Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 13656 tot 13660
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Beleggers pas op! De top op de aandelenmarkten lijkt nabij

De huidige hausse op de aandelenbeurzen is nooit met veel warmte omarmd. In de VS duurt die rally al meer dan zes jaren. Steeds opnieuw duikt de angst op, dat de rally voornamelijk op los zand is gebouwd en dat een ineenstorting nabij is. Het is voor de belegger niet verstandig om de tekenen aan de wand te negeren. Dat wil niet zeggen, dat de markt vanaf morgen over de top is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Tsipras wil vicieuze cirkel doorbreken

Het is cruciaal dat Griekenland en zijn geldschieters een levensvatbaar akkoord bereiken voor de lange termijn zodat beide partijen niet elke paar maanden terug hoeven te keren naar de onderhandelingstafel.

Het grootste struikelblok in de al maanden voortslepende onderhandelingen is volgens Tsipras het verschil van mening tussen de Europese crediteuren en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de herstructurering van de Griekse schuldenlast.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

EU-hof keurt opkoopprogramma ECB goed

De Europese Centrale Bank (ECB) mag staatsobligaties van eurolanden opkopen. Dat heeft het Europees Gerechtshof in Luxemburg dinsdag bekendgemaakt. Tegen het vonnis is geen beroep mogelijk.

De zaak draaide om de vraag of de ECB met het zogenoemde OMT-programma buiten zijn mandaat zou zijn gegaan.

De introductie van het opkoopprogramma in het najaar van 2012 leidde er destijds toe dat de financiƫle markten in de eurozone sterk kalmeerden en de geruchten over het uiteenvallen van de eurozone wegstierven. Het programma werd overigens nooit in de praktijk uitgevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Toeristen moeten extra cash meenemen naar Griekenland

Toeristen die naar Griekenland gaan, kunnen beter wat extra contant geld meenemen.

Zo kunnen reizigers zich voorbereiden op het geval er geen geld meer uit de Griekse geldautomaten komt.

Het is ook verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als de onrust tot stakingen leidt, is een annuleringsverzekering nodig om geld terug te kunnen krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Nog eens 27.000 banen zullen verdwijnen in de zorg

De komende twee jaar zal de werkgelegenheid in de zorg naar verwachting met nog eens 27.000 banen afnemen.

De krimp komt voor het overgrote deel voor rekening van de verpleging, verzorging en thuiszorg. In de afgelopen drie jaar raakten al 22.000 werknemers in de zorg hun baan kwijt. Vanaf 2017 komen er ''voorzichtig'' weer banen bij, met name in de thuiszorg, verwacht UWV. Dat komt vooral door de vergrijzing.