Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13636 tot 13640
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Griekenland betaalt lening IMF uit noodfonds IMF

Griekenland heeft een bedrag van €650 miljoen uit een noodfonds van het IMF moeten halen om een lening van €750 miljoen aan het IMF te kunnen betalen. De resterende €100 miljard wist het land zelf met moeite bij elkaar te schrapen. Het feit dat Griekenland dit bedrag zal niet kan ophoesten toont aan hoe ernstig de situatie geworden is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Kijktip: De toekomst van onze banken met Joris Luyendijk

Aanstaande woensdagavond organiseert De Correspondent samen met Joris Luyendijk een avond over de toekomst van onze banken. Alles wat Joris in zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn‘ beschreef bleek tóch waar te zijn. De instellingen die ervoor moeten zorgen dat onze economie functioneert, hebben nog altijd de macht om de wereld de afgrond in te storten. De grote vraag is: wat nu?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Column Kees de Kort | Engeland is niet onmisbaar

Moet de Europese Unie heel erg bang zijn voor het scenario waarin Engeland de EU verlaat? Dat is de discussie die steeds vaker wordt gevoerd. Het antwoord van BNR's macro-econoom Kees de Kort op die vraag: "Ik vraag me af of dat nou zo heel erg is."

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Griekenland doet broekzak-vestzak met IMF-gelden

Griekenland heeft zijn rekening van 750 miljoen euro bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) grotendeels voldaan door te putten uit een noodreserve die het land bij het IMF zelf aanhoudt.

Griekenland voldeed de rekening bij het IMF maandag. Daarvoor werd ongeveer 650 miljoen euro gehaald uit de reserve die het land, net zoals andere landen, heeft bij het IMF. Daarnaast werd circa 100 miljoen euro uit de kasreserves van de overheid gehaald.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Nederland profiteert van nieuwe handelsroute door smeltend poolijs

Het smelten van het Noordpoolijs levert Noordwest-Europa en zeker Nederland economische voordelen op.

Smeltend poolijs maakt de noordelijke zeeroute tussen Noordoost-Aziƫ en Noordwest-Europa namelijk commercieel levensvatbaar. Deze handelsroute is een derde korter dan de momenteel gebruikte zuidelijke zeeroute, die onder meer via het Suezkanaal loopt.

Nederland kan daarvan flink profiteren dankzij de strategische ligging van de Rotterdamse haven. Het CPB verwacht dat de handelsvolumes met Noordoost-Aziatische landen significant stijgen. Bovendien kan Rotterdam een belangrijk knooppunt vormen.