Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 13626 tot 13630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Staat de bubbel in deze vastgoedmarkt op het punt te knappen?

De fors gestegen vastgoedprijzen in Taiwan lijken op het punt te staan om te knappen. De markt is klaar voor een correctie en het lijkt er niet op dat koopjesjagers de leegte zullen opvullen.

‘Een behoorlijk aantal van de kopers wil verkopen en speculanten hebben de markt al verlaten’, zei Cliff So, executive director bij REPro Knight Frank, een vastgoedagency in Taiwan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Wat gaat er mis met de Europese bedrijven?

De honderd grootste bedrijven van de wereld hebben een gezamenlijke beurswaarde van meer dan 16,2 biljoen dollar. Daarmee is de wereldwijde bedrijfselite meer waard dan het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC).

Bovendien wordt opgemerkt dat de waarde van de bedrijven over een periode van zes jaar nagenoeg is verdubbeld. Ook werd vastgesteld dat technologiebedrijven met een gezamenlijke waarde van 2,8 biljoen dollar in de top van de wereldwijde economie het grootste aandeel hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Van Denemarken tot Groot-Brittannië: De tien beste Europese landen om te wonen

Scandinaviërs zijn bijzonder tevreden over hun land en de Zwitsers scoren zoals steeds ook hoog wanneer er over levenskwaliteit wordt gepraat. Opvallend is echter dat ook de Polen zich bijzonder positief tonen over hun land. Belgen, Nederlanders en Fransen scoren middelmatig en halen de top tien niet.

Dat zijn de opvallendste resultaten uit de studie die Eurostat heeft uitgevoerd naar de tevredenheid van Europeanen over de levenskwaliteit in hun onderscheiden landen. De deelnemers aan de enquête kregen vragen voorgelegd over hun inkomen, de woonmarkt, arbeidsmarkt, gezondheid en veiligheid. Hierna volgen de tien landen die van hun eigen inwoners de beste score kregen. 

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Een in de meeste landen streng gereglementeerd medicijn is het wondermiddel van de Syrië-strijders

Een geneesmiddel waarvan de verkoop in de meeste landen streng gereglementeerd of verboden is, wordt door strijders van Islamitische Staat en soldaten van het Syrische leger daarentegen massaal gebruikt. Captagon, een krachtig opwekkend middel, wordt immers op grote schaal geproduceerd in Syrië.

De fabrikanten profiteren van de heersende chaos in het land om hun illegale productie verborgen te houden. De Captagon-pillen bezorgen volgens het Franse magazine L’ Obs de strijdende partijen niet enkel uithoudingsvermogen, energie en moed, maar de verkoop ervan levert hen ook veel geld op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Banken willen oplossing voor verkeerde betalingen door tikfout in IBAN

De Consumentenbond en de banken gaan met elkaar praten over het grote aantal misbetalingen door fouten met het IBAN-rekeningnummer. Elke maand wordt in totaal zo’n 18 miljoen euro naar het verkeerde rekeningnummer overgemaakt door tikfouten in het nummer.

Een woordvoerster van de Consumentenbond bevestigde naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf van zaterdag dat de bond met de banken gaat praten. Volgens de krant hebben de banken beloofd mee te gaan werken aan een oplossing.