EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13661 tot 13665 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Eurozone nu opeens het beste jongetje van de OESO-klas

De economie van de eurozone is in juni in een stabiel tempo gegroeid, terwijl in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de groei wat lijkt af te zwakken.

De economie van de eurozone is in juni in een stabiel tempo gegroeid, terwijl in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de groei wat lijkt af te zwakken.

Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag presenteerde op basis van haar conjunctuurbarometer.

Volgens de OESO trekt de groei in Frankrijk aan en blijft die stabiel in Duitsland en Italië. Voor China en Brazilië is de barometer juist iets gedaald, net als die voor de VS en Groot-Brittannië.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Lage metaalprijzen = hogere zilverprijs

Zilver zit in dezelfde hoek waar de klappen vallen als de andere metalen. De industriële toepassingen nemen af (bv. digitale fotoproductie concurreert analoge uit de markt), topafnemer China (goed voor een derde van de internationale zilvervraag) koelt economisch af, en met de lage interesten is er minder nood aan edelmetalen als bescherming tegen inflatie.

Over de voorbije twaalf maanden is de futuresmarkt van zilver volledig bevroren. 27 % van de futures werden op een jaar tijd gedumpt en verdampten. Aandelen van zilvermijnen zijn in H1 2015 gehalveerd. Sinds de piek van 48,599 dollar per ons in april 2011 heeft zilver maar liefst 70 % van haar waarde verloren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Deze factor kan de renteverhoging van de Fed stoppen

Afgelopen week ontvingen we vanuit Amerika belangrijke macrocijfers die onthulde dat de banensector in Amerika de afgelopen maanden flink verbeterd is. Zoals de meeste beleggers wel weten houdt de Amerikaanse centrale bank deze sector nauwlettend in de gaten, en vindt deze sector zelfs een zeer belangrijke factor bij een eventuele renteverhoging.

En nu deze banensector zo stevig verbeterd is zijn de beleggers bang geworden voor een snelle renteverhoging. De geruchten gaan zelfs al dat deze eerste renteverhoging al de volgende maand zou kunnen gaan plaatsvinden. De 215.000 nieuwe banen die in juli zijn gecreëerd zou de Fed er toe aanzetten om de belangrijkste rentestand snel op te trekken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Devaluatiewedloop

De Chinese export laat een dikke min zien. BNR's macroeconoom Kees de Kort bekijkt maatregelen die China kan nemen.

De Chinese export laat een dikke min zien. BNR's macroeconoom Kees de Kort bekijkt maatregelen die China kan nemen.

De Chinese export daalt. “En niet een klein beetje. En dat geeft aan dat her en der problemen in de wereldeconomie zijn, want China was echt een grote exporteur. Nu daalt het. En wat er nog bij komt: China is ook een heel grote staalproducent. De staalexport stijgt heel sterk. Dus: staalexport een dikke plus, opgeteld een dikke min: dat betekent dat het met een heleboel andere producten zo’n vaart niet loopt”, zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Brexit: Verenigd Koninkrijk wordt een nieuw Zwitserland

In de Britse pers is een nogal vreemd artikel verschenen. Henri De Castries is voorzitter van de machtige Bilderberg-conferentie. In een interview met de krant The Guardian spreekt de Bilderberg-topper zich uit tegen een mogelijke uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Alleen schort er iets aan de argumenten die Mister Bilderberg daarvoor gebruikt.

De Bilderberg kant zich, net als tal van andere gevestigde lobbygroepen, tegen een Brexit. “De invloed van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou de status en invloed van het eiland sterk doen slinken.”

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs