Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13651 tot 13655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Handelaren voorzien positieve zomer voor olie

Er lijkt zich een consensus gevormd te hebben wat betreft de oliemarkt. Steeds meer handelaren lijken nu een zomer met milde stijgingen te verwachten voor olie. Ook voor de rest van het jaar wordt gemiddeld een stijgende olieprijs verwacht.

Die consensus staat lijnrecht tegenover wat er eerder dit jaar werd verwacht, toen een stijgende olieproductie in de Verenigde Staten, en het gebrek aan macht van de Opec om dit te stoppen, ervoor zorgden dat olie in prijs daalde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

‘Huizenmarkt hersteld, maar gigantische verschillen tussen platteland en steden’

De huizenmarkt in Nederland is redelijk hersteld, maar de regionale verschillen zijn gigantisch. In Amsterdam en Haarlem werd de gemiddelde koopwoning in een jaar tijd bijna 10 procent meer waard. In Drenthe bleven de prijzen gelijk.

Dat concludeert onderzoeksbureau Calcasa in het kwartaalbericht over de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2015.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Goldman Sachs: "Wereld verdrinkt in schulden"

De wereld dreigt ten onder te gaan aan een combinatie van teveel schulden en een vergrijzing van de bevolking, zo waarschuwt Andrew Wilson van de afdeling vermogensbeheer van Goldman Sachs. De hoogte van de schuldenlast in veel landen vormt volgens hem een bedreiging voor de wereldeconomie.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Waarom de Amerikaanse staatsschuld (nog) niet is ontploft

Laten we om te beginnen Schrödingers kat beschouwen. Het gaat hier om het beroemde gedachte-experiment in de kwantummechanica waarbij Schrödinger probeert te illustreren dat één enkele neutron zich op meerdere posities tegelijkertijd kan bevinden tot het moment dat het wordt waargenomen. Dit is overigens een bewezen theorie dat wetenschappers nog niet kunnen te verklaren.

In het gedachten-experiment van Schrödinger stelt hij zich een kat voor in een afgesloten doos met een mechanisme dat op een willekeurig moment, getriggerd door de halfwaardetijd van een instabiel atoom, een voor de kat dodelijk zuur zal loslaten wat de kat zal onmiddellijk zal doden. Eenmaal in de doos opgesloten met het dodingsmechanisme, zo beweert (de misschien wat wrede) Schrödinger, is de kat zowel dood als levend. Niemand kan het weten, totdat de doos opengemaakt wordt.

Dit gedachten-experiment kan net zo goed toegepast worden op de Amerikaanse schuldensituatie. Op het moment zit er een enorme schuld in de spreekwoordelijke doos waarvan de uitkomst niet bekend is totdat men in staat is te “zien” of observeren wat er werkelijk voor schuld daar achter de schermen schuil gaat.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

'Griekenland was op 20 stemmen van het bankroet'

De gauchistische fractie ‘Links Platform’ - een splintergroep binnen de Griekse coalitiepartij Syriza - heeft dit weekeinde over een plan gestemd, waarbij Griekenland zou stoppen met het terugbetalen van zijn schuldenaars terwijl naar alternatieven wordt gezocht. Dat schrijft de New York Times.

De motie wilde de wanbetaling van de schulden aan het IMF, eerder dan dat de regering een compromis zou sluiten met zijn schuldenaars en riep ook op tot het verwerpen van voorstellen waaronder een nieuwe btw-regeling, de vrijmaking van de arbeidsmarkt en verandering aan het huidige pensioenstelsel.

Volgens de NYT stemden 75 leden van 'Links Platform' voor en 95 tegen het plan.