Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 13631 tot 13635
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Market Update (27 mei 2015)

Ruzie verlamt goudhandel Amsterdamgold, Griekse minister van Financiën Varoufakis haalt hard uit naar de media en Snapchat ziet kansen om veel geld op te halen met een beursgang. Verder in het nieuws: Chinezen duiken massaal op aandelen, valutacrisis woekert voort in Venezuela en Rusland zegt goud te kopen als bescherming tegen politieke risico’s.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Engeland verstoot cash

Groot-Brittannië gebruikt steeds minder fysiek geld bij het doen van betalingen, zo blijkt althans uit nieuwe cijfers over de opkomst van cashloze betalingen.

Payments Council data, die vorige week naar buiten zijn gekomen, tonen aan dat cashloze betalingen het vorig jaar voor het eerst hebben gewonnen van brief- en muntgeld. Verwacht wordt dat de volumes nog verder dalen met 30 procent in het komende decennium.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Laatste kans voor Franse industrie, strijd op overleven wordt grimmiger

Verouderde fabrieken, gebrek aan innovatie, een dramatisch tekort op de handelsbalans, …. Deze woorden horen echter niet bij een derdewereldland maar bij onze zuiderbuur Frankrijk (en bij uitbreiding delen van Wallonië).

Waar andere landen volop inzetten op de nieuwe industriële tendensen geraakt Frankrijk meer en meer gedeindustrialiseerd . Zelfs mits een grote inhaalbeweging lijkt de trein voor altijd vertrokken te zijn voor het Franse volk.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Peakoil in Indonesië: is meer palmolie een duurzame oplossing?

In elk olieproducerend land wordt vroeger of later de maximaal haalbare produktie, peakoil, bereikt. Indonesië bereikte in 1992 peakoil.

Sinds 1992 is de olieproduktie langzaam aan het afnemen. In de grafiek hieronder (afkomstig van de website Trading Economics) is de afnemende olieproduktie over het afgelopen decennia weergegeven.

Gemiddelde dagelijkse olieproduktie in Indonesië (x 1000 vaten per dag) tussen 1982 en 2015

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Strategen voorspellen forse stijging pond tegenover euro

Zorgen over de verkiezingen in Groot-Brittannië lijken vergeten. De pond is dan ook een van de favorieten geworden van valutastrategen. Zij voorspellen nu dat de pond tegenover de euro zal stijgen tot het hoogste niveau in meer dan 7 jaar.

De pond zag vorige week nog de grootste wekelijkse stijging tegenover de euro in 4 maanden en de gemiddelde voorspelling van strategen, zo blijk uit peilingen van Bloomberg, gaat ervan uit dat de pond naar 70 pence zal stijgen tegenover de euro. Een niveau dat voor het laatst gezien is in 2007. Markten houden weer rekening met renteverhogingen, waardoor de pond heeft kunnen herstellen van het verlies in de 2 maanden voorafgaand aan de verkiezingen in het land.