Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 13656 tot 13660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Heeft de olieprijs zijn dieptepunt voorlopig gehad?

Op 13 januari 2015 bereikte de olieprijs (crude) zijn laagste niveau in jaren toen het eventjes voor $45,17 per barrel verhandeld werd. Een dergelijk prijsniveau zagen we voor het laatst tijdens het uitbreken van de wereldwijde crisis in 2008. Eind 2008 daalde de olieprijs toen tot zelfs $36,20 waar de prijs in de zomer van hetzelfde jaar nog voor $146,69 per vat over de toonbank ging – een daling van ruim $110!

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Shell mag naar olie en gas boren in Alaska

Shell heeft maandag toestemming gekregen van de Amerikaanse autoriteiten voor proefboringen naar olie en gas in het Arctische gebied nabij Alaska. Het voorstel van het olieconcern voldoet volgens de Bureau of Energy Management aan de eisen die worden gesteld om het milieu te beschermen.

Aan de goedkeuring zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet Shell ook alle benodigde vergunningen krijgen van andere autoriteiten in betrokken staten en op federaal niveau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

De grootste globale crisis uit de geschiedenis staat voor de deur

Warren Buffett gelooft dat de obligatiemarkt zwaar overgewaardeerd is. Als Buffett een veilige manier had om short te gaan op obligaties, zou hij het doen. Maar Buffett is niet alleen, 80 % van de Amerikaanse fondsenbeheerders gelooft dat obligaties zwaar overgewaardeerd zijn, waaronder een heel aantal prominente obligatie-experts.

Bill Gross maakt PIMCO en zichzelf ontzettend rijk door steeds de obligatiemarkt correct in te schatten gedurende de 35-jarige stierenmarkt, hij weet dus waar hij over praat. Nu ziet Bill Gross tekenen dat de stierenmarkt zwaar uitgeput geraakt. Hij ziet de stierenmarkt wel stilletjes uitdoven en niet ineen klappen met een big bang. Hij ziet dan ook een toenemende onrust.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Deze vijf techbedrijven hebben samen 430 miljard dollar op de bank

Amerikaanse technologiereuzen hebben enorme geldreserves uitstaan, waarvan het merendeel in het buitenland. Apple, Microsoft, Google, Cisco en Oracle hadden eind 2014 een spaarpot van 430,3 miljard dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Spanje geeft 5-jaars obligaties uit tegen negatieve rente

Spanje heeft afgelopen week obligaties met een middellange looptijd uitgegeven tegen een negatieve rente, zo laat de centrale bank van het land weten. Een teken dat het vertrouwen in de markt stijgt, en dat zo’n 3 jaar nadat het land dicht in de buurt van een bailout kwam.

De Spaanse staat verkocht voor 885 miljoen euro aan 5-jaars obligaties tegen een gemiddeld rendement van min 0,286 procent, aldus de bank in een verklaring. Dit was daarmee de eerste keer sinds de recente economische crisis in Spanje dat het land zich weet te verzekeren van een negatieve rente voor investeerders in de middellange termijn schuld van het land.