Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 13636 tot 13640
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

ECB ziet vrees voor Grieks failliet toenemen

De angst voor een faillissement van Griekenland is flink toegenomen. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Cameron bezoekt Rutte: ‘Nederland is zeer sterke partner in Europa’

Minister-president Mark Rutte (R) ontmoet zijn collega uit Groot-Brittannië, premier David Cameron op het Catshuis.

De Britse premier David Cameron ziet Nederland als een “zeer sterke partner in Europa”. Dat zei hij donderdag in Den Haag waar hij is voor overleg met premier Mark Rutte over de hervorming van de Europese Unie.

Cameron laat de Britten zich voor eind 2017 in een referendum uitspreken over het EU-lidmaatschap. Hij vreest dat zonder die veranderingen de kiezers massaal tegen zullen stemmen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Market Update (28 mei 2015)

Plannen van DNB om hypotheekschuld te verminderen zeer negatief ontvangen, ECB houdt rekening met een snel faillissement van Griekenland en de Federal Reserve blijft volhouden dat de rente omhoog gaat. Verder in het nieuws: China ziet grotere rol voor de yuan dankzij ‘Silk Road’ handelsroute, Gazprom verlegt aandacht van de ‘South Stream’ naar de ‘Turkish Stream’ en China importeerde opnieuw minder goud uit Hong Kong.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Grieks ontwerp voor 2 euroherdenkingsmunt

Op de nieuwste internationale herdenkingsmunt van 2 euro komt een Grieks ontwerp.

Een designer van de Griekse centrale bank (Bank of Greece) won de prijsvraag voor het ontwerp van de munt, die verschijnt om de dertigste verjaardag van de Europese vlag als Europees embleem te vieren.

Dat maakte de Europese Commissie donderdag bekend. De munt wordt door alle eurolanden uitgegeven. Het gaat om ongeveer 75 miljoen stuks. Het is de vierde gezamenlijke herdenkingsmunt. De eerste werd in 2007 geslagen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Column Kees de Kort | Een beetje lef tonen

Stakingen in de metaalindustrie, loonoffers bij warenhuisketen V&D. "Er is weer een hoop aan de hand op de Nederlandse arbeidsmarkt", zegt BNR macro-econoom Kees de Kort.