Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 13656 tot 13660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Dollar ervaart beste week in jaren

Nadat de dollar zo’n 5 weken heen en weer heeft geschommeld, lijkt die zijn kracht nu weer te hebben hervonden. De Amerikaanse munt zag vorige week zijn grootste wekelijkse stijging sinds september 2011, nu data erop wijzen dat de economie in de VS aan het herstellen is van een getemperd eerste kwartaal.

Zo stegen de consumentenprijzen sneller dan verwacht en zag ook de bouw van huizen een opleving. Allemaal redenen die maken dat de Federal Reserve meer bewijs heeft dat de Amerikaanse groei robuust genoeg is om de rentetarieven voor het eerst sinds 2006 weer te verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Bank of England lekt per ongeluk Brexit-plannen

Medewerkers van de Bank of England zijn bezig met het beoordelen van de potentiële risico’s die in verband staan met het lidmaatschap van het land van de Europese Unie. Daarnaast onderzoekt de bank de dreigingen voor het land wanneer het het blok eventueel zou verlaten (Brexit).

‘Er zijn verschillende economische en financiële kwesties die in die context de kop opsteken wat betreft het geplande referendum in het Verenigd Koninkrijk wat het lidmaatschaap van de EU aangaat’, zo was het commentaar nadat de Bank of England per ongeluk een e-mail met plannen had gestuurd naar the Guardian. Het project wordt volgens de krant ‘Project Bookend’ genoemd.

Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Varoufakis rekent af met media

 'Wekenlang werd een stroom leugens over mij uitgestort als een op hol geslagen riool.' De Griekse minister Yanis Varoufakis nam het pinksterweekeinde te baat om af te rekenen met alles wat 'zelfs gerespecteerde media' afgelopen maanden over hem schreven.

Op zijn weblog en in een interview met de BBC kwam hij terug op de mislukte top van de Eurogroep in Riga eind april. Media doopten de conferentie 'rumble of Riga' nadat anonieme bronnen hadden gezegd dat Varoufakis over de rooie ging toen zijn collega's hem uitmaakten voor 'tijdverspiller', 'gokker' en 'amateur'. Zijn regering zou hem daarna 'op een zijspoor' hebben gezet.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Aantal mensen met onoplosbare schulden in 3 jaar verdubbeld

Zowel het aantal schuldenaars als het gemiddelde schuldbedrag stijgt ... 150.000 mensen kloppen tevergeefs bij gemeente aan voor hulp

Steeds meer Nederlanders kampen met 'onoplosbare' schulden - waarbij geen schuldsanering of aflossingsregeling geregeld kan worden zonder tussenkomst van de rechter. Volgens de NVVK, de branchevereniging voor professionele schuldhulpverlening, is hun aantal de afgelopen drie jaar verdubbeld. Ook het gemiddelde schuldbedrag van mensen die gebruikmaken van schuldhulpverlening stijgt: van 37.700 euro in 2013, naar 38.500 euro vorig jaar.

[...]

Bron: Casasreal.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Huizenmarkt Spanje op zijn retour

De prijzen van de huizen in Spanje zijn in de afgelopen jaren flink gedaald, ongeveer met 30% sinds 2008. Maar nu lijkt er een kentering aan te komen in de situatie. Gerenommeerd bureau Standard & Poors heeft gezegd dat er in dit jaar (2015)  een stabilisatie plaats gaat vinden en dat er volgend jaar (2016) sprake zal zijn van een lichte stijging van 2%. Er is al geruime tijd een verbetering van de Spaanse economie aan de gang, in het tweede kwartaal van 2014 was er sprake van een groei van de economie van 0,5%, dit was de hoogste groei in zes jaar tijd. De Spaanse huizenmarkt zal dus binnenkort ook gaan profiteren van dit economisch herstel, maar dit zal zeer langzaam verlopen.

[...]