Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 13631 tot 13635
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

De Belg verloor in 2013 bijna een miljard euro bij het gokken

Met zijn allen hebben we in 2013 de uitbaters van de casino's en spelautomatenhallen en de aanbieders van weddenschappen 964 miljoen euro rijker gemaakt. Dat blijkt uit het jaarverslag 2014 van de Kansspelcommissie waarover Le Soir vandaag bericht. Het gaat om de omzet min de winsten uitgekeerd aan de spelers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Depressie in Griekenland in vijf deprimerende grafieken

Bloomberg heeft de Griekse tragedie samengevat in vijf grafieken. Na het zien van deze cijfers kunnen we bijna niet anders concluderen dan dat Griekenland dezelfde kant op gaat als de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie van de jaren ’30...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Market Update (18 juni 2015)

Nieuwe kabinetsplannen beloven extra koopkracht voor huishoudens, Federal Reserve heeft de intentie om nog dit jaar de rente te verhogen en Griekse bedrijven hebben hun geld al in veiligheid gebracht uit angst voor kapitaalcontroles. Verder in het nieuws: BRICS-landen willen alternatief betaalsysteem opzetten, een groot Zweeds beleggingsfonds krijgt hoogtevrees van de aandelenkoersen en Europa en Rusland verlengen onderlinge sancties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Banken hebben interesse in bitcoin

Banken zijn meestal amper tot niet geïnteresseerd in de bitcoin. Toch zijn ze wel geïnteresseerd in de software achter de digitale valuta; de blockchain.

Veel banken draaien op systemen die in sommige gevallen decennia terug zijn gemaakt. Ze zijn langzaam en kosten vaak veel geld. De blockchain – het programma dat mensen bitcoins naar andere mensen laat versturen en die transacties vastlegt – heeft deze problemen echter niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Vrouw op dollarbiljet voor het eerst in ruim 100 jaar

Opzouten, Alexander Hamilton! Vanaf 2020 zal de beeltenis van de eerste minister van Financiën van de VS niet meer op het biljet van 10 dollar prijken. Hij wordt vervangen door een vrouw.

Dat maakte de huidige Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew woensdag bekend.

In 2020 is het honderd jaar geleden dat vrouwen op nationaal niveau kiesrecht kregen. Om dat te vieren komt er een vrouw op het dollarbiljet. Welke vrouw dat wordt, zal later dit jaar bekendgemaakt worden. Het ministerie zal het Amerikaanse volk om advies vragen.