naar de Amerikaanse overheid en China wil meer zeggenschap over de internationale handelsroutes.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Rusland lanceert eerste nationale betalingspassen

De eerste Russische nationale betalingspassen zullen tegen het einde van het jaar worden gebruikt. Zo liet Olga Skorobogatova van de centrale bank uit het land weten. Het eigen systeem dient voor het soepel laten verlopen van elektronische transacties in Rusland, nadat het land in 2014 werd getroffen door westerse sancties. De kaart zal binnen een jaar ook buiten Rusland worden uitgebreid, zei Skorobogatova.

‘Wij zijn van plan onze nationale betaalkaart te laten werken in samenwerking met 4 andere betalingssystemen: het Chinese UnionPay, Japan’s JCB en met internationale betaalkaarten van Visa en MasterCard’, vertelde Skorobogatova. Zij voegde daaraan toe dat de onderhandelingen in volle gang zijn met de landen van de Euraziatische Economische Gemeenschap. Zij bespreken mogelijkheden om samen te werken met nationale betalingssystemen.