Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13631 tot 13635
Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Een Griekse postzegel

Wat doe je als het sturen van een briefkaart 90 eurocent kost en je alleen postzegels van 80 cent hebt? Een Griek pakte zijn viltstift erbij.

[must see afbeelding] [...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Minder openstaande vacatures in VS

Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in maart met 150.000 gedaald naar 4,99 miljoen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag bekend.

In februari waren er nog een herziene 5,14 miljoen beschikbare arbeidsplaatsen in de grootste economie van de wereld. Dat was het hoogste niveau in veertien jaar. Werkgevers in de VS zijn mogelijk wat terughoudender met aanbieden van nieuwe arbeidsplaatsen vanwege de afzwakkende economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Je raadt nooit wie voor $1,1 miljard aan Apple aandelen bezit!

Letterlijk iedereen wil Apple aandelen in zijn portefeuille hebben. Apple maakt zelfs kans om het eerste bedrijf te worden met een marktkapitalisatie van een biljoen dollar. En als bijna iedereen Apple aandelen bezit dan zitten daar natuurlijk enkele vreemde aandelhouders tussen.

De Zwitserse centrale bank bijvoorbeeld. Uit hun laatse kwartaalrapport komen we veel interessante dingen te weten. Dat de bank $32 miljard verloor door de loskoppeling van de Zwitserse Frank aan de Euro bijvoorbeeld. En toch houdt de bank nog 42% van haar valutareserves aan in euro’s.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Olieprijs zal nog een tijdje aan de lage kant blijven

Tussen juli 2014 en januari 2015 daalde de olieprijs met ruim 55% van 110 dollar naar 47 dollar per vat. De halvering van vorig jaar werd getriggerd door een overaanbod op de oliemarkt.

Dit kwam voornamelijk door de opkomst van schaliegas-producenten, de toename van de olieproductie in de VS, de terugvallende vraag uit Azië en Europa en de onwil van de OPEC om de productie terug te schroeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Dit land is ‘s werelds grootste importeur van bijna alle grondstoffen

China heeft in april voor het eerst de plaats van de Verenigde Staten ingenomen als ’s werelds grootste importeur van ruwe olie. De import naar China zal naar verwachting sterk blijven, ook ondanks een vertraging van de economie. Voor de wereldwijde grondstoffen- en oliemarkt heeft dit vergaande gevolgen.